Ha a JOBBIK ki akar lépni az EU-ból nem kellene már konkrét stratégia, és egy kézzel fogható cselekvési terv?
http://www.youtube.com/watch?v=ndpKz6C_NRQ&feature=player_em..
Vajon milyen piacokat vesztenénk, mennyi EU-s támogatástól esnénk el, mi lenne az államadóssággal, milyen tárgyalási pozíciónk lenne az adósságunkat illetően? Mennyivel kevesebb kiadásunk lenne , hogy nem kell magas szintű nemzetközi elvárásoknak megfelelnünk, milyen ágazatokat indíthatnánk újra mennyi pénzből, ezt honnan teremtenénk elő? Milyen hatása lenne ennek a lépésnek a forintra?
""A kérdező kommentje
Én megértem az aggodalmad.
Csak azt nem értem, hogy azért miért nem aggódsz már 2004 óta, hogy az átgondolatlan csatlakozásunkat miként lehetne helyrehozni?
Most ha valami mentén kitaláljuk hogy ezt és ezt kellene tenni, abból 100% hogy bukó lesz rövídtávon.
De ha maradunk, akkor mi lesz?
Hogyan oldjuk meg hogy ne bukjunk többet?
Ugyanis minden képpen bukunk, és azt kellene tudni hogy miként kevesebbet.
Én megértem az aggodalmad.
Csak azt nem értem, hogy azért miért nem aggódsz már 2004 óta, hogy az átgondolatlan csatlakozásunkat miként lehetne helyrehozni?
Most ha valami mentén kitaláljuk hogy ezt és ezt kellene tenni, abból 100% hogy bukó lesz rövídtávon.
De ha maradunk, akkor mi lesz?
Hogyan oldjuk meg hogy ne bukjunk többet?
Ugyanis minden képpen bukunk, és azt kellene tudni hogy miként kevesebbet.
Ki mondta, hogy én nem aggódok e miatt, de az már a múlt. Pár év alatt arra rendezkedett be az ország, hogy az EU keretein belül működtessük a gazdaságunkat önálló magyar gazdaság nincs is. Vannak külföldi tulajdonban lévő gyárak
amik exportálnak, van egy két kereskedelmi multi meg pár döglődő kisvállalkozás . Ha kilépünk az EU-ból félő, hogy az előbbi kettőt ami egyébként a gazdaságunk motorja részlegesen vagy egészen elvesztjük, akkor pedig soha nem látott válságban lesz az ország. Ráadásul a multi és nyugat ellenes retorika miat amit a jobbik képvisel még valószínűbb ez a forgatókönyv, a hazai termelést beindítani meg nem két hét. Ahhoz kell legalább 10 év. Ezért lenne szükség konkrét cselekvési tervre és stratégiára, a jobbik ilyesmivel nem rendelkezik, és gyanítom nem is fog. Ugyan úgy áll a dologhoz , mint a fidesz 2010-ig. Abból is elég rossz dolgok sültek ki.
""Ki mondta, hogy én nem aggódok e miatt, de az már a múlt.
Nem, ez a jelen!
Ugyanis ma bukunk hatalmasokat az Eu n.
Ezért nem értem hogy azt miért nem szeretnéd tisztázni, hogy az Eu ba, miként tovább?
"Pár év alatt arra rendezkedett be az ország, hogy az EU keretein belül működtessük a gazdaságunkat önálló magyar gazdaság nincs is.
"" Vannak külföldi tulajdonban lévő gyárak
amik exportálnak,
Igen, és importálnak is.
Semmi baj a termelő multikkal, de ne ők határozzák már meg az ország sorsát! Pontosan az az akcentus vezetett idáig hogy minden alá lett rendelve a nyugati tőke becsalogatásának. Szemmel látható hogy nem jó megoldás.
"van egy két kereskedelmi multi
1-2? A kereskedelmi forgalmunk 60% át fedik ma már le, az az úgy folyik ki a pénz mintha öntenénk.
"meg pár döglődő kisvállalkozás .
