Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rendszerváltás előtt hogy...

Nem dávid kérdése:

Rendszerváltás előtt hogy csinálták hogy volt mindenkinek munkahelye?

Figyelt kérdés
2012. febr. 22. 17:24
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
88%

"MUNKAHELYE volt mindenkinek, nem pedig MUNKÁJA"

Ez még mindig jobb mintha valakinek se munkahelye se munkája nincsen, ugyanis ha munkája nem is volt az illetőnek bért akkor is kapott!

2012. febr. 22. 18:36
 22/38 anonim ***** válasza:
64%
Ahol akkor én dolgoztam (elég nagy cég volt), egyszercsak megjelent egy új munkakör-megnevezés = levegő-felelős. Mit gondoltok, ki töltötte be azt a munkakört? Az SZB titkár. És mi volt a dolga? Máig titok!
2012. febr. 22. 18:36
 23/38 anonim ***** válasza:
83%
Nekem stabil állásom volt,és nem félve mentem be reggel dolgozni,vajon kellek-e még? A megdolgozott munkámért megkaptam a béremet,és nem vették el majd a felét.A béremnek volt értéke.Nem kellett választanom,hogy vagy rezsit fizetek,vagy eszek.Mind a kettőre jutott,még ha gazdag nem is voltam.Az ismerőseim,barátaim,rokonaim,mind dolgoztak,senki nem állt évekig munkahely nélkül.
2012. febr. 22. 18:38
 24/38 anonim ***** válasza:
21: igen, és akkor, amikor több volt az ebből eredő veszteség, mint amit a nyereséges cégek kitermeltek, akkor jött a hitel
2012. febr. 22. 18:42
 25/38 anonim ***** válasza:

ma 18:42

A hitellel kapcsolatban olvasd el újra a ma 18:29-kor íródott válaszomat!

2012. febr. 22. 19:13
 26/38 anonim ***** válasza:
19%

"Kőkemény kommunista diktatúra volt,"

Az épp nem lehetett. A kommunizmus alapja az egyenlőség a diktatúra pedig ennek épp ellenkezője.

2012. febr. 22. 21:44
 27/38 anonim ***** válasza:
56%

"Akkor magyarázd meg, hogy faterom mitől lett alkesz?!

Nagyon jó szobafestő volt, mindig volt fusi munkája is, anyám is jól keresett, mégis fullalkesz!"

Ennek semmi köze a munkájához vagy rendszerhez. Sőt egyáltalán a politikához sem. Írd ki a Egészség témakörben.

2012. febr. 22. 21:46
 28/38 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor sem volt több kamu munkahely,mint ma. "

Lényegesen kevesebb volt. Mára minden gyárat eladtunk, lassan már kizárólag kamu munkahelyek lesznek, más semmi.

2012. febr. 22. 21:48
 29/38 anonim ***** válasza:
8%

"21: igen, és akkor, amikor több volt az ebből eredő veszteség, mint amit a nyereséges cégek kitermeltek, akkor jött a hitel"

Nem jött a hitel.

2012. febr. 22. 21:51
 30/38 anonim ***** válasza:
77%
Egyszerû. minden cég államosítva volt és mindenhova 10x annyi munkást alkalmaztak mint ahány kell a munka elvégzéséhez.
2012. febr. 22. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!