Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amelyik ország nem mezőgazdasá...

Amelyik ország nem mezőgazdaságra és iparra alapszik, hanem szolgáltatásokra, az hanyatlani kezd és kiszolgáltatja magát másoknak?

Figyelt kérdés

Nézzetek csak Amerikára: Amíg ipar és mezőgazdaság alapú társadalom volt, embereket küldtek a Holdra, alig volt munkanélküliség, az amerikai emberek jólétben érezhették magukat. Mióta a szolgáltatások alkotják a gazdaságuk oroszlánrészét ki vannak szolgáltatva Európának és Kínának, megnőtt a munkanélküliség, alig vannak gyárak, nincs igény a képzetlenebb gyári munkásokra, egyre nehezebb farmerként megélni, az ország hanyatlik, az emberek nem érzik jólétben magukat.

Oroszország, amíg iparra és mezőgazdaságra épülő Szovjetunió volt, miket véghez vitt már? Az egész világ tőlük rettegett, ők voltak a világ legnagyobb országa, önellátóak voltak, és sok mai orosz szerint sokkal jobb volt, akkor az élet. A mostani Oroszország milliárdosok és maffiák játszótere lett, ugyanúgy ki van szolgáltatva Kínának és az EU-nak, hatalmas a bűnözés és a munkanélküliség.

Magyarországgal ugyanez: Amíg az ipar és a mezőgazdaság dominált munka, önellátás, fejlődés és pozitív közhangulat volt, most pedig munkanélküliség, kiszolgáltatottság, hanyatlás és szomorúság van.

Ezzel szemben az olyan országok, amik most vettek fel egy ipar és mezőgazdaság alapú társadalmat pl. Kína, Brazília, India, Kazahsztán rohamosan fejlődnek és nevetnek, mert a markukban tartják a "világcsendőr" Amerikát, a "rettegett" Oroszországot, és a "demokrata" Európát?

Nektek mi a véleményetek erről? Szerintem ez fogja okozni az EU, Oroszország és az USA vesztét, mert mindhárom egy naívan elitista szövetség, fő gazdasági irányelvük az, hogy itthon épüljön minden a szolgáltatásokra, mindegy, hogy ezzel mekkora kárt okoznak az országnak és majd a "harmadik világbeli országok" foglalkoznak az iparral és a mezőgazdasággal.

2012. jan. 27. 14:30
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Pedig azok voltak a jó idők, mert akkor nem azért lett valaki mérnök, orvos vagy tudós, mert a nyereségvágy hajtotta, hanem azért, mert úgy érezte, hogy ez a hivatása, ezért csak olyan emberek kerültek ilyen posztokra akik szívvel-lélekkel végezték a munkájukat, nempedig olyanok, mint manapság a "megélhetési értelmiségiek" akik csak azért diplomáznak le, hogy utánna magasabb fizetésük legyen.
2012. jan. 27. 17:13
 22/43 anonim ***** válasza:
#19: szóval akkor most egy irodában dolgozol?
2012. jan. 27. 17:14
 23/43 A kérdező kommentje:
Igen, de nagyon szar munka.
2012. jan. 27. 17:16
 24/43 anonim ***** válasza:

Abban biztos lehetsz, hogy egy gyárban rosszabb lenne. Sok ismerősöm dolgozik olyan helyen...

Egyébként nettó marhaságokat hordasz össze. Ismét csak kedvenc közgáz tanárom szavait kell idéznem, mint oly gyakran: "Aki visszasírja a szocializmust, azt KÉNYSZER-KÖZGAZDASGÁTAN órára ítélném!".

2012. jan. 27. 17:19
 25/43 anonim ***** válasza:
90%

#21: Pedig ez így van rendjén, hogy az a munka, amit csak kevesen tudnak elvégezni, jobban meg van fizetve. A gyári szalagmunkát szinte mindenki meg tudja csinálni, ezért nem értékes, az ilyen munkaerő könnyen pótolható.

Egy mérnök viszont értékes a cégnek, mert egy jó mérnök sokkal nehezebben pótolható, mint a melós, éppen ezért jobban is megfizetik. Az orvos munkáját szintén csak kevesen tudják megcsinálni, mellesleg hatalmas felelősséggel is jár, innen a nagy fizetés (itt nem Magyarországgal gondolok, hanem Ny-Európára).

Akik pedig csak nyereségvágyból tanulják ezeket a szakmát, hidd el, nagyon nagy százalékban kibuknak az egyetemen.

2012. jan. 27. 17:36
 26/43 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező!

Tudom, hogy nehéz felfogni a hozzád hasonlóknak, de bizony kapitalizmus van, ahol az marad talpon, aki képezi magát, fejlődik, nem pedig az 50-es évek szintjén marad meg! Mellesleg a gondolkodással is nagy baj van, mert azt nem tudjátok megérteni, hogy nem minden ember munkája azonos elbírálással ér! Egy gyári, szalagmunkás könnyen pótolható,mert a munkáját egy majom is megcsinálja! De egy mérnök, aki jól képzett, nehezen pótolható, ezért hasznosabb a cégnek, így magasabb a fizetése! Felejtsétek már el a ki*aszott szocializmust! Vége van! Változik a világ, ha nem tetszik, akkor legyél szerzetes és ne érdekeljen a világ!

2012. jan. 27. 17:46
 27/43 anonim ***** válasza:
Tisztelt kérdező! Lemerném fogadni, hogy állami az állami szférában dolgozol.
2012. jan. 27. 18:26
 28/43 anonim ***** válasza:

Helyesen:

Tisztelt kérdező! Lemerném fogadni, hogy az állami szférában dolgozol.

2012. jan. 27. 18:26
 29/43 A kérdező kommentje:

"aki képezi magát, fejlődik"

Mit jelent itt a "fejlődés"? Hogy felvesz egy természetellenesen gyors életritmust és agyonhajtja magát?

A "képzésről" meg ne is beszéljünk, mivel ÉN UTÁLOK TANULNI és szerintem sok ember van így vele. Mindig is utáltam iskolába járni, életem legszebb napja volt amikor végre leérettségiztem, otthagytam a sulit a francba és soha többet nem kellett beülnöm matek órára meg irodalom órára.

2012. jan. 27. 18:48
 30/43 anonim ***** válasza:
Ilyen mentalitással ne csodálkozz azon, hogy sz@r munkád van. :)
2012. jan. 27. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!