Hova vezet a Jobbik feltűnő erősödése?
Legyőzhetik a FIDESZ-t? Vagy csak koalíciós partnerré válhatnak? Hogy reagál majd a világ egy Jobbikot is tartalmazó kormányra?
A Jobbik az egyetlen párt, amelyik minden közvélemény-kutatás szerint növelte a táborát 2010 óta. A biztos szavazók közt már 24 % körül vannak, ezzel megelőzték az MSZP-ét, és jócskán felülmúlták a 2010-es 16 %-os eredményüket. A fiatalok körében már abszolút többségben vannak, a facebookos rajongótáboruk nagyobb mint a FIDESZ-é és az MSZP-é együttvéve.
A FIDESZ egyedül a Jobbikot ismeri el komoly ellenzéknek, csak velük vitáznak érdemben (ma maga Orbán válaszolt egy jobbikos felszólalásra), és miközben az MSZP-ét állandóan gyalázzák, kommunistázzák, a Jobbikot mintha tisztelnék, őket sose fasisztázták le. Ezzel is talán egy jövőbeli együttműködést készítenek elő.
Mindegy, hogy mennyit vitázunk!
A legnagyobb probléma még mindig a nép hozzáállása!
Azelőtt megtudták a romákat fogni, most miért nem?
A "politológus" barátunknak üzenném: és kit érdekel az ENSZ? Ez is közrejátszik az Eu-val meg az USA-val is, azok meg sz@rnak a nép fejére...
Egyébként meg: téged állítólagos "szakértők" tanítottak. Hát megnézném én őket komolyan. Mellesleg a Jobbik nem alkoholistákból áll és véleményem szerint nem kíván ártani az országnak. Lássuk be: ki akarnak lépni az Eu-ból, amivel teljes mértékben egyet értek.
Ja, és tudom mikor volt trianon, tudom miért, tudom hogy és azt is tudom kik voltak benne.
Látszik h eszed semmi!
Gazdaságból 1-es! Magyaro. nem független ezt ugye te is nagyon jól tudod, hogy akarsz akkor függetlenséget?
EU? Ki(k) szavazták meg a belépést?
Orbánék miért nem mondták h nem-el szavazzunk?
Ekkor hol volt a jobbik? Nem rég volt 2004...
A Magyar választói magatartás sajnos az, hogy nem azt szavazzuk meg akit akarunk, hanem a jelenlegiek ellen!
Olvastad a jobbik programját?Gondolom, akkor láttad h egyenlő a 0-al..
Addig amíg csak odáig jut el az agyad, és gondolkodásod, hogy utálunk mindenkit mert mi vagyunk a f@asza gyerekek, addig szerintem inkább fogd be a szádat, mivel tudás nincs mögötte!Ezek csak üres szavak.
A másik, volt szerencsém találkozni reggel 10kor jobbikos képviselőkkel, nem ám egyel és mindből áradt a pia szag! Nem volt semmi extra esemény ahol inni kellett volna!
Ha, itt( bár sosem fog) győzni fog a jobbik, akkor vetheted magadra a keresztet. Akiktől függünk hátat fognak fordítani.Gazdaságilag és mindenhogy tönkre megyünk.
Menj szavazz, hátha elérsz valamit de, ezzel a gondolkodással kétlem!
Ha meg annyira nagy magyar vagy, szedd össze a bandádat meg a jobbikot üljetek lóra nyíllal és menjetek vissza keletre! Ott kiélhetitek magatokat! :D
"EU? Ki(k) szavazták meg a belépést?
Orbánék miért nem mondták h nem-el szavazzunk?
Ekkor hol volt a jobbik? Nem rég volt 2004..."
Újabb szerencsétlen a politikai úton, na tessék ezért nem lesz itt semmi. Magyar vagyok, igen, de akkor te mi vagy, ha nem mellettem állsz? Talán román? Netalán cigány? Mi vagy te?
