Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire volt jó ez a szép kártya?

Mire volt jó ez a szép kártya?

Figyelt kérdés
Vidéken alig lehet normális helyen felhasználni ahol meg igen olyan drágaság van hogy az éves juttatás sem elég hogy kifizessük.Csak nekem értelmetlen ez az egész?Te például mire használod fel?
2012. febr. 23. 13:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mégvalami: remélem, hogy aki az ellen ágál, hogy a magyar vállalkozásokat támogatják az Erzsébet-utalvánnyal, azok sosem voltak a megszűnő munkahelyek ellen. Vagy netán munkahely az legyen, de a magyar vállalkozások kapják be a bránert?
2012. febr. 23. 20:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Azért álljon már meg a menet. Nem csak tesco van a világon!

Egy csomó helyen elfogadják, lásd fönti hozzászólók.

2012. febr. 23. 20:15
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
Jó annak, aki minimálbérből csak magyar terméket vásárol, szinte az a legdrágább.
2012. febr. 24. 13:03
 14/19 anonim ***** válasza:

Értem én, hogy támogassuk a magyar boltokat. Főleg úgy, hogy 8000-ről levitték 5000-re az igényelhető összeget.

Ráadásul való igaz, hogy ezekben a boltokban sokkal drágább minden. Minimálbérből elég nehéz lokálpatriótának lenni.

2012. febr. 24. 13:16
 15/19 anonim ***** válasza:

Hogy mire volt jó, azt nem tudom, de ha ez van, ezt kell szeretni.

Ha kaptok, akkor örüljetek, mert van olyan is, aki semmit sem kap.

Nem értem, mi az, hogy "8000-ről levitték az igényelhető összeget 5000-re" ?

Eddig az étkezési utalvány havi adható összege 18000 Ft volt. (Ebből én csak 5000, majd 8000-t kaptam)

Az Erzsébet jegyet legtöbbször a CBA-ban szoktam beváltani (Corvin), mert elég nagy a választék és nem igaz, hogy drága. VAn ami itt drágább, van ami máshol.

ESetleg még a COOP jöhetne szóba, de Pesten olyannal még nem találkoztam.

Egyébiránt kutyaeledelt nem adnak érte, mint ahogy tisztítószert, dohányárut, alkoholt sem, s ez talán helyes is, hiszen ételre adják.

Az ebédfutárnak is tudok vele fizetni.

A Szép kártya már neccesebb, mert eddig még nem költöttünk róla. Vendéglátás számlám van, majd valahol igyekszem elkajálni.

Jó lenne, ha ezt is elfogadnák bevásárláskor, de nyilván az is a cél, hogy a szolgáltatásokba is áramoljon pénz.

Annyival jobb a kártya, hogy nem kell a jegyekkel bajlódni és pont annyit vonnak le, mint amennyit vásárolsz, megszűnik a kényszervásárlás (csak azért megvenni valamit, hogy ki legyen az 1000 Ft, hogy tudjak jeggyel fizetni)

Én mondjuk azt nem értem, hogy az a cég, akinek saját üzemi étkezdéje van, az 12500 Erzsébetre jogosult, a többiek csak 5000-re. (Plusz ezen kívül adható még SZÉP-Vendéglátás alszámla 12500 havonta)

Miért kap egyik többet, mint a másik? Miért nem egyforma?

Egyébként érdemes lett volna úgy megoldani az erzsébetjegyet, mint a Supershop kártyát vagy mint ez a SZÉP kártya.

TErminálokon lehet vele fizetni is, nem csak pontot gyűjteni.

2012. máj. 16. 23:18
 16/19 anonim válasza:
www.szepkartya-elfogado.hu - itt találtok jó sok szépkártya elfogadóhelyet!
2014. jan. 12. 21:21
 17/19 anonim válasza:
[link] - itt találtok jó sok szépkártya elfogadóhelyet!
2014. jan. 12. 21:21
 18/19 anonim ***** válasza:
Kutyaeledelre hogy váltod be? Nekem nem fogadtál el.
2014. jan. 14. 18:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Sehogy!!!

"Egyébiránt kutyaeledelt nem adnak érte, mint ahogy tisztítószert, dohányárut, alkoholt sem, s ez talán helyes is, hiszen ételre adják. "

Egyébként már a SZÉP kártyát is szigorították, mert eddig elfogadták a CORVIN CBA-ban bármilyen élelmiszerre. A múltkor akartam vele fizetni, s közölték, hogy csak ennyit és ennyit tudnak lehúzni róla, mivel a száraztésztát, főzőtejszínt nem lehet vele fizetni.

Érdeklődtem, hogy mi alapján ítélik meg, hogy mely termék vásárolható vele és mely nem. Azt mondták, hogy csak az, ami szinte azonnal fogyasztható. De nyers húsra például elfogadják, amit szintén főzni vagy sütni kell. Érdekes!

2014. jan. 18. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!