Ez lehet hogy kellemetlenül hangzik az átlagembernek, de ha a gazdagoktól vennénk el a pénzt, és a szegények jobb helyzetbe kerülhetnének, akkor az a gazdasági rendszer összeomlásához vezetne, mivel nem lenne olcsó munkaerő és alacsony árak. A világ mindig is így működött, amikor meg ezt megpróbálták mesterségesen megszüntetni (kommunizmus), az nem vezetett jóra, mivel ezzel nem lett jobb az átlagember életszínvonala az eddig leírtak miatt, csak a felső osztályt húzták le az ő szintjükre, az ilyen egyenlőség pedig senkinek nem volt jó.
2012. febr. 23. 21:07
12/26 anonim válasza:
11-es, fején találtad a szöget!!
2012. febr. 23. 21:09
13/26 anonim válasza:
Köszi, nem vagyok közgazdász, de fél év mikmak alatt is lehet tanulni valamennyit.
2012. febr. 23. 21:35
14/26 anonim válasza:
Annak meg aki lepontozott üzenném, hogy ez nem az én véleményem, hanem az objektív valóság, nekem sem tetszik hogy így működik a világ, de nem lehet tenni ellene.
2012. febr. 23. 21:41
15/26 anonim válasza:
14-es elképzelni sem tudom, hogy ki pontozta le a válaszodat és miért. Semmiféle okot nem látok rá. Szerintem csak rosszindulatból tehette valaki, mert annyira ésszerűtlen. Én meg épen felpontoztam, de lám... széttárom a kezem.
2012. febr. 23. 21:51
16/26 anonim válasza:
A megszorításokat a szegényebben mindig jobban megérzik, mert a kevés lesz még kevesebb.
Lehet persze szorongatni a jobb módúakat. Emeljük fel megint az SZJA-t 30-40-50 %-ra. Ez mihez vezet. Ha az állam elveszi a tisztességesen megtermelt jövedelmem felét, elgondolkozom azon, hogy érdemes-e tisztességesen dolgoznom és adóznom, vagy válasszam a fekete gazdaságot, és akkor az államnak nem fizetek egy fillért sem. És akkor a szegények megint reklamálnak, hogy miért emelik az ÁFÁ-t meg a jövedéki adót. Azért mert valahonnan bevételt kell biztosítani. Persze a gazdasági bűnözést is vissza lehetne szorítani de az bizonyos rétegek elszegényedéséhez vezetne.
2012. febr. 23. 22:48
17/26 anonim válasza:
"Szerintem a felső 10000" ha csak a felét vissza tenné annak ahonnan lenyúlta már nem lenne állam adósság, akinek nem inge ne vegye magára de akinek igen ahogy Hofi mondta ötöcködjön már fel !"
Az a pénz jó eséllyel nem országon belül csapódott le.
2012. febr. 23. 23:16
18/26 anonim válasza:
Várjátok ki csak a végét.Lehet,hogy Vityáék már bőszen dolgoznak a terven.Fél év múlva Matolcsy barátunk a tévében nyilatkozni fog,hogy sajnos az irreálisan magas magánvagyonokat megfogják cuffolni,akár tetszik akár nem.
2012. febr. 23. 23:55
19/26 A kérdező kommentje:
Csak az össze lopott, csalt, nem igazolható vagyonokat kell megsarcolni, abból lehet hogy megoldódna az államadóság. Erre irtam hogy akinek nem inge ne vegye magára.....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!