Mi a valódi probléma a hazai cigánysággal, a származás vagy a viselkedés és életmód?
Gondolkozó!
Nem ismerek egyetlen mai pártot sem,amelyik valós programot hirdet a megoldásra!
A gettóba zárás,gyerekek nevelőotthonba adása NEM megoldás, csak látszat intézkedés.
Volt egy rendes cigány aki egész nyáron kapálta a földjét, erre a szomszéd cigány átkiabált neki: NA MI VAN, MÁR PARASZT LETTÉL?!
Szerintem két teljesen ellentétes kultúra, világlátás, értékrend nem tud egymás mellett békében élni.
A származás? Az nem a probléma forrása. Sok rendes cigány ember létezik.
A viselkedés? Részben. A szülők viselkedése, amit a gyerekek eltanulnak.
Az életmód? Igen. Mindenképp.
Képezni őket. Rendben. Létesítsünk cigány iskolákat, cigány osztályokat. Mivel máshogy szocializálódtak, más pedagógia kell a képzésükhöz.
De hallga csak! Mi zúg? Tán csak nem a liberális széplelkek tiltakoznak a "kiközösítés" ellen? Az eredmény mindenki számára ismert.
Csak egy dolgot szeretnék mondani a síró próbahippiknek: a változás fáj, de megéri. Ha csak 1000 cigány analfabétával lenne kevesebb, ha csak 500 érettségizett vagy szakmunkás cigánnyal lenne több, ha csak 100 egyetemet-főiskolát végzett cigánnyal lenne több, akkor is megérte volna a külön cigány iskolák/osztályok fenntartása.
Mert így, a jelen helyzetben, tisztelet a kivételnek, általában az osztály szégyenei tanulmányilag. Egy csupa cigány osztályban, ahol a tehetségeseket a tanár ki tudja emelni, ahol a speciálisan képzett, esetleg szintén cigány tanár hatékonyabban tud nevelni, biztosan több jó tanuló lenne.
Azt megkérdezte-e már valaki a cigányoktól, hogy akarnak-e egyáltalán beilleszkedni?
Dolgozzon-e napi 8 órát nettó 80-100 ezerért, vagy megfelel-e neki a havi adómentes 650 ezer, amiért csak azt kell mondania, hogy cigány vagyok, 8 gyerekkel?
A válsz szerintem egyértelmű.
Nem hülye, hogy be akarjon illeszkedni.
És itt jön az újabb zúgás... Azt hiszem nem kell részleteznem.
A próbahippik mindig sírnak, hogy így nem jó, meg úgy nem jó. Elképzelik a nagy utópiákat, amik megvalósíthatatlanok. Tudják jól, hogy tenni kell valamit, de fel kell fogniuk, hogy a változás lemondással és fájdalommal jár.
Mivel idióta utópiákban gondolkodnak, képtelenek elviselni, hogy "valakinek rossz", ezért ha felbukkan egy javaslat, ami lehet, hogy ideiglenesen hátrányos lenne egy kis résznek, de hosszú távon megtérülne az egésznek, egyből elkezdik félremagyarázni és démonizálni. Így nem fog javulni semmi, csak tovább süllyedünk.
Aztán mikor már nyakig ér a gané, a kedves próbahippik jönnek a szöveggel, hogy mennyire sazr ez a hely, meg milyen bunkók az emberek, utálom az összeset, itt nem lehet élni, depi vagyok, juj de rossz nekem mert egy jujdemilyen nem befogadó antiliberális országba kellett nekem születnem jájájáj! Itt hagyom ezt az egészet! Juj de jó lesz nekem USA-ban/Angliában/Hollandiában/... (pontozott részre tetszőleges ország beírható), el is megyek innen, amint lehet/amint leérettségizek (!)/amint megtanulom a nyelvet (!)...stb, stb.
Én erre csak annyit mondok: menjetek békével.
Mindebből látszik, hogy a cigányság valóban csak kis részben (természetes emberi lustaság és szűklátókörűség) tehet a sorsáról. Persze ez nem menti fel egyetlen bűntett alól egyik cigányt sem.
Mert azokat a bűnöket igenis elkövették, és ha cigány, ha magyar, ha zulu az elkövető, a bűnéért ugyanúgy meg kell bűnhődnie neveltetéstől és nemzetiségtől függetlenül.
Lehet hogy a lopás egyes csoportoknál nem bűn, de ez nem jelentheti azt, hogy az állam ne büntesse, ha az állam törvényeiben ez rögzítve van. (Ezt is a próbahippik miatt írom).
Előző hozzászóló próbahippis része nagyon tetszett, én is rengeteg ilyen embert ismerek egyetemről, aki folyton csak azt szajkózza, hogy milyen jó lesz lelépni innen.
A cigányokkal eredendően baj van. Igénytelenek, trehányak, lusták. Mint sokan írták, csak segélyért szülnek. Na igen, de ezek a gyerekek nem látnak semmit abból a pénzből. A szülők elmulatozzák pár nap alatt.
Így a gyerekek nem élik meg a normális gyerekkort. Nincsenek játékaik, egymást macerálják, unalmukban állatokat kínoznak. Iskolába bekerülve a magyarokra szállnak rá. Folyamatos feszültségben vannak, amivel nem tudnak mit kezdeni.
Egyet kell értsek a Jobbik programjával, a cigányok nem képesek gyerekeket nevelni. Akik felnőnek egy ilyen alomban, ugyanolyan szellemi fogyatékos, agresszív semmire kellő lesz.
Ezt a csoportot kollektíven át kéne nevelni. Nekik is jobb lenne, ha végre kapnának valami értékel életükben, a támogatások is a helyükre menne, plusz élhetőbbek lennének a faluk.
Persze ez a gyerekkiragadás nem újkeletű dolog, gyerekvédelmisek mindig is voltak, akik elvitték a gyerekeket a rossz környezetből. Csak hát a cigányságot általában kikerülik, vagy max akkor viszik el pár hétre a lurkókat, ha halálra vernek éppen egy magyar nagymamát unalmukban.
Ez egy szükségállapot, aminek súlyosságát liberális peace dumával eddig minden kormály elsöpörte.
Szép dolog hogy vigyázzunk a nem létező cigány kúltúrára, meg zárkóztassunk fel, de kérdem én, nem előrébb való lenne a magyar ember biztonságának és vagyonának védelme, mint a hordák pénzelése?
Mint mindenki ilyenkor, én is hozzá teszem, hogy nem minden cigány bűnöző, csak majdnem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!