Igaz hogy sok a kényszer vállakozás , de GDP nk nagyrészét még mindíg ezek adják nem a multik.
Kb 70% át. Talán ideje lenne ezeket helyzetnehozni.
"Ha kilépünk az EU-ból félő, hogy az előbbi kettőt ami egyébként a gazdaságunk motorja részlegesen vagy egészen elvesztjük,
1, Messze nem a gazdaságunk motorjai.
2, Miből gondolod hogy elveszítjük?
""akkor pedig soha nem látott válságban lesz az ország.
És ha ezen az úton haladunk?
Ez sem fenntarthatóbb.
""Ráadásul a multi és nyugat ellenes retorika miat amit a jobbik képvisel még valószínűbb ez a forgatókönyv,
Eddig a multik és a nyugat nagy nagy barátai voltunk, és mire is mentünk? Persze a Jobbik nem nyugat és multi ellenes, csak nem minden áron a jelszava.
""a hazai termelést beindítani meg nem két hét.
A mai feltételekkel lehetetlen.
""Ahhoz kell legalább 10 év.
Lehetetlen.
""Ezért lenne szükség konkrét cselekvési tervre és stratégiára, a jobbik ilyesmivel nem rendelkezik, és gyanítom nem is fog.
Ok, akkor én is leírom.
Sem az MSZP sem a Fidesz, nem rendelkezik olyan tervel hogy miként lehetne nekünk hasznunk az Eu ból, és nem is fog!
""Ugyan úgy áll a dologhoz , mint a fidesz 2010-ig. Abból is elég rossz dolgok sültek ki.
Haverom, 22 éve egyre csak rosszabb, ki állt itt valaha jól a dolgokhoz?
De figyu.
Felteszem a kérdést fordítva!
""
Vajon milyen piacokat veszítünk még, mennyi EU-s támogatástól esnénk el valójában összevetve a pályázati metodikát és hogy mire lehet felvenni, mi lenne az államadóssággal ha folyamatosan restriktív politikát kell folytatni a piacaink elvesztése miatt, milyen tárgyalási pozíciónk lesz az adósságunkat illetően? Mennyivel kevesebb kiadásunk lenne , hogy nem kell magas szintű nemzetközi elvárásoknak megfelelnünk, milyen ágazatokat indíthatnánk újra mennyi pénzből, ezt honnan teremtenénk elő? Milyen hatása lenne ennek a lépésnek a forintra?
Ezeket fel lehet tenni ha az Eu ban maradunk akkor is, sőt fel is kellene mielőbb!
Aki egyetért a jobbikkal:
Ma már nem lehet elszigetelve élni minden országtól, tehát az, hogy kilépjünk az EU-ból hatalmas nagy hülyeség. Ez egyenlő lenne egy halálos ítélettel, körülbelül. Azt csinálna orbánka vagy (ha a jobbik kormányon lévősége alatt lépnénk ki) a jobbik, hogy senki nem szólhatna bele és olyan szépen lehúznák a magyarokat, hogy akkor megnézném a sok fideszes és/vagy jobbikos arcát, akik annyira támogatták ezt. Bár nem tudom miért akarnak kilépni, mikor jópár politikusok orbitális nagy haszont élvez abból (pénzügyileg), hogy benne vagyunk az EU-ban... Bár ha nem lennénk gondolom ezt a mi pénzünkből pótolnák, csak jóval több politikusukkal kiegészítve.
ma 10:08
Emlékeztetnélek, hogy azt az 'átgondolatlan csatlakozást' nem a kormány önkényesen hajtotta végre, hanem a nép szavazta meg...
