Mi a véleményetek az Lmp s szja átrendezés ötletéről?
Progresszív adó 3 kulcsal!
1 k / 16% / évi 0,0 - 3,6 milla
2 k / 24% / évi 3,6 - 7,0 milla
3 k / 38% / évi 7,0 - milla felett
A 2012 es ksv az a baj, hogy nagyon ki vannak hegyezve a tételek, és alig van benne tűrés. Nem számol sok sok hatással ami az idén jó volt. Pld a mezőgazdaság extra bevételeivel. Nincsenek megfelelő tartalékok.
Persze én szt szeretném ha nem nőne a hiány és annyi maradna mint az előrejelzés.
Szerintem jó ötlet. Nyilván csak ott lehet kivitelezni, ahol az ember bejelentett bérrel rendelkező alkalmazott. Pl. ahol én dolgozom amerikai multinál a főnökök millió körül keresnek havonta, és hát látom mit csinálnak, nem sokkal többet, mint mi, akik csak 100 e-t kapunk.
A vállalkozó nyilván nem vallaná be, de nem vallja be most sem. Még 16 %-ot sem fizet, aki teheti, hogy ne fizessen. De a vállalkozó meg is érdemli, ha a mai világban van mersze vállalkozni, akkor kapjon többet. Úgyis annyi adót kell nekik fizetni, hogyha mindent bevall, nem marad neki semmi. Én ugyan nem vagyok vállalkozó, de a családban van, és én nem irigylem tőle, hogyha el tud valamit csalni az adójából. Különben nem élne meg, így meg legalább eltart egy-két alkalmazottat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!