Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy nincs...

Miért mondják, hogy nincs demokrácia? (lent)

Figyelt kérdés

Azt hangoztatja a baloldal és egy csoportja az embereknek, hogy nincs demokrácia Magyarországon, és a miniszterelnök egy diktátor.

Kérdezném, hogy hogy értik ezt? Mert én nem érzem, hogy bármi gátolná a szabad cselekvés és szólásszabadság jogát. Nincs terror, az állam nem szól bele az emberek magánéletébe. Tudtommal ezt jelenti a diktatúra, mint a szovjet vagy a nyilas diktatúra volt.

(Ellenérv nem lehet a Klub rádió megszűnése, mert egyszerűen nem ők nyerték meg a pályázatot, mert nem megfelelő minőségű pályázatot nyújtottak be, sem a média-törvény, mert az egy demokratikus határozat, sem a 2/3-os többség, mert azt meg az ország szavazta meg.)

Szóval, mire mondják, hogy nincs demokrácia?

Ezt párttól és politikai nézetektől függetlenül kérdezem, mert szeretném megérteni ezeknek az embereknek az álláspontját. Kérlek csak kultúrált válaszokat írjatok, és ne szidjátok egyik pártot sem. Köszönöm

2012. febr. 7. 23:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem pár évtized múlva jól fog működni a demokrácia nálunk is."

Nálunk "is"? Mert hol működik jól?

2012. febr. 8. 16:33
 12/19 A kérdező kommentje:

Utolsónak: A nyugati államokban. Tudom, most politikai válság van nyugaton, de általánosan pl. Angliában lényegesen jobban működik. Egyébként a demokrácia az egyetlen járható út szerintem.

Utolsó előttinek: Igen gyakorlatilag a kormány bármit megtehet, de nem tesz meg. Attól még, hogy meg van a lehetősége, hogy bármilyen törvényt bevezethessen, nem biztos, hogy be is fogja vezetni. Csak azért, mert a demokrácia eltörölhető (amit az előző kormány is megtehetett volna), még nem fognak diktatúrát bevezetni. Kicsit pesszimista vagy, nem? =)

Nem hiszem, hogy a Klubrádió eltörlése mögött politikai cél/üzenet lenne. Olyat is hallottam, hogy a Klubrádió szándékosan adott be pocsék pályázatot, hogy botrányt csinálhassanak a fidesz ellen, de szerintem ez sem igaz. Szerintem nincs szimbolikus politikai jelentése.

2012. febr. 8. 20:45
 13/19 anonim ***** válasza:
59%

„A diktatúra sokkal "kényelmesebb" mint a demokrácia, végül is egyszerűbb ha megmondják, hogy mit csinálj, mintha gondolkodnod kéne rajta.”

Hiába nem mondják meg hogy mit csinálj, ha egyébként csak azon gondolkodhatsz, hogy a sz×rt, vagy a f×st válaszd. Mert a tömegek számára egyéb gondolkodási lehetőség nincs.

Nekem akkor már inkább mondják meg hogy mit kell csinálnom, csak hogy ne ezek közt kelljen válogatnom. Főleg ha még kényelmesebb is.

Ezt így is fel lehet fogni.

2012. febr. 8. 22:15
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

A Klub Rádióról csak annyi hogy soha nem is találkoztam vele, és nem is vagyok meggyőzve afelől hogy nem lehet jobb nála.

Ellenben a régi Petőfi Rádiót még most is hiányolom, abból miért nincs balhé?

2012. febr. 8. 22:18
 15/19 anonim ***** válasza:
62%
Lol cenzúra. PFF
2012. febr. 8. 22:58
 16/19 anonim ***** válasza:
42%

20:45

"Tudom, most politikai válság van nyugaton, de általánosan pl. Angliában lényegesen jobban működik. "

Miért működik jobban? Mert mindenki azt mondja, hogy az angol demokrácia csúcsszuper, hiszen ott már 300 éve nyírják a gyepet, vagy valami konkrétumot is tudsz?

2012. febr. 9. 00:11
 17/19 A kérdező kommentje:
Angliában magasabb a GDP, és jobb az életszínvonal, stb
2012. febr. 9. 22:08
 18/19 anonim ***** válasza:
50%

Hogy juthattunk el odáig,hogy Magyarország Miniszterlöket lediktátorozzák??? És ami a legrosszabb értő fülekre is találnak ezek a szavak! Kedves Kérdező! Persze,hogy demokrácia van!

Ha megakarod tudni milyen volt a diktatúra,akkor olvasgass Hitler Sztálin és Rákosi után...,és tégy különbséget,hogy akkor mi volt, és most! De nekem ez már komolyan vicc,hogy ilyet mondunk a másikra, csak azért mert vannak 2/3-os törvények,és ezekkel élnek is.Most,hogy jól vagy rosszul az egy másik tészta!

2012. szept. 23. 11:07
 19/19 anonim ***** válasza:

" A bal oldalra nem szabad hallgatni, mert megbolondultak. Aki egy civilizált, európai országban neki áll télvíz idején "MUNKÁT KENYERET!" felkiáltással Miskolcról Budapestre gyalogolni, mint valami Maoista mártír, egy budai villákkal rendelkező embercsoport szervezésére, akik mellesleg internacionálé-t énekelnek azt többé nem tudom komolyan venni."

Teljesen egyetértek.

2012. szept. 24. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!