Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy ha fizetős lenne minden és kevesebb lenne az adó akkor jobban élne, vagy fejlődne a gazdaság?

Figyelt kérdés

Szerintem éppen ellentétes lenne a folyamat.

Mivel nincs az országban fogyasztás, nincs verseny a munkavállalókért, csak az lenne az eredmény hogy a bruttó bevételek még jobban csökkennének.

Miért fizetné ki pld egy multi a dolgozónak azt amit eddig adóba fizetett? Visszanyesné a bruttót oszt jónapot.

A kkv szférába meg semmi változás nem történne, hiszen ma is csak a felét fizetik be mindennek mert nem élnének meg másként. Lehet hogy ezután a csökkentettből is spekulálnának, hiszen az adó elkerülés ma nállunk 90% ban nem a meggazdagodást segíti, hanem a versenyképességet.

Arról nem is beszélve hogy a nagy cégek akik szigorúbban fizetnek adót, és ha ezeknek csökkenne, akkor nem maradna a költségvetésbe semmire.

A nyugdíjasokról stb nem is beszélve, hiszen ők sokesetben sok 10évig fizettek hogy majd ingyenesen kapják a szolgáltatását, az az a jövedelmüket akkor kompenzálni kellene az önellátás magasabb szintjének megfelelően.

Ugyanis az nem lehetséges hogy te fizettél 40 évig, akik tanúltak a pénzedből és most nem fizetnek annyi adót azoknak meg odaadjuk, te meg megdögölhetsz!

Nem értem hogy gondolják az "okosok" vagy okoskodók ?

2012. febr. 8. 11:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Miért, jelenleg fejlődik a gazdaság?
2012. febr. 8. 15:02
 12/14 A kérdező kommentje:

"Miért, jelenleg fejlődik a gazdaság?

Nem most hanem 22 éve sem, sőt inkább visszafelé.

De ez akkor sem összehasonlítható.

Előbb a várható problémákra kellene válszt találni és csak azután bevezetni egy új rendszert, hiszen csak azt érjük el ellenkező esetben, mint a nem ortodoy gazdaságpolitikával.

Én felvetettem néhány dolgot ami probléma lehet, és nem kaptam érdemi választ. De akkor hogy gondolják sokan hogy be kellene vezetni? Vagy a problémák nem érdekesek csak hogy egyes emberek valamivel többet kapjanak, aztán meg ha egy általam felvetett dolodba esnek meg megy a sírás.

Vagy ha túlnőnek a felvetett problémák egy szinten akkor sok sok bukóval és hitellel minden vissza?

2012. febr. 8. 15:09
 13/14 zeronibble ***** válasza:
Igen, így történt!
2012. febr. 8. 15:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

A kérdésedhez, hogy jönnek a multik? Egyébként is lehet szidni őket, lehet szeretni őket, de egyenlőre itt vannak és, ha "kikergetnénk" őket, akkor magas lenne a munkanélküliség (persze, nem így gondoltad, rendben). Csak tényleg nem értem, hogy jön ide, mert, ha bizonyos állami szolgáltatásokat "kiszerveznének", akkor azt jellemzően nem multik végeznék. Én úgy gondolom - mivel egyenlőre, ha jól tudom még nincs az EU-n belül előírva az eü. és az oktatás liberizálása -, hogy ezeket magyar szolgáltatóknak kellene üzemeltetnie, de olyan kikötéssel, hogy nem adhatják el külföldieknek. Így a profit itt maradna. Amúgy meg, most is fizeted a béredből az eü-t, szóval annyi különbség lenne, hogy aki nem dolgozik, annak korlátozottak lesznek a lehetőségei (persze azért nem hagynák a betegeket meghalni).

2012. febr. 8. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!