Nem vagyunk f@asza gyerekek, ezt gondolom te is látod és nem utálok mindenkit, azokat a magyarokat, akik mellettem állnak és a hazáért "harcolnak", azoknak a legmélyebb tiszteletemet adom. És most már láthatod az előző válaszolónak hála, hogy már akkor is tiltakoztak az EU ellen és látszik is, hogy jól tették.
Persze a legegyszerűbb szerencsétlenezni valakit!
Azon nem gondolkodtál el, hogy ha valaki jobbik ellenes azt pont azért, mivel nem akarja, hogy az otthonát a külföldiek még jobban szétszedjék?
Gondolj bele! Megnyeri a jobbik, nagy Magyarság vissza a régi területeket stb. stb. Nos, persze lehet majd követelőzni,főleg úgy, hogy kb. 3 falut tudna megvédeni a hadseregünk. Mivel NATO tagok vagyunk így, nem igazán lehet pattogni. A tótokkal harc lenne, románokkal detto, ők benne vannak a NATO-ban esetleges ha még mi ki is lépünk, nem igazán lehet ugrálni.
Magyar vagyok hidd el, az identitásom is az mivel ez már csak identitás és nem vérség.
De, akkor is reálisan kell látni, ha a jobbik megnyeri, szerinted mi lesz itt?
A környező országok nagyon berágnak, nem fogják hagyni ezt az egészet, és ismét mi szívjuk meg.
Ha harc is lesz, mi veszítünk, és még ezt a kis területet is feloszlatják ami megmaradt. Reálisan kellene gondolkodni tényleg. Szerinted a tót vagy a román visszafogja adni? Dehogy!
És még csak arra sem lehet utalni, hogy mert a Trianoni békeszerződést hány évre szólt, mert ez mind csak hazugság h 80-ra.
Olvasok vad dolgokat néha!
Hidd el, a romák engem is kiakasztanak, borsod megyében nap mint nap kétszer utaztam vonaton, ahogy már írtam én tudom mi az h segélyosztás!
De, gondolkozz, azelőtt miért nem volt ez probléma?
Azért, mert volt munkájuk, a lakatos és stb nevek mind azért vannak mert jó szakmunkások voltam.
Nagyimat hozom fel ismét, hányszor mesélte, vmit megcsinált neki a cigány és kapott érte egy oldal szalonnát, vagy mikor mit!
Szemtelen nép az tuti. Ösztön lények de, vhol ezért a "modern világ" a felelős.
pl. gazdasági világválság?
Azelőtt szerinted az a csóri parasztasszony mint mondjuk mamám, vagy akár a te őseid bár nem tudom,falusi vagy-e vagy más, nos ők megérezték?
A francokat! Ők ugyanúgy elmentek a mezőre megtermelték maguknak! Ő lementek, mert le kellett menniük!
Kérdem én, te lemennél? Tudod, sok falumbeli van, fiatalok, ők sem fognák meg a kapát, már lassan szégyen a munka, a MAGYAR fiatalok körében. Annál inkább menő a plaza és egyebek.
A másik dolog amit nagy álszentségnek tartok: Elmegy xy nagy Magyar tüntetni és büszkén kiáltja Árpád népe stb. vége a tüntetésnek és bemegy a tescoba vásárolni...na ez nekem vicces!
Szóval ne értsetek félre, nem a Magyarsággal van problémám hisz én is az vagyok, és míg nekem x száezer a tanulásom, addig más beéri a 8osztályal és az adófizetők pénzén ingyen tankonyv kaja stb.
A jobbik nem lenne jó Magyarországnak. Visszakapod a területeket a népekkel együtt, ismét több roma és még kitudja hány román + tót!
Szerintem, hülyeség lenne ezt csinálni, és folyamatosan nemzetközi konfliktusokat csinálni!
A lényeg az lenne, hogy legyen munka, és normális élet de, ez gyűlölettel nem kivitelezhető!
Ha már csak ennyi maradt az országból, miért nem veszünk példát Ausztriáról?
Nekik még rosszabb volt, mert nagy hatalom volt de, lenyelték és ez van, élnek mint marci hevesen!
