Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amelyik ország nem mezőgazdasá...

Amelyik ország nem mezőgazdaságra és iparra alapszik, hanem szolgáltatásokra, az hanyatlani kezd és kiszolgáltatja magát másoknak?

Figyelt kérdés

Nézzetek csak Amerikára: Amíg ipar és mezőgazdaság alapú társadalom volt, embereket küldtek a Holdra, alig volt munkanélküliség, az amerikai emberek jólétben érezhették magukat. Mióta a szolgáltatások alkotják a gazdaságuk oroszlánrészét ki vannak szolgáltatva Európának és Kínának, megnőtt a munkanélküliség, alig vannak gyárak, nincs igény a képzetlenebb gyári munkásokra, egyre nehezebb farmerként megélni, az ország hanyatlik, az emberek nem érzik jólétben magukat.

Oroszország, amíg iparra és mezőgazdaságra épülő Szovjetunió volt, miket véghez vitt már? Az egész világ tőlük rettegett, ők voltak a világ legnagyobb országa, önellátóak voltak, és sok mai orosz szerint sokkal jobb volt, akkor az élet. A mostani Oroszország milliárdosok és maffiák játszótere lett, ugyanúgy ki van szolgáltatva Kínának és az EU-nak, hatalmas a bűnözés és a munkanélküliség.

Magyarországgal ugyanez: Amíg az ipar és a mezőgazdaság dominált munka, önellátás, fejlődés és pozitív közhangulat volt, most pedig munkanélküliség, kiszolgáltatottság, hanyatlás és szomorúság van.

Ezzel szemben az olyan országok, amik most vettek fel egy ipar és mezőgazdaság alapú társadalmat pl. Kína, Brazília, India, Kazahsztán rohamosan fejlődnek és nevetnek, mert a markukban tartják a "világcsendőr" Amerikát, a "rettegett" Oroszországot, és a "demokrata" Európát?

Nektek mi a véleményetek erről? Szerintem ez fogja okozni az EU, Oroszország és az USA vesztét, mert mindhárom egy naívan elitista szövetség, fő gazdasági irányelvük az, hogy itthon épüljön minden a szolgáltatásokra, mindegy, hogy ezzel mekkora kárt okoznak az országnak és majd a "harmadik világbeli országok" foglalkoznak az iparral és a mezőgazdasággal.

2012. jan. 27. 14:30
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

"Mit jelent itt a "fejlődés"? Hogy felvesz egy természetellenesen gyors életritmust és agyonhajtja magát?"

Inkább "agyonhajszolom" magam, de jól élek, minthogy a földeken legyek és nyomorognom kelljen!

A "képzésről" meg ne is beszéljünk, mivel ÉN UTÁLOK TANULNI és szerintem sok ember van így vele. Mindig is utáltam iskolába járni, életem legszebb napja volt amikor végre leérettségiztem, otthagytam a sulit a francba és soha többet nem kellett beülnöm matek órára meg irodalom órára."

Ha utálsz tanulni, akkor ne is csodálkozz, hogy nem fejlődsz! Valódi fejlődést gondolkodásmódban elérni csak tanulással lehet! De végül is nem kell tanulni, de akkor ne csodálkozz, hogy nem keresel eleget! Aki nem veszi fel a kapitalizmus ritmusát, az elbukik!

2012. jan. 27. 19:38
 32/43 anonim ***** válasza:

"Amelyik ország nem mezőgazdaságra és iparra alapszik, hanem szolgáltatásokra, az hanyatlani kezd és kiszolgáltatja magát másoknak?"

"Nézzetek csak Amerikára: Amíg ipar és mezőgazdaság alapú társadalom volt, embereket küldtek a Holdra, alig volt munkanélküliség, az amerikai emberek jólétben érezhették magukat. Mióta a szolgáltatások alkotják a gazdaságuk oroszlánrészét ki vannak szolgáltatva Európának és Kínának, megnőtt a munkanélküliség, alig vannak gyárak, nincs igény a képzetlenebb gyári munkásokra, egyre nehezebb farmerként megélni, az ország hanyatlik, az emberek nem érzik jólétben magukat."

Aha ,mintha most is dívna az életszínvonal az USA-ban amennyiben a legmagasabb képzettséged nem a 8 általános.

"Oroszország, amíg iparra és mezőgazdaságra épülő Szovjetunió volt, miket véghez vitt már?"

