Mi lesz akkor, ha a fizetés olyan kevés lesz, hogy nem lehet belőle megélni még minimális szinten sem?
Azon tűnődtem, hogy mi lesz akkor, ha már a fizetés annyira alacsony lesz, hogy a rezsin kívűl gyakorlatilag semmire sem fogja futni ? Nem akarok belföldi politikai pártokra célozni, de végülis egyre nagyobb mértékben emelkedik a rezsi és a fizetés pedig nem.
Mi lesz akkor ha már nem lehet megélni semmilyen szinten sem a fizetésből ? Ma még a minimálbérből egy emberrel elosztva a rezsit kb 30-35 e Ft és maradék 30-ból sem lehet sok mindent csinálni, csak elig enni valamit, de még leköti az embereket a net és a tv-zés, de mi lesz ha a rezsik már annyira megnövekednek, hogy lakótelepeken és kerületekben kell majd kikapcsolni az áramot, mert nem lehet a fizetésből kifizetni, mert nem lehet megélni belőle ? Ez csak egy gondolatfelvetés, reméljük nem így alakúl majd, de érdekelne, hogy mi lesz ? Na jó,mondjuk a multik kiennek inkább Kínába és ott fognak dolgoztatni embereket egy marék rizsért net meg tv nélkül, szal többet nem éri meg adni.
Majd itt is marék rizs lesz net és tv nélkül.
Az életszínvonal (még) elég jó Magyarországon. A felső egyharmadban vagyunk a föld népességéhez viszonyítva (értsd: Afrikában illetve Ázsia és Dél Amerika nagy részén most sokkal alacsonyabb az életszínvonal - a rizses példád is ezt bizonyítja).
A megoldás társadalmilag nem tudom mi.
Nem tudom hogyan lehetne "mindenkinek" magas szinten élni. Talán egy óriási népességcsökkenéssel, bár ott is lennének uralkodók és szolgák.
A megoldás egyénileg tudom mi: kiemelkedni a többiek közül.
Tudod, amikor Afrikában a 2 barát megpillantja az oroszlánt. Egyik elkezdi felhúzni a futócipőjét. A másik kérdi: miért csinálod, az oroszlánnál úgysem tudsz gyorsabban futni. Mire a másik: nem is az oroszlánnál kell gyorsabbnak lennem.
Az élet túlélés. Nem feltétlenül kell a gyengébbeknek túlélni. Az evolúció pont arról szól, hogy az életrevalóbbak fennmaradnak.
Aki valamiben nagyon jó, annak megvan a piaci értéke. A jó, hiánypótló szakembereket jól megfizetik itthon is, nyugaton meg tárt karokkal várják.
Aki meg nem tud értéket teremteni a társadalom számára (mert pl csak az utcasepréshez ért), az nem várhatja el, hogy a társadalom számára megtermeli az értéket (pl élelem, net-tv, fűtött ház).
Mindenkinek joga van jól élni, de a lehetőségek behatároltak.
Hofi: Mi az, 30 kiló és legel?
............
Jövőre mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!