Mit gondoltok az eutanázia lehetőségről?
Ez a munkám beteg emberekkel foglalkozom
A mikor már tejesen maga tehetetlen és a saját székletébe és vizeletébe fekszik
Mikor már ki van marva lágyéka feneke és sírnak a fájdalomtól
Amikor már a saját családjuk se nézi őket el
Egy pillantás sokszor roszab mint minden szónál
És én nap mind nap ezzel szembesülök
Ez egy igen veszélyes "terep", mert mi van akkor, ha engedélyezik az aktív eutanáziát, és lefizetik a dokit az örökségért. Sajnos ez is benne van a pakliban.
Amúgy a passzív most is engedélyezett, megtagadhatja a kezelést a beteg.
"Ez egy igen veszélyes "terep", mert mi van akkor, ha engedélyezik az aktív eutanáziát, és lefizetik a dokit az örökségért. "
Akkor a doki esetében is támogatom. Csak neki nem kell aláírnia. :)
Amit írtál, arról más a véleményem. Ha a család se bírja őket elviselni, annakn nem az eutanázia a megoldása. Nem lehet valakitől azért megszabadulni, mert tehetetlen és könnyebb lenne nélküle, no meg jó lenne az örökséget mihamarabb megkapni...
Viszont ha valaki végstádiumú gyógyíthatatlan beteg, én úgy érzem, hogy az emberi méltóság megérne annyit, hogy dönthessen arról, akar-e még élni.
Kedves kérdező!
Az hogy magatehetetlen valaki és ezáltal a saját székletében és vizeletében fekszik az nem a beteg hibája. Főleg ha úgy el van hanyagolva, hogy már véresre van marva az ürüléktől a bőre! Ez egyedül az ápoló személyzet hanyagságának köszönhető! Mert ha ilyen helyen dolgozom és tudom, hogy az ápoltam nem képes önmagát ellátni akkor különös figyelemmel fogom kísérni sorsát. / napjában többször lecserélem alatta a pelenkát, lemosom, bekrémezem a kényes felületet. Én fogyatékos ellátásban dolgoztam . Mivel hogy voltak mozgáskorlátozott klienseim/és ugyebár rájuk is mondhatnánk azt, hogy magatehetetlenek/,rendszeresen fürdettem őket. Ha elhanyagoltam volna őket, akkor bizony ők is erre a sorsa jutottak volna. De soha nem merült fel bennem az eutanázia kérdése.Még akkor is megkérdőjelezném az eutanázia lehetőségét, ha halálos kórban szenvedne valaki.
Egyedül a megfelelő fájdalomcsillapítás lehetőségét tudom csak elfogadni.
Az hogy a családja hogy viszonyul a beteghez az végképp nem az ápoló-gondozó személyzetre tartozik. Elvégre az ápoló-gondozó személyzetnek kell mindent megtennie, hogy ilyen eset amit leírtál az intézményükbe ne fordulhasson elő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!