Szerintem a felső 10000" ha csak a felét vissza tenné annak ahonnan lenyúlta már nem lenne állam adósság, akinek nem inge ne vegye magára de akinek igen ahogy Hofi mondta ötöcködjön már fel !
2012. febr. 23. 20:27
2/26 anonim válasza:
Mert egyik politikusban sincs annyi, hogy a felhalmozott vagyonát talán valami hasznosba fektesse. Ahogy azt sem, hogy az ő vagyonából magasabb adót vegyenek le, hiába van nekik több. Hiába, g*ciket farag a túl sok pénz.
2012. febr. 23. 20:28
3/26 anonim válasza:
Azért a szegényeket, mert minden kormány fél szembefordulni a gazdagokkal. A szegényeket meg lehet nyúzni bármikor, bármivel. Az adócsaló kopasz pedig kiröhög az Audijából, őt nem szorítja meg soha senki, még a rendőr sem őt álítja meg. Mondhatnánk azt is, hogy a kormány olyan, mint a rossz pedagógus. A kicsiket veri meg ha dühös, mert a nagyobbakhoz nem mer hozzányúlni.
2012. febr. 23. 20:34
4/26 anonim válasza:
Kérdező! Kíváncsi lennék, hogy ha gazdag vagy az átlagnál tehetősebb lennél, akkor te adnál-e az addig megtakarított pénzedből? Ugye hogy nem! Még akkor sem adnál, ha csalással jutnál a vagyonodhoz! Másrészt aki tisztességesen, több évtized alatt tett szert a vagyonra, attól milyen joggal várnád el, hogy odaadja a vagyona felét valami prolinak? Csak gondolkodj a másik oldal fejével is! Neked milyen érzés lenne, ha el akarnák venni a pénzed?
2012. febr. 23. 20:37
5/26 anonim válasza:
Általánosságban vagdalkoztok, nem lehet tudni, hogy miről is beszéltek:
-igazságtalan az egykulcsos adórendszer? Szerintem nem, mert akinek több a jövedelme, az így is - arányosan - több adót fizet!
-az adóelkerülés, az valóban igazságtalan, de ezt nem biztos, hogy mindjárt a jelenlegi kormány nyakába próbálnám lőcsölni, szerintem semmit sem romlott a helyzat ezen a téren.
2012. febr. 23. 20:39
6/26 anonim válasza:
Mert pont azok találják ki a megszorításokat, akik a szegényeket beletaszították abba az állapotba, ahol vannak. Aki a pénzistenben hisz, annak a gondolkodását épelméjű (vagyis inkább éplelkű) ember sose fogja megérteni, kár is rajta filózni, ez olyan, mintha azon gondolkodnék, hogy egy kéjgyilkos miért kéjgyilkol. :D
2012. febr. 23. 20:40
7/26 anonim válasza:
"Még akkor sem adnál, ha csalással jutnál a vagyonodhoz!"
Ez jó! :D Hát igen, a csalók valóban nem az adakozó kedvükről híresek. :)))
2012. febr. 23. 20:42
8/26 anonim válasza:
# 4/4!
Érdekes a gondolatmenet, végül is lehet benne igazság. Viszont ettől függetlenül, egy több milliós összegnek meg se kottyanna mondjuk egy 100-200 ezres adó. Az a pofátlanság az egészben, hogy míg ő ezt meg sem érzi, a minimálbéres ugyanannyi lehúzást kap, pedig ő aztán tényleg érzi a különbséget. Azért volt nekünk egy Széchenyink is, aki a saját vagyonából szépítette például a fővárost. Volt ilyen, most vajon miért nincs...?
"Másrészt aki tisztességesen, több évtized alatt tett szert a vagyonra, attól milyen joggal várnád el, hogy odaadja a vagyona felét valami prolinak?"
Milyen proli? Ha én gazdag lennék, sokféle jótékonykodásra fel tudnám használni a vagyont, ötletem már van bőven, csak a pénz nincs meg hozzá. :)
Egyébként meg minek egy embernek annyi pénz, amennyit élete végéig nem fog tudni felhasználni??? Ez nem azt jelenti, hogy el akarom tőlük venni. :)) Csak egyszerűen szükségtelen úgy halmozni, amire már nincs szükség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!