Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy az...

Mit szóltok ahhoz, hogy az OVB szerint alkotmányellenes az a szlogen, miszerint "Magyarország a magyaroké"?

Figyelt kérdés
2009. jún. 3. 20:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
12%
az hát!!! magyarország mindenkié!!! mi az hogy a magyaroké? mi ez ha nem kirekesztés????
2009. jún. 3. 21:01
 2/13 A kérdező kommentje:

kié a Magyar Állam tulajdonában álló ingatlan?

mindenkié?

kié a termőföld, kié a vízkészlet?

mindenkié?

a magyar tulajdon hogyhogy nem a magyaroké, nem értem, akkor kié?

mindenkié? ki az a mindenki?

2009. jún. 3. 21:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Bazz! Magyar ember az, aki annak érzi magát! Ha egy cigány magyarnak érzi magát fel sem merül benne a kérdés, hogy lehet, hogy őt is kirekesztik! A magyarság bőrszíntől és állampolgárságtól független, az leginkább belülről, a szívből jön!

Senki nem mondta, hogy magyar ember az, akinek 8 generációra visszavezethetően csak magyar rokonai vannak, aki így, meg úgy! Saját magatokat áruljátok el és rekesztitek ki ezzel a megnyilvánulással, hogy "milyen felháborító, Mo. mindenkié aki itt él"

Egyébként meg szerintem felháborító ez megállapítás. Alapnak kellene lennie, hogy Magyarországot nem adják el, és az itt élő magukat magyaroknak valló emberek igényeit elégítik ki amennyire lehet, és csak utána jönnek az idegenek!

2009. jún. 3. 21:06
 4/13 anonim ***** válasza:
50%

Nem véletlenül írtam ki korábban kérdésként, hogy mit jelent a magyar ebben az összefüggésben: minden mo-i állampolgárt, vagy csak az etnikailag magyarokat? A szlogen félreérthető, és az etnikai magyar értelemben véve nem is jogos. Az ország a nemzetiségeké, kisebbségeké is, és ez maradjon is így.

Helyesebb megfogalmazás lenne: Magyarország a társadalomé.

Ebből a szempontból mindegy, hogy tényt vagy kívánatos állapotot fogalmaz-e meg a jelmondat, mert mindkettő ellentmond az alkotmány következő kitételének: "a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők".

Az OVB eléggé balra húz, de ezúttal igazat adok nekik.

2009. jún. 3. 21:14
 5/13 A kérdező kommentje:

a "te" szlogened viszont nem hangzik jól :)

és nem is hozna szavazatot

azon meg, hogy ki a magyar, szerintem tiszta szándékú, becsületes, itt élő, dolgozó ember nem vitázik magyarországon

13 kisebbség van hivatalosan nálunk

ebből a 13-ból csak 1-el van baj

a 12 másik kisebbséggel soha nem volt baj, ők magyarok

-mert asszimilálódtak, beépültek, idomultak

2009. jún. 3. 21:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Teszek az Ovb-re!Hát kié,ha nem a magyaroké?!Magyar,aki annak vallja magát!
2009. jún. 3. 21:38
 7/13 anonim ***** válasza:
61%

Vegyünk egy ellenpéldát: Szlovákia a szlovákoké (ezt én rögtönöztem, nem valódi szlogen). Szerintetek a felvidéki magyarok számára ez pozitív, elfogadható üzenet?

Világos, hogy nem, hiszen ők magyarnak és nem szlováknak vallják magukat. Pont ilyen alapon vallják a mo-i szlovákok is szlováknak és nem magyarnak magukat. Ezért nem működik az, hogy a magyar automatikusan mindenkire kiterjed, aki normatisztelő ember Magyarországon.

Abban igazad van, hogy a Magyarország a társadalomé nem olyan jól hangzó szavazatgyűjtő eszköz, mint az eredeti jelmondat. De attól még így kéne korrektül megfogalmazni a gondolatot.

2009. jún. 3. 21:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

21:44 A hasonlatod nagyon nem állja meg a helyét! Természetes, hogy ez a szlogen visszatetszést keltene az ott élő magyarokban, hiszen nemrég az a mi területünk volt. De mondok még jobbat, ami még jobban érdekessé teszi a hasonlatod: Szlovákia soha nem létezett Trianon előtt. Tehát az természetes lenne, ha az ott élő magyarok egy ilyen kijelentés után háborognának, mert ez pofátlanság.

Magyarország 895 óta a magyaroké és azoké a népeké, akik előttünk itt voltak és beolvadtak. Ki tudja, lehet hogy nekem is avarok az őseim, én mégis magyarnak vallom magam, mert annak érzem magam, így neveltek, így élek.

És valóban érdekes, amit az egyik kedves előző hozzászóló írt: Magyarországon több kisebbség van, és mégis eggyel van gond. Én nem is tudtam, hogy a mi városunkban annyi lengyel és görög él, amennyi, hiszen egyszerűen nem volt velük baj. Ők nem háborodnak fel ezen a kijelentésen, mert természetesnek veszik és a többség magát is magyarnak vallja.

De mondok egy saját tapasztalatot: a rokonaim közé beházasodott egy zsidó ember. Őt egyáltalán nem sérti ez a kijelentés, teljes mértékben egyetért vele, és éppen a múlt héten mondta: "Radikalizálódom! A Jobbikra fogok szavazni" - Na hát ennyire háborodik fel ezen egy olyan ember, aki kívülről belülről magyarnak érzi magát.

2009. jún. 3. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Na még leírok egy utolsó gondolatot és megpróbálom nem itt rontani tovább a levegőt. :)

A "Magyarország a társadalomé" szlogennel annyi a baj, hogy: milyen társadalomé? A világ összes társadalmáé? Akkor Magyarország teljesen közös, vagy micsoda? Vagy a német társadalomé? Az osztrák/olasz/orosz/kímai társadalomé? Affrancba, nagyon úgy tűnik, hogy a magyar társadalomé! Na de ki is a magyar, aki a társadalmat alkotja? Már megint ez a nácizmus fasizmus rasszismus.....

2009. jún. 3. 22:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudathasadt egy nép vagyunk, mi az hogy a saját hazánkban mindenféle a földünkre, hazánkra igényt tartó embernek, szervezetnek stb. joga legyen! Ez a föld, melyen annyiszor atyáink vére folyt...

Félreértés ne essék, minden itt élő, az alapvető emberi normákat betartó kisebbséget tisztelek, jogaikat is, tanuljanak a saját nyelvükön, ápolják a kultúrájukat, a szalagtűzőn cigánytáncot táncoltam, szívesen, stb.

De ez akkor is a magyarok országa.

Mi lenne, ha én betelepülnék Németországba, ahol mindenféle kisebbségi jogot megkapnék, és akkor azzal jönnék, hogy hoppá, most már én is itt élek, most már alkotmányellenes ezt az országot a németekének mondani!

Nem lennék egy kissé pofátlan??

2009. jún. 4. 00:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!