Magyarországon a közbiztonság összeomlott?
Vona szerint igen.
Szerintem is, egyértelmű...
Ja, ma is kiraboltak, miközben hazafele mentem az utcán, és már a lakásból is kidobott egy hajléktalan csoport...
Vicces gyerek ez a Vona.
Én biztonságban érzem magam,. csak utálom, hogy normális hírek nincsennek, kész "Kékfény " a híradó. A határontúli híreket kell nézni reggel 6-kor, abban jó hírek vannak.
50 éve is sok volt a gyilkos, de csak kéthetente egy órában mutatták.Hülyék az újságírók és a szakmájuk, tisztelet a ritka kivételnelk.
Vidéken élek, biztonságban. Persze, bűn mindig lesz. De nem vészes a mértéke.
"a börtönökben, fegyházakban és fogházakban jelenleg 17.300-an töltik büntetésüket"
1960-63 között egymillió büntetőeljárás indult.
1910 ben Magyarország 21 millió lakosából 12.000 ült börtönben.
Tizenöten ülnek tényleges életfogytig
"Az elítéltek az összes büntetés-végrehajtási intézetben végeznek - az intézetfenntartáshoz, ellátáshoz kapcsolódó - munkát. Termelő tevékenység általában az erre a célra alapított bv. gazdasági társaságoknál folyik. A bv. intézetek mellett 12 gazdasági - nyolc ipari és négy mezőgazdasági - társaság működik, alapfeladatuk a fogvatartottak foglalkoztatásának szervezése és végrehajtása. Az elítéltek eddig csaknem tízezer egyenruhát varrtak a rendőrségnek, a járőrök ma már ebben teljesítenek szolgálatot.
...................
A cél az, hogy a jövőben még ennél is nagyobb szerepet kapjanak a büntetés-végrehajtás ellátásában. A kormányváltás idején majdnem nulláról induló önellátási mutatókat jövőre 65 százalékra, 2013-ra pedig a felső határnak számító 80 százalékra kívánja emelni a Belügyminisztérium."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!