De, persze tiszteletben tartom a te gondolat menetedet is, viszont nem értek vele egyet!
És ha a jobbik fog oda kerülni, ők is tesznek majd zsebbe bőven, ugyanis hiába akarunk mi jók lenni, ha mögöttünk vannak emberek akik irányítanak!
Kb. a két kezemen megtudnám számolni, hogy hány ember is irányítja az egész világot!
További szép estét!
Attól mert a Jobbik "megnyeri", attól az még nem jelenti azt, hogy vissza is szerezzük a területeket. DE kiléptetne az EU-ból ahogy már írtam, egy lépéssel előre. A környező országokat meg mi is úgy szarnánk le ahogy most, illetve ők minket. A cigányokra visszatérve, ma is lenne munkájuk, de b@asznak dolgozni és miért? Mert kapják a segélyt és többet "keresnek" azzal, hogy otthon ülnek és szart se csinálnak.
Én a nyarat a kereszt szüleimnél töltöm dinnyeszedéssel. Azt hiszem ezzel meg is magyaráztam hogy dolgozok és nem fosok a munkától. Igen, abban viszont igazad van, hogy a mai fiatalok körében elég népszerű a pláza dolog, engem is irritál. Tüntetésre nem nagyon járok és a tüntetéssel nem sok mindent lehet elérni.
A másik dolog, ha a Jobbik kerül kormányra, igen, biztos hogy tesznek majd zsebbe, ez már lassan normális dolog (sajnos), de ha kiléptetnek az EU-ból, akkor már indulhatnának a magyar vállalkozások és lenne profit is. Akkor már fél úton vagyunk... beindulhatna ez a gazdaság, ha tennénk érte. Hidd el, nem vagyok Jobbikos, illetve, jelenleg szerintem ők a legcéltudatosabbak az ország helyzetét illetően. A fő emberkék akik irányítják az egész világot...hmm arról inkább ne beszéljünk.
Igazából, abból a segélyből amit ők felvesznek eltartani annyi gyereket nem lehet!
Sógorom tanár, egy általános iskolába, mindig mondta, hogy azzal vannak, hogy a pedagógusok segítsenek.
Nos, ő meg is tette vagy is próbált és még most is próbálja.
A leckét nem tudják, de arra a kérdésre egyből rávágták a váaszt, hogy mennyi a segély egy hónapra/ gyerek.
vmi 14.000 vmennyit mondott, nem tudom ezt pontosan nem akarok hülyeséget írni. És ő megkérdezte tőlük, hogy szerintetek annyiba kerül egy hónapban a gyerek?
Akkor elgondolkodtak, és mondták hogy hát tényleg nem!
Erre haza mennek, mit látnak?
Ugyan azt a mocskot!
Ez mind szociológia.
Persze, a legjobb a függetlenség elnyerése lenne, ahogy mondod ez igaz.
Csak nem tudom, hogy ezeket az emos kis suhancokat, vagy a pláza macskákat hogy tudnád rá venni?
Már a falusiak sem igazán művelik a földet, mindenki szabadulna meg tőle, de hidd el ahogy apukám szokta mondani, fogunk mi még érte verekedni is. Amennyit a kerék fel, annyit le!
Nekem az a problémám a jobbikal, hogy akkor az indulatok elszabadulnának.
Egyik ismerősöm, nem teljesen roma csak azt hiszem az édesanyja, szóval van benne. Jogi egyetemre járt, végzős volt, karszalaggal a karján felült a buszra, erre oda ment hozzá egy skinhead és elkezdett neki magyarázni, hogy már 3 gyerekének kéne lennie, mire fel jár ő jogra?!
Nos, az a baj, hogy az értelmes, normális romák szívnák meg de, nagyon, mint ahogy eddig is.
Nyilván ez szinten aluli ez a skinhead, mert normális ember ilyet nem csinál na, de akkor is, a lány eléggé érzékeny és teljesen "összetört".
Szóval, meglátjuk mit hoz a jövő, hogy jobb lesz-e arról beszélni lehet de, majd csak akkor tudjuk meg ha ott járunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!