Miért olyan rossz a jelenlegi kormány, amikor én jobban élek?
Kapni fogok, tudom, gyerekes vagyok és közepesen keresek, családom van. Mióta a Fidesz van a kormányon, azóta jobban élünk. És nem vagyunk egyedül.
Az Mszp bevezette a szuperbruttót, ami miatt a munkáltató költségeit is a munkavállalóra terhelték. 27%-kal több "bér" után kellett adóznunk.
A GYES idejét 3 évről levitte 2 évre, úgy, hogy bölcsőde hiány van.
A családi kedvezményt elvette a 1 és 2 gyerekesektől és csak a 3 vagy több gyerekesnek jár 4000Ft/gyerek összegben.
nem folytatom
Most a családi kedvezmény már 1 gyerek után jár, nettó 10e Ft. és 3 gyereknél már nettó 99e Ft. lett maximum. Ha nincs ennyi, akkor is maximálisan tudod érvényesíteni az szja adód függvényében.
Ezt az alkotmányba foglalta, hogy csak 2/3-s többséggel lehessen módosítani, hogy az emberek, nyugodt szívvel be tudjanak vállalni még több gyermeket.
De ez is baj. Ha nem lenne beletéve, és a következő választást az MSZP nyeri, akkor az elveszi. Ez miért jobb?
és folytathatnám...(nem csak családi vonatkoztatásban)
"Miért olyan rossz a jelenlegi kormány, amikor én jobban élek?"
Azért mert rajtad kívül más is él az országban te görény.
A többség nem él jobban,hanem rosszabbul! A gyerekek utáni kedvezményt is nagyon kevesen tudják teljes egészében igénybe venni. Hiába van több gyereked,ha csak 100.000.-et keresel,akkor is csak töredékét tudod érvényesíteni.
A szuperbruttó kivezetésével az alacsony jövedelműek 5-10.000.- Ft-tal kevesebbet visznek haza. Neked ez lehet,hogy nem nagy összeg,de nekik egy heti kajapénz.
A Gyesen lévők is megszívják,ha nem a magasabb jövedelműek közé tartoznak. Nekik is akár 8.000.- Ft-al lesz kevesebb a járandóságuk.
A fiatalok többsége nyugodt szívvel még egy gyereket sem nagyon mer vállalni,többet pedig semmiképpen nem.
Azért,mert neked MOST jobb( kérdés,hogy meddig), szétnézhetnél az országban.
Lehet, hogy sokan jobban élnek, elhiszem.
Csakhogy annál sokkal több hasznot hajtunk az államnak, minthogy morzsákkal megelégedjünk!
Ezer forintokról beszélhetsz havonta, de fogalmad sincs, mennyi lenne ezen kívül a részed, ha nem zabáltatnák fel az ingyenélőkkel a rácsokon belül és azon kívül!
"Miért olyan rossz a jelenlegi kormány, amikor én jobban élek?"
Azért mert a magyar egy rendkívül irigy nép! Másrészt az is probléma, hogy sokaknak egy nettó 200-250 ezres fizetéssel rendelkező már gazdagnak számít, mert nekik a 80.000 az etalon. Másrészt szeretik szidni azt aki vitte valamire az életben az állandó siránkozáson és ellenségkeresésen kívül! Meg amúgy is a magyarok nagy része még mindig a szocializmus nagy híve és mindent a kormánytól vár, ahelyett hogy a saját magáért tenne valami, arra vár hogy fentről segítsenek neki. A magyarok nagy része nem tud/akar alkalmazkodni a kapitalizmushoz.
13/16
akik rosszabbul élnek, nem az elmúlt 1 év miatt. Azok rosszabbul éltek már azelőtt is, évről évre ez van, akkor miért csak a Fidesz a rossz?
(költői kérdés)
az árak minden évben emelkednek. Sem az euro, sem az üzemanyag áremelkedés nem a jelenlegi kormányzás hibája. Főleg nem a magyar kormányzás hibája.
10 évet dolgoztam egy melóhelyen és ott az előző kormány idején is azt hallottam, évre évre rosszabbul élnek.
És akkor még nem a Fidesz volt hatalmon...
A hangsúly azon van igazából, hogy akik rosszabbul élnek, az nem a mostani kormány hibájából fakad, hanem abból, hogy évek óta nincs pénze az országnak, épp ezért nincs is is mit adnia...
lezártam
sziasztok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!