Sok millió ember éhenhalása által.egyszerűen minden pénzt a hadiparba nyomtak.

"Az egész világ tőlük rettegett,"

Azért ez túlzás.

"ők voltak a világ legnagyobb országa,"

Most nem az?

"önellátóak voltak, és sok mai orosz szerint sokkal jobb volt, akkor az élet."

A mai oroszok szerint akik nem éltek se Sztálin se Hrucsov idejében.

"A mostani Oroszország milliárdosok és maffiák játszótere lett, ugyanúgy ki van szolgáltatva Kínának és az EU-nak, hatalmas a bűnözés és a munkanélküliség."

Ez mindig is így volt.

"Magyarországgal ugyanez: Amíg az ipar és a mezőgazdaság dominált munka, önellátás, fejlődés és pozitív közhangulat volt, most pedig munkanélküliség, kiszolgáltatottság, hanyatlás és szomorúság van."

Hiszed te ,akkor mindenkinek muszáj volt elégedettnek lennie különben a nagytestvér lecsap.

"Ezzel szemben az olyan országok, amik most vettek fel egy ipar és mezőgazdaság alapú társadalmat pl. Kína, Brazília, India, Kazahsztán"

Szóval Kazahsztán nagyhatalom lesz?Ezért akart velük Pali bá barátkozni ?Tényleg köztársasági elnöknek való:)

"rohamosan fejlődnek és nevetnek, mert a markukban tartják a "világcsendőr" Amerikát, a "rettegett" Oroszországot, és a "demokrata" Európát?"

Ha jól értem állításod szerint Európa mindenkit sakkban tart mindenkit ural ,de nagy szarban van?

Mellesleg Kína meg India csak az állati olcsó munkaerő miatt tart ahol.Jó ha van kéznél egy milliárd biorobot.

"Nektek mi a véleményetek erről? Szerintem ez fogja okozni az EU, Oroszország és az USA vesztét, mert mindhárom egy naívan elitista szövetség, fő gazdasági irányelvük az, hogy itthon épüljön minden a szolgáltatásokra, mindegy, hogy ezzel mekkora kárt okoznak az országnak és majd a "harmadik világbeli országok" foglalkoznak az iparral és a mezőgazdasággal."

Ez szimplán nem igaz.de a mezőgazdaság nem húzóágazat így nem lehet rá építeni.Az ipar igen ,de ahhoz a 21 században pár gép kell meg aki karban tartja,nem kell rengeteg humán erőforrás.A harmadik világbeli országban nincs meg a technológia ,de van egy nagy rakat nagyon olcsó munkaerő.Ők kihasználják ,de a technikát ők is megakarják szerezni.

"Elmondanád Magyarországon milyen ipar és mezőgazdaság van, miután az EU sorozatban záratta be a cukorgyárakat, a mezők nagyrésze ugaron áll, polcokon Új Zélandi alma és Szlovák tej van, Libajnai Gordon miatt meg tömeges öngyilkosságot követtek el a tenyésztők?"

Ennek Magyarország iparához mi köze van?

"Elmondanád Magyarországon milyen ipar és mezőgazdaság van, miután az EU sorozatban záratta be a cukorgyárakat, a mezők nagyrésze ugaron áll, polcokon Új Zélandi alma és Szlovák tej van, Libajnai Gordon miatt meg tömeges öngyilkosságot követtek el a tenyésztők?"

Mert a 80-as IQ-jú Józsi bácsi akinek a munkáját bárki el tudta végezni a mérnök munkáját viszont a lakosok nagyon kis töredéke ,de bérezés szempontjából nemvolt különbség.

"Pedig azok voltak a jó idők, mert akkor nem azért lett valaki mérnök, orvos vagy tudós, mert a nyereségvágy hajtotta, hanem azért, mert úgy érezte, hogy ez a hivatása, ezért csak olyan emberek kerültek ilyen posztokra akik szívvel-lélekkel végezték a munkájukat, nempedig olyanok, mint manapság a "megélhetési értelmiségiek" akik csak azért diplomáznak le, hogy utánna magasabb fizetésük legyen."

Hivatástudatért osztanak kenyeret?

aki képezi magát, fejlődik"

Mit jelent itt a "fejlődés"? Hogy felvesz egy természetellenesen gyors életritmust és agyonhajtja magát?