"Vajon milyen piacokat veszítünk még, mennyi EU-s támogatástól esnénk el valójában összevetve a pályázati metodikát és hogy mire lehet felvenni, mi lenne az államadóssággal ha folyamatosan restriktív politikát kell folytatni a piacaink elvesztése miatt, milyen tárgyalási pozíciónk lesz az adósságunkat illetően? Mennyivel kevesebb kiadásunk lenne , hogy nem kell magas szintű nemzetközi elvárásoknak megfelelnünk, milyen ágazatokat indíthatnánk újra mennyi pénzből, ezt honnan teremtenénk elő? Milyen hatása lenne ennek a lépésnek a forintra? "
Hiába teszed fel nekem ezeket a kérdéseket, mert nem tudok rá válaszolni. Én nem mondtam , hogy a jelenlegi helyzet jó, sőt kifejezetten rossz. Én nem várok csodát se az EU-tól se egyik nemzetközi szervezettől sem. A probléma az, hogy a jobbikosok előszeretettel pofáznak olyan dolgokról és lehetőségekről, amiknek a részletei nincsenek kidolgozva, nem lehet jó mondásokkal irányítani az országot. Ha elolvastad végig a kérdéseimet, akkor láttad, hogy a negatív és pozitív oldalát is mérlegeltem egy lehetséges kilépésnek, viszont a jobbikosok nem. Nem elég azt mondani, hogy ez az állapot fenntarthatatlan és ezért ki kell lépni az EU-ból, ez nem így megy. Mindenki tudja, hoyg a jelenlegi helyzet rossz, hogy miért alakult ez így azt már kevesebben a megoldást meg még kevesebben. Nekem mindegy, hoyg az EU-n belül vagy kívül maradunk, de mindenképpen kell egy program ami nem olyan populista maszlag mint a jobbik programja. Konkrétan arra lenne szükség már, hogy tudjuk milyen adórendszerünk legyen, hogyan teremthetünk munkahelyeket, és miként indítjuk be a termelést Magyarországon. Igen, a GDP nagy részét még mindig a kisvállalkozások teremtik elő, sőt a foglalkoztatottságban is nagyobb szerepük van mint a multiknak ez így van, de ettől még jelentős erőt képviselnek itthon a multik, és a kkv elég sz@r állapotban van. És nem elég azt mondani, hogy majd elvesszük a multikról és odaadjuk a kisvállalkozásoknak. Ez a hiba a magyar politikában és nem utolsó sorban a magyar emberekben, azt hiszeik, hogy majd szép szavakkal ideológiákkal csillogó szemekkel és lánglélekkel meg lehet oldani mindent. De ez nem így van. Türelem, megfontoltság , tudás és előrelátás kell ehhez, ami a jobbikban nincs meg, ugyanúgy mint ahogy a fideszben és az mszp-ben se volt meg. A jobbik ugyan azt a szakmaiatlanságot és ostobaságot képviseli, mint az elmúlt húsz év pártjai, csak a jobb szélen, érdemben nincs különbség. Tényleg számolni kellett volna az EU hátrányaival is, de a kilépés hátrányaival ugyanúgy számolni kell.
Nagyon egyszerű a válasz.
1. Ha kilépnénk az unióból, annak katasztrofális hatásai lennének az exportra. Az rendkívül elmés megközelítés egyébként, hogy "Na és, úgy sincs exportunk!". :D Ezt mondjátok azoknak, akik abból élnek. Importra szintén nem lenne jó hatással a vámok miatt. A vámokat meg a magyarok fizetnék ki. ;) Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a gazdasági előnyöket megtartjuk, a kötelezettségeket meg levetkőzzük. :D
2. A forint árfolyamára milyen hatással lenne? Viktorék csak izmoztak kicsit az IMF-el, a forint árfolyam már is szárnyalt. Ha Vona Gábor csak a buszon, egy néninek megemlítené, hogy ki kellene lépni az Unióból, már attól is 500 ft-os euró lenne. Persze akinek nincs devizahitele, az könnyen beszél.
Más hatásait nem taglalnám, a forint/euro árfolyam tragikus alakulása épp elég visszatartó erő.
"Persze akinek nincs devizahitele, az könnyen beszél."
Szerinted Vonáékat érdekli kinek milyen hitele van? Nekik csak jó lenne az 500 forintos euró, tovább lehetne hergelni a népet a gonosz nyugatiak ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!