Tényleg ennyire buták, és agymosottak az emberek? Békemenet.
Láttam nem 1 képet a facebookon, amin a békemenetben álltak táblákkal, amire photosoppal rá volt írva hogy:"Köszi Viktor, 3000 ft-ot kaptam hogy itt legyek!"
Alatta meg volt nem 1 olyan komment amiben ezt vér komolyan veszik, és full elhiszik hogy a tüntetőknek pénzt adtak. Csak végig kéne gondolni pár dolgot:
1. Ha ma rendeznének választásokat, akkor a Fidesz kb 47%-ot kapna, azaz 2x annyit mint az MSZP, és lazán nyernék a választásokat.
Direkt nem az MNO-s cikket másoltam, az is kb ugyanezt írja. Akkor miért ne mehetett volna ki önszántából ennyi ember?
2. A békemenetet civil szervezetek szervezték, hogy lett volna pénzük lefizetni bárkit?
3. Hogy zajlott a lefizetés? Mert az utcán feltűnés nélkül szétosztani több százmilliót lehetetlen.
4. Ha előre adták akkor senki nem ment volna ki, mert ugye zsebben a pénz, minek menjek már bárhová is? Mit csinálnak ha nem megyek, és nem adom vissza? Feljelentenek? :)
Ezeket ezek az emberek nem gondolják végig?
"Decemberben az intézet felmérése szerint a kormánypártok 30 százalékon álltak, az MSZP 12, a Jobbik 10, az LMP 5, a DK pedig 2 százalékon."
Igen, itt 30%-ot írnak, de az is több mint a duplája a második helyezett MSZP-nek, szóval nincs túl nagy jelentősége. A lényeg hogy miért ne mehetett volna ki önszántából annyi ember, ha ennyivel több a Fidesz szimpatizáns?
Hali:)
Nem buták sem nem agymosottak! A nevében is benne volt, "békemenet". Ez nem a pénzről szól, sok-sok embernek tele van a hócipője ezzel a fajta negatív politizálással, az állandó sárdobálással, amit az ellenzék és (nem tudom még ki) művel itt és külföldön egyaránt. Ez a fegyver egyre jobban visszafelé fog elsülni. A békés, nyugodt emberek személyisége ilyen, minél jobban bántanak valakit a szemük láttára, fülük hallatára, azt annál jobban védik.:) Még az is lehet, hogy tisztán látják (agymosás nélkül is), hogy mostanra pont azok kiabálnak a legjobban, akiknek a legnagyobb szerepük van ebben az eredményben, ahol most tart az ország:)
"Nem buták sem nem agymosottak! A nevében is benne volt, "békemenet". Ez nem a pénzről szól, sok-sok embernek tele van a hócipője ezzel a fajta negatív politizálással, az állandó sárdobálással, amit az ellenzék és (nem tudom még ki) művel itt és külföldön egyaránt. "
Tetszik ez a mondatod. Vajon a fidesz 2002 és 2010 között mit csinált ellenzékben? Az nem negatív politizálás és sárdobálás volt? Függetlenül attól, hogy az akkori kormányzati teljesítmény is siralmas volt, a jelenlegi kormányzó párt nem igazán tudott konstruktív javaslatokkal előállni. Méghozzá azért nem, mert nemhogy akkor, most sincs kidolgozott programjuk. Arra meg nem tudok mit mondani, hogy az emberek eltűrik ha hazudnak nekik és félrevezetik őket. Sőt nemhogy eltűrik, de még meg is védik a saját árulóikat.
Hali:)
Akkor erre részemről csak egy részlet a kedvenc, több százszor olvasott regényből, amely gondolatot már egészen fiatalon magaménak éreztem, és mindig ott számoltam vele: "Jack Malloy azért tudta szeretni az emberi fajt, mert eleve számolt vele, hogy barátai cserbenhagyják, ellenségei fájdalmat okoznak neki, és vezérei elárulják. Mindezt természetes reakciónak tartotta, amivel számolni kell, nem pedig kárhoztatandó gazságnak" (James Jones: Most és mindörökké) Véleményem szerint tökéletesen igaz:) Persze, csak akkor érthető, ha az ember a legmélyebben, legőszintébben gondolja át, képmutatás nélkül:):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!