Mekkora átlagos bérek kellenének hogy a gazdaság beinduljon?
"""Ki az a hülye aki elvállal egy olyan munkát amiből a munkaerejét sem képes reprodukálni. "
Akkor bizony Magyarországon ma van kb egymillió "hülye". Ugyanis minimálbérből állítólag képtelenség megélni, képtelenség belől legalább saját magadat reprodukálni...
Ez sajnos igaz.
Ezért is járhatattlan a megszorítás.
Mert csak a fekete gazdaságba tolná az embereket.
A minimálosoknak a fele sem minimálos már ma sem csak papíron, de másként nem megy, akkora a verseny.
De ez szab gátat a magyar mobilitásnak is, hiszen annyiért nem fog elmenni valaki 2-3-400km rel arrébb dolgozni, hogy ugyan azokkal a problémákkal szembesüljön mintha otthon maradna segélyen, vagy elfeketézve.
"Van ugyanis bekerülési költség, amit bizonyos szinten az import is befolyásol és a valuta ráfolyam is."
Magyarázd el nekem légy szíves, hogy hogyan sikerült a bekerülési költséget, mint számviteli fogalmat összeboronálni az árfolyamváltozásokkal? Csak mert a bekerülési költség nem ezt jelenti, amit leírtál.
Meg úgy a többi dologban is van pár hülyeség, kedves crem0001. Unalmasak már a baromságaid.
"Tudom, hogy sokan azt hiszik, "ha többet kapok kézbe, akkor én azt elköltöm és propellersebesség felpörgetem a gazdaságot". Nos a közgazdaságtan ennél azért bonyolultabb."
Igen, bonyolultabb. És épp az ehhez hasonló megállapítások miatt született a következő mondás:
"Közgazdásznál ostobább ember nem él e Földön." :)
Igen, bonyolultabb. És épp az ehhez hasonló megállapítások miatt született a következő mondás:
"Közgazdásznál ostobább ember nem él e Földön." :)
Jelezném, én tudom, hogy ennél bonyolultabb a dolog, inkább a prolik, akiknél szerintem nincs ostobább a Földön, ők gondolják így.
"Átlagosat nem igazán írnék, de írok minimálbért és ez kétszázezer.
Nettó vagy bruttó?
Ma az átlagbérek bruttóban 213e.
"Jelezném, én tudom, hogy ennél bonyolultabb a dolog, inkább a prolik, akiknél szerintem nincs ostobább a Földön, ők gondolják így."
A prolikat ne keverjük a kérdésbe. Azt is szóvá szoktam tenni, ha egy párt nevét hozzák egy olyan kérdésbe amely eredetileg teljesen pártfüggetlennek íródott ki. Ha egy közgazdasági kérdésbe már a prolikat kevered az kizárólag a mondást igazolja. :)
"Nettó vagy bruttó? "
Természetesen nettó, a gazdaságot nem az adófizetés lendíti fel, hanem a vásárlóerő. Ha neked vízilabda gyárad van attól több labdát adsz el és nagyobb lesz a profitod, ha Jóska bácsi keres kétszáz bruttót amiből húszat kap készbe? :)
"Magyarázd el nekem légy szíves, hogy hogyan sikerült a bekerülési költséget, mint számviteli fogalmat összeboronálni az árfolyamváltozásokkal? Csak mert a bekerülési költség nem ezt jelenti, amit leírtál.
Meg úgy a többi dologban is van pár hülyeség, kedves crem0001. Unalmasak már a baromságaid.
Persze neked minden hülyesség amit nem te írsz!
A bekerülési költségnek nagyon is sok köze van ahoz hogy hol van az a szint amiért már nem kapsz munkaerőt!
Ugyan is, a bekerülési költségek az energia áraktól és az import tól is függenek. Te hiába akarsz alacsony árakkal versenyezni, ha a munkaerőd a fenntartásainak a bekerülési költségeit nem kapná meg tőled.
Te hiába akarsz alakinek 50e et fizetni, ha a Ft árfolyama olyan magas hogy a fűtésszámlája 40e.
nem fog neked dolgozni, mert te nem tudod a Ft árfolyamát és ezzel pld a gáz árát szabályozni.
Kezded érteni?
" inkább a prolik, akiknél szerintem nincs ostobább a Földön, ők gondolják így."
Még erre reagálva:
Ilyen logikai alapon én is írhatnám érvként, hogy kilenc könyvtárosnőből nyolc egyetért velem. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!