Hogy lehet az, hogy egy állami cég (BKV, MÁV, Malév) becsődöl (het), ha minden tisztességesen történik? Azt már meg se kérdezem hogy, hogy lehet egyáltalán magyar cég külföldi kézben.
Azért én nem tudom elképzelni, h 10 000 Ftos bérlet, ha mindnekivel szépen megvetetnék, aki utazik, mellett is ilyen veszteséges lenne ez a cég. Mellesleg zónákra kéne osztani a dolgot, hogy aki csak combinozik reggel 5 megállót meg este, ne ugyanannyit fizessen már, mint aki Rákosborzasztóról buszozik 2szer, metrózik, villamosozik 2 szer. Tőlük mehetne a havi 15 rugó is. Mielőtt valaki felháborodna: az amit a Rákosborzasztói ingatlan árán megsprólnak ezek a spúr skótok, itt ütne szépen vissza. A benzin is drágább ugye, ha 10 km-t megyünk, mintha 2-t nem?
Nemár én fizessem az adómból h hülye fejjel kitelepültek "vidékre".
A másik meg a nyuggerek. Ők se utazzanak ingyen! Semmi dolguk, okuk benn kóricálni a városban minden nap, mégis tele van velük reggel a busz, metró, villamos! Oké, menni kell sztkba és kevés a nyugdíj, havi 2-3 jegyet kapnak ingyenesen, azt csá! Nemár az legyen, h a nyanyák utaznak 2 órát mert 10 Ft-al olcsóbb a kenyér a Tecsóban, mint a sarki kisboltban! Azon h ők 10 Ftot spórolnak, az állam veszít 1000-ret! És még ráadásként a Tescos fost veszik meg!
Ennek véget vetnék, meg a rablásnak is, végkielégítés stb, lehet h még úgyis vesztesges lenne, de nem ilyne brutálisan!!!
1.) Hát tudod a nyugdíjasok munkájából vették az összes buszt.
2.) A zóna rendszerben van valami, nagy szegénység esetén egyszer már bevált. Csak hát akkor nem Nagy-Budapest volt. Nem mondom, hogy jó ötlet volt, csak hát most más a helyzet. És a többség Rákosborzasztón élt már hatvan éve is, és járt be dolgozni ebbe az akkor új városába. Most mert nekük ez neme teszik keressen új közelebbi munkát vagy fizessen többet? Nem elég neki, hogy ennyit ingázik?
tegnap 18:33
"1.) Hát tudod a nyugdíjasok munkájából vették az összes buszt."
a Volvo, új Ikarust, Combinokat is? azért ez túlzás. és valamiből javítani kell. ha csak az ő pénzükből menne a BKV már gyakorlatilag semmi se tudna közlekedni.
én nem leszek szociálisan érzékeny senkivel, ha egyszer tudom h nekem már nyugdíjam se lesz, nemhogy kedvezmények.
nem azt mondtam, h vegyük el tőlük az utazás lehetőségét (bár. a minimum nyugdíj 60 ezer, a tanári fizetés 110 ezer amiből el kell tartani pár gyereket, teljes árú bérletet kell venni! nekem senki se mondja h a nyugdíjasoknak milyen rossz sora van!), havonta párszor ingyen mehetnének SZTKba. Ha a városban sétálgatni támad kedvük, azt ugyanúgy fizessék meg, mint ahogy egy moziba s emehetnek be ingyen, és a kábeltv se ingyenes náluk.
"Nem elég neki, hogy ennyit ingázik?" Ezt ők választották. Mindig ott van a lehetőség, h a kertes családi házat lecseréljék egy belsőbb területen fekvő lakásra. Egyébként Balatonról feljönni kocsival v Volánnal ugyanannyi idő, mint Rákoskeresztúrról bemenni Budára BKVval (ez valahol a BKV szégyene, ezért is röhögnék ha megszűnne az egész a francba), akkor nekik is adhatnánk ingyen jegyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!