"A "képzésről" meg ne is beszéljünk, mivel ÉN UTÁLOK TANULNI és szerintem sok ember van így vele. Mindig is utáltam iskolába járni, életem legszebb napja volt amikor végre leérettségiztem, otthagytam a sulit a francba és soha többet nem kellett beülnöm matek órára meg irodalom órára."

Akkor mit vársz az élettől ,ha tanulni sem akarsz a betanított munkás soha nem fog a tápláléklánc csúcsára kerülni erről kár álmodoznod.

2012. jan. 27. 20:42
 33/43 A kérdező kommentje:

"Aki nem veszi fel a kapitalizmus ritmusát, az elbukik!"

Náci!

2012. jan. 27. 21:07
 34/43 A kérdező kommentje:

"Szóval Kazahsztán nagyhatalom lesz?Ezért akart velük Pali bá barátkozni ?Tényleg köztársasági elnöknek való:)"

A Fidesz eddig a legjobb párt, ne merd sértegetni!

2012. jan. 27. 21:09
 35/43 anonim ***** válasza:

"A Fidesz eddig a legjobb párt, ne merd sértegetni!"

Ja, hogy innen fúj a szél! Úgy látod, hogy a Fidesz ebbe az irányba viszi az országot? Érdekes, fateromtól is folyton ezt hallom, hogy mikor adnak végre annyi fizetést annak, amit ő produktív állománynak nevez, mint az általa inproduktív állománynak nevezett csoportnak. Az ő munkája vagy 20 éve abból áll, hogy ül egy íróasztal mellett és nem csinál semmit, csak osztja az észt. Én a mérnök öcsémmel átlag heti 60 órát dolgozunk, míg ő a kapcsolatainak köszönhetően van ott ahol, akkor jön-megy, amikor akar, és csodálkozik, hogy ötödannyit keres, mint én. És nemzetközi viszonylatban alul vagyunk fizetve, szóval szerinted neki mennyit is ér a munkája? Ő aztán krvára "produktív"! Mégis minek kellene előrevinni egy olyan ország gazdaságát, mint Mo., ha nem a szabadalmaknak? Mitől nőjjön a GDP? Akarsz mégtöbb szalagmunkást alkalmazó multit? Mert ércünk nincs! A gond nem az amúgy, hogy te így gondolkodsz, hanem hogy nem vagy egyedül vele. Nyugodtan lenácizhatsz engem is, de számomra nem legitim életcél bérmunkássá válni. Célok nélkül meg mit ér az ember?

2012. jan. 28. 01:42
 36/43 A kérdező kommentje:

"de számomra nem legitim életcél bérmunkássá válni. Célok nélkül meg mit ér az ember?"

Számomra meg az nem legitim életcél, hogy az egész élet egy hajsza, egy verseny mások ellen.

Nekem az az életcélom, hogy olyan kényelmesen élhessek, mint a Kádár-rendszerben.

2012. jan. 28. 12:18
 37/43 anonim ***** válasza:

Értem ,szóval azt akarod hogy fizessenek meg ,mert az jár neked ,de tanulni nem akarsz érte?

Tipikusan olyan ember ,ha a kormány 60 ezréből elvegetáltatna mert a világért el nem menne dolgozni.

Szégyellem hogy az ilyen emberek szavazata annyit ér mint egy normális emberé.

2012. jan. 28. 14:44
 38/43 A kérdező kommentje:

Hülye elitista!

Nem tudom a te fajtád számára mi az élet értelme, de nem is akarom. Szerencsére én Balkáni mentalitású ember vagyok!

2012. jan. 28. 15:20
 39/43 anonim ***** válasza:
90%
Te most komolyan arra vagy büszke, hogy egy tanulatlan proli vagy? Megáll az ész...
2012. jan. 28. 15:24
 40/43 A kérdező kommentje:
Én nem "tanulatlan proli"-nak tartom magam, hanem valódi szabad embernek. Olyannak akinek nem attól függ az élete, hogy éppen kapitalizmus, szocializmus vagy diktatúra van, hanem attól, hogy mit szeret csinálni, hogy bármilyen "rendszer" is veszi körül, ki tudja alakítani a saját életritmusát és életstílusát. A világ változásától független vagyok, nem vetek el elveket, eszméket, csak azért, mert azok a nyugati kapitalista kultúrkörben és a diplomás tudósbaglyok között elavultnak lettek kikiáltva.
2012. jan. 28. 15:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!