Mifelé halad az országunk?
Most politikától és ideológiától, a bűnösöktől eltekintve kérdezem. Meddig járhatunk ezen az úton, ami 22 év távlatából nézve tisztán látszik hogy a semmibe vezet.
Ne a felelősöket keresve teszem fel a kérdést, hogy ne az ideológia vezesse senkinek a tollát, de a társadalom nagyon legatyásodott, úszunk az adósságba, és mindenünk oda lett? Mi jöhet még, és meddig húzzuk ha ezt az irányt és ütemet tarjuk?
....."ergo tudják mi az a munka. Mert ezek, akik most vannak, ezeknek fogalmuk sincs róla.... :-)))))))
Dehogynem tudják, ezért kerülik.....:-)))
Ökörköri
Kolopele
..."Az a gond, hogy a tisztességes munkával elért sikerhez mindig is kellett valami plusz, valami egyedi, és a megvalósításához egy kis szerencse. Ez így működik együtt."...
Ezzel,teljesen egyetértek.
Ökörköri
11:40 vagyok.
Igazad van, felelősség kérdése. De a régi rendszerben legalább lehetett előre tervezni, most még azt se nagyon. Sokszor azt sem tudod, egy év múlva lesz-e munkád. Azt is tudom, hogy sokan ész nélkül vesznek fel hitelt mindenre, aztán nyögik a törlesztőt. Ők tényleg felelőtlenek.
Én csak egy hibát követtem el, 5 éve vettem hitelre egy új kocsit. Számoltam rá, hogy 20-30%-al megemelkedhet a frank árfolyama és az még lazán belefért. No de 70%-os drágulást nem vártam. Most még bírom, de egyre nehezebben. Viszont a lecke megvolt: ha egy mód van rá, soha többet semmilyen hitelt!
Családot viszont szeretnék majd. Társas lény vagyok. Lehet azt mondani, hogy akinek bizonytalan a helyzete, az ne vállaljon gyereket, de ilyen alapon mi sem születtünk volna meg. Ha viszont a romák és a buta emberek ész nélküli szaporulatára gondolok, az Idiocracy c. film jut eszembe. Sajnos nem is olyan valószerűtlen az a vízió.
A fő probléma az, hogy megfojtják manapság a kisembert. Pedig ha hagynák érvényesülni, akkor egy stabil szavazóbázist kapnának, ergo be volna biztosítva a helyük. A sokat szidott régi rendszerben legalább hagyták, hogy az átlag Józsi bácsi is kikaparja a saját kis gesztenyéjét. Ma viszont mindent maguknak akarnak.
Tudom, kicsit sötétnek látom a világot, de sajnos ez a tapasztalatom a környezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!