#9 :)))
#10: hát igen a socipártiaknak az atv kell
Egyértelműen párt tv. Akárhányszor odakapcsolok másról sem szól csak a 2006-os tömegoszlatásról. Borzasztóan unalmas tud lenni, hogy úgy csinálnak, mintha valami borzasztóan erőszakos több ember halálával járó esemény zajlott volna le. Még úgy is fogalmaznak! Ezeket a kifejezéseket külön szeretik: vérengzés(!), véres október stb.. A szírek és a líbiaiak nem siránkoztak ennyit a több ezer ember halálát követő polgárháború miatt, ők meg majd' 6 éve verik magukat mert néhány focihuligánt elvertek a rendőrök és fordítva.
A másik vicc a célpont című műsor. Régen jó volt mára teljesen egy ideológiai műsor lett. Ténylegesen meg akarják mondani, hogy ki mit gondoljon. Bár utálom az mszpseket is, de ebben a műsorban még a rossz időjárást is a nyakukba varrják. A másik vicces dolog az, hogy bűntudatot akarnak kellteni a 2004-es népszavazás miatt az emberekben. Ez is látszik a fogalmazásukon. Vékony határ választotta el őket attól, hogy mindenkit lehazaárulózzanak. Szégyenteljesnek, magyarellenesnek titulálták az eseményeket. Tehát a magyarok többsége a hírtévé szerint szégyenteljes és magyarellenes, legalábbis az ideológiai műsor szerint.
Csintalant már ne is említsem, aki ott döglik a székében és ossza az ész a nemzetről, gazdaságról, politikáról. A betelefonálók közül engedi beszélni a bólogató embereket, a többinél, miután átvillan a fején (mint anno a vipera), hogy nem elvtárs, kinyomja a telefont és kioktatja az embert.
Sok hiánypótló műsor van benne.
- Például a Zöld övezet, környezetvédelmi műsor, és sok érdekességet mond. (Környezetkímélő életmódra/közlekedésre való okítás, környezetszennyező üzletek bemutatása, stb.)
- Aztán ott a Panaszkönyv. Fogyasztóvédelmi műsor. Bemutatja, hogyan b@sz át minket a Tecsó a "akcióikkal", az olcsóbb de silányabb minőségű termékekkel, vagy a vásárlásra buzdító "csak jöjjön el egy bemutatóra"-jellegű cégek, és egyéb effélék.
- Régi kedvencem az Értékmentés másként. Rendkívül érdekes, bemutatja a magyar kultúra nagyságát, milyen magas színvonalú a méztermelésünk, milyen gazdagak az erdőink a különböző vadakban, milyen nemes kutyafajtáink vannak, érdemes lenne több embernek néznie... Azóta talán az m1-re került át, legalábbis a nőt ott láttam.
- Lehetne továbbá mondani az Ősök terét, ami a múlt század érdekességeiről beszél. A Ceaușescu alatt lezajló, 1970-es évekbeli százezres nagyságú elrománosításról, a második világháború nevesebb magyar haditetteiről, az '56-os forradalom utáni megtorlásokról és közhangulatról, stb. Ennek testvérműsora a Retrogád, ami inkább a nosztalgiára, mintsem a hadtörténelemre helyezi a hangsúlyt.
- Elhangzott itt már a Célpont című műsor is. Nagyon hasznos, ami végre beférkőzik a politikusok (és más korrupt személyek, cégvezetők, vállalkozók, egyebek) stiklijeibe, és felrántja a leplet sok olyan dologról, amikből később - őmiattuk - bírósági tárgyalás is indul. Csak így tovább!
Nagyon sok olyan műsor is van, ami fontos lehet azoknak, akiket érint a téma, de általam nem nézettek, mint az Iskolapélda, a Gyógyhír, az Ingatlanpiac, a Sportré, mindenki megtalálja benne a maga érdekeltségét.
Érdekesek ezek mellett a politikai kibeszélgetős műsorok, bár ezekből sokféle van, amiknek szerintem feleslegesen adtak mind más-más nevet, mert lényegében ugyanazok. Én emiatt inkább csak a Civil Kaszinót szoktam belőlük nézni. De van még a Rájátszás, a Péntek8.
Az viszont nem igaz, hogy soha nem hívnak meg ellenzéki politikust, ott van például a szintén jónak számító Versus, amiben hívtak meg lmp-st is, azt hiszem, mszp-st is, láttam nemrégiben Balczó Zoltán jobbikos képviselőt is valamelyik műsorban. Politológusokból, elemzőkből is rendszerint a legismertebb intézményektől hívnak meg személyeket (Nézőpont, stb).
Bár igaz, hogy többségében fideszeseket hívnak, de az mszp-sek általában egyébként is megtagadják a nyilatkozást a HírTV-nek... Különben meg lényegi kritikákat egyébként sem tudnak megfogalmazni, mint ahogyan azt tapasztalom az ATV-n.
És vannak olyan műsorok is, amik levetítésére csak ez a csatorna "alkalmas", mint a rohamlövészek kiképzéséről készült "A pokol öt hete", vagy a BBC Hard Talk magyar fordítása.
Szóval ez talán az egyetlen csatorna a sok kereskedelmi szenny mellett, ami színvonalas, értékteremtő műsorokat ad kultúráról, történelemről, hagyományokról, környezetvédelemről, és az emberek mindennapi gondjairól.
"Az ATV sokkal jobb. Nagyon sok műsoruk van,ahol a különféle pártállású emberekkel beszélgetnek.
"
Szeretem én is pl: Kálmán Olgát (nem hagyja mellébeszélni őket...) + a civil a pályán-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!