Támogatnád-e, hogy az állami nyugdíj gyakorlatilag csak létfenntartáshoz szükséges minimál-nyugdíjat fizessen?
"A jelenlegi nyugdíjrendszer másik problémája, hogy nincs közvetlen kapcsolat a nyugdíjellátás és a biztosítási teljesítmény, azaz a befizetés és a nyugdíjváromány között. A rendszer alapvető problémája, hogy erősen ösztönöz a potyautas magatartásra. Ennek egyik jól érzékelhető következménye, hogy az egymillió önfoglalkoztatóból 950 ezren minimális befizetést teljesítenek - hangsúlyozta Mészáros József"
Mi lenne, ha az állam csak a létminimum fenntartásához szükséges nyugdíjat fizetne az embereknek? Természetesen csak az ehhez szükséges összeget szedné be, azaz mindenkitől ugyanannyit. Ha az emberek magasabb nyugdíjat szeretnének, akkor arról saját maguknak kellene gondoskodni (MANYUP, TBSZ, NYESZ, életbiztosítások, dunyha, vállalkozás, gyerekek, stb...). Így senki nem halna éhen, viszont mindenki a saját felelősségére tenne félre. Az állam nagy kiadástól szabadulna meg, az embereknek nem lenne értelme elcsalni a nyugdíjbefizetéseket, mindenki igazságosan kapna nyugdíjat.
Persze a döntést most kell meghozni, és nem a mostani kifizetésekre alkalmazni, hanem 10 év múlvára, addigra mindenkinek van ideje felkészülni.
13:53!
Ezt írtam én is: "az állam csak a létminimum fenntartásához szükséges nyugdíjat fizetne az embereknek? Természetesen csak az ehhez szükséges összeget szedné be, azaz mindenkitől ugyanannyit."
En mar nem is szamolok a nyugdijjal es szerintem naivitas szamolni vele.
Mar most olyan keves hogy nem lehet megelni belole.
Habar nekem a rendszer maga is furcsa. Tamaszkodjunk az allamra. Nah meg mellekesen oregedo tarsadalom vagyunk.
Dolgozom. Vallalkozok. Teszek felre. Gyereket nevelek. Es ha mast nem akkor a sajat gyerekeim tartozzanak ertem felelosseggel.
A gyedeseknek is uzenem, ilyen nincs csak nalunk hogy 3 evig otthon lobalod a labad a gyerekkel aztan lebabazol sorban meg 3x... szoval vigyorra viruljon a fejed ha penzt kapsz ne szidd a rendszert mert te is azon elsz!
a masik az eu. kint tudod mennyit fizetek TB neven? Persze hogy szepek a korhazak.
de amugy ezek olyan egymasbok kovetkezo dolgok. Osszefonodnak. Nincs penz beremelesre mert mindenkit segelyezunk, nincs eleg penz segelyre mert nincs eleg dolgozo akinek a kicsi penzebol elvegyunk.
Ez a rendszer bukott. Es a benne elok se akarjak hogy valtozzon mert mekkora siras lenne itt ha egy nap azt mondanank hogy ok akkor gyerek 9 hos tessek visszamenni dolgozni kicsi meg megy nagyihoz vagy bolcsibe. Nah de mindegy magat eszi az egesz. En mar csak az allamcsodot varom... tobb naiv elkepzelesem nincs.
udv,
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!