Nyithatunk egy vitát ami mentes a személyeskedéstől és csak érveket tartalmaz, válaszul az érvekre?
Nem.
Egyébként a személyeskedés nem tanulatlanság kérdése.
Elég megnézni például, hogy milyen minősíthetetlen módon írtak akadémikusok Darwinról annak idején.
PLD megkérdezném!
Mennyit emelkedett a reálbér 1990 óta?
"Ha lehet linkkel."
Ezek után pedig jön a személyeskedés, meg a hideg és meleg egyaránt.
Megsértetted az értelmiséget.
18:55
"Mi eddig is ezt tettük. Mondtuk az érveket, legtöbb esetben bizonyítékok is linkelünk hozzá"
Hmmm... ezt én pont fordítva látom. Ti kezdtek el egyből birkázni, hazaárulózni, majmozni, kussozni az igazunk bizonyításaképp linkekkel alátámasztva.
"erre sz1u és társai benyögik hogy: " hülyeség, rossz helyesírás, antiszemét, náci"
A helyesírást elismerem (legalább azt tudnátok, ha már ennyire magyarok vagytok), de soha sem neveztem senkit sem antiszemétnek"
"Ilyenekkel hogy lehet vitatkozik? Azt mondják hogy mi nem érvelünk, aztán ők nem válaszolnak sose a kérdésre(amit már rengetegszer megjegyeztem), csak a hozzászólásokat kritizálják... Tehát nincs véleményük, csak belekötnek mindenkibe... Provokátorok !"
Már az imént leírtam, hogy én pont ezt érzem irányotokban! Akkor most kinek van igaza? Hiába próbál meg az ember normálisan válaszolni, ill. érvelni, ha nem tetszik nektek, akkor jön a komcsizás, libsizés, balfékezés, szerencsétlenezés...stb... Nos?
Szerintem sokszor szinte elkerülhetetlen, hogy elragadtassák magukat az emberek, ha végigolvassák a válaszokat.
Ezért kell mindenek előtt a kérdést elolvasni, értelmezni (némelyiket elég nehéz), majd a többi választ figyelmen kívül hagyva a lehető legjobb választ adni, mellőzve mindenféle személyeskedést a kérdezővel szemben. Ha hibát vétett, nem sértőn, udvariasan és oktató, de nem kioktató jelleggel felhívni a figyelmét a hibára, és javítani.
Ha ezután elolvassuk és értelmezzük a korábbi válaszokat (már amelyiket lehet), és egyezést találunk a saját válaszunkkal, zöld kéz gomb.
Ha hozzáállásunktól, világnézetünktől eltérő, de kulturáltan megfogalmazott, értelmezhető és a kérdésre adott választ találunk, kék kéz gomb.
Ha minden információtól mentes, értelmezhetetlen, nem csupán a kérdéshez kapcsolódó, sértegető a válsz, akkor piros kéz gomb.
Ha teljesen elborult, más topicra utaló, gyűlölködő, személyeskedő, az off kategóriát tökéletesen kimerítő a válasz, akkor behajtani tilos gomb.
20:29
Tökéletesen egyetértek Veled!
A saját részéről szégyenérzetem is van, ugyanis az utóbbi időben elég sokszor elragadtattam magam. Nem lenne szabad, tudom. Ám viszonylag nyugodt természetű ember létemre elég sokszor ki tudtak hozni a sodromból a primitív embertelen ostobasággal.
Ment a zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!