Nem értem, mi már eddig is nehezen éltünk, most pedig újabb megszorításokat akar a kormány: megszűnik a 13. havi nyugdíj, emellé még "nyugdíjkorrekciót" és korhatáremelést akarnak. Miért megint a nyugdíjasok?
Elárulom, hogy ezeket (se az MSZP-t se a Fideszt) nem fogja meghatni a nyugdíjasok sorsa. És még valami, arra gondoljatok, hogy a dolgozó réteg termeli ki nektek a nyugdíjat, ha a dolgozó réteg nem tud dolgozni, mert nem kap munkát vagy nem jelentik be, vagy ha a pályakezdők nem tudnak elhelyezkedni és emiatt kimennek külföldre, vagy bármi, akkor nem fog tudni nektek nyugdíjat termelni. Tehát arra próbálj szavazni, aki a tisztességesen dolgozó réteg dolgait szeretné rendbetenni, és a kampányuk ne csak üres fecsegés és fröcsögés legyen.
Én írtam a nagymamámról, aki nem kap nyugdíjat, mert átverték, kihasználták, hogy nem ért hozzá, és 70 éves, 14 éves korától dolgozott, számolj, bőven a rendszerváltás előtt kezdte, tehát akkor se voltak jobbak azokon a területeken, ahol a kutya se tudta ellenőrizni, hogy mit csinál a munkáltató, mert periféria, és nem egy központi nagyváros.
(és még mielőtt leuraznál, nő vagyok, és pályakezdő)
ez a 13. havi nyugdíj egy szemvényvesztés. mint ahogy 13. havi bér is.
a dolog onnan indul, hogy régen (mint ahogy néhány országban most is) heti bérezés volt. amikor áttértek a havi bérezésre, akkor egyszerűen megszorozták a heti bért 4gyel és ez lett a havi bér. csakhogy 4x12 az csak 48 szemben az év 52 hetével. ezért adtak még egy havi (4 heti) bért, hogy az emberek ne érezzék átverve magukat.
lassan-lassan már ideje lenne rendberakni a dolgot. mert ez így nevetséges...
A kérdezőnek válaszolva:
Szerintem a nyugdíjasoknak is érdemes figyelni mostanában az MTV adásán, ezen belül is a Napkeltében és az Estében többször szereplő Jobbikos politikusokat. Szerintem még jövő héten a hajrában is fognak nyilatkozni, illetve többször voltak már a Duna tévében is. Ha esetleg járatos tetszik lenni a youtube-on, akkor ott is rá lehet keresni pl. Morvai Krisztina Este vagy egyéb címszavak alatt.
Leegyszerűsítve a mondanivalójukat. A címmondatuk ugye az hogy: Magyarország a magyaroké. Ennek a lényege, hogy a politikusok a profit és pénzközpontú gondolkodás helyett az Ember központú gondolkodás felé menjenek el. Azt nézzék a pártok hogy mi a jó a kisembereknek, nem pedig hogy mi a jó a milliárdosoknak és multinacionális cégeknek. Hogy a magyar föld maradjon meg a magyar emberek kezében, ugyanis ha nem tesznek semmit, akkor 2011-től versenyezni fog a magyar gazda minden egyes négyzetméter földdért a nála többször tőkeerősebb (gazdagabb) külföldi vásárlókkal. Szeretnének olyan kiegyenlített gazdaságpolitikát folytatni, ahol nincs szükség ide oda kapkodni, hol felelőtlenül ígérgetni, hol pedig nadrágszíjat húzogatni! Szeretnék csökkenteni a korrupciót, azt hogy ne egy szűk politikai réteg érdekközössége határozzon nálunk mindenről a saját egyéni érdekeik elsődlegessége mellett, hanem minden egyes döntésnél a legfontosabb legyen a kisember, a kiszolgáltatott nép. Szeretnék azt is, hogy a stratégia cégek, az energia szektor a nemzeti vagyon része maradjon, ne pedig profitközpontú vállalatoknak adjuk el. Mert az állam mindig tud szolidaritás vállalni a polgáraiért, tehát pl. nem fog 30%-os gázár-emlést csinálni amikor amúgy is rosszul él a lakosság, míg egy külföldi vállalatot ez nem fogja érdekelni.
Sorolhatnám itt még, de talán érdemes a honlapjukat is megnézni: jobbik.hu
Ez az utolsó esélye a nyugdíjasoknak is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!