Mi a véleményetek arról a családokról akik bevállalnak 5-6gyereket aztán meg sírnak hogy nincs mit enni adnia gyerekeknek?
Nem feltétlen felelőtlen,akinek több gyereke van.
Elég sok 3-4 gyerekes családot ismerek,akiknek már nem picik a gyerekei. Amikor 4-5 évvel,vagy akár 10 évvel ezelőtt születtek a gyerekei,azok nem tudhatták előre,hogy mára már egy gyerekkel is alig lehet megélni. Azt sem tudhatták,hogy a biztos állásuk helyett munkanélküliek lesznek,és nem találnak munkát!
Van,aki valóban felelőtlen,de nagyon sokan nem.
Alapvetésként tegyünk különbséget azok közt akik gyarekből akarnak élni és azök közt akik a gyerekért akarnak élni.
Az utóbbiaknak valóban nehéz de ha nem az igyekezetükön múlik hanem a válság nehezíti meg a dolgukat az sajnálatra méltó.
Nekem minden tiszteletem azoké akik tesznek a népeségfogyás ellen.Ami zavar az az hogy:pont azok a családok "egykéznek" ahol bizony lenne lóvé több gyerekre is....
Egy
országnak - és egy civilizációnak -
akkor van vége, ha az emberek a
gyerekvállalásnál az anyagi előnyöket
helyezik előtérbe
Perpill elég sokan nem is merhetnek álmodni olyan anyagiakról, amik előnynek nevezhetők. Hiába nyugtatja magát az ember azzal, hogy van választása, mert gyakran nincs. Ha egy darabig sikerül nulla környékén lenni, viszonylag gondtalanul, akkor se mer vállalni egyetlen picit sem, mert nyilván nem lesz tartós a helyzet. Tiszta, hogy nincs biztos jövő soha, én arról beszélek, hogy megvalósíthatatlan egy széles réteg számára az, hogy gondoskodjon egy gyermek felneveléséről úgy, hogy a gyermeknek legyen választása, ne koldusbottal induljon az életnek, hadd élvezhesse a tehetsége előnyeit, hadd tehesse úgy hasznossá magát, ahogy neki is jó. Esténként egy óra alatt sose lesz "bölcs fiatal" belőle, ami előfeltétele sok egyéb közt a korán kialakuló pályaelképzeléseknek. Pontosan tudom magamról, mit kellene megadnom fedélen, ételen és ruhán kívül neki. És ezeket még magamnak se mindig tudom megadni, hiába törekszem erre. Nem számítok ritkaságnak. Tényleg nem értem, miért kellene ostoba módon, folyamatos szenvedésre születő gyermeket vállalni. Inkább előre engedem a családosokat az ő gyerekeik érdekében, ennél több most nem várható.
Nehéz így ragaszkodnom a földhöz, ahol születtem.
ma 07:34
Meggyőztél. De tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!