Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg komolyan gondolják az...

Tényleg komolyan gondolják az emberek, hogy az Európai Unió és az IMF rossz és gonosz?

Figyelt kérdés
Nem azért, de euró milliárd nagyságrendű támogatást kaptunk tőlük csak úgy, fejlesztésre. Cserébe csak bekellet tartani az Uniós szabályozást. Az IMF nélkül pedig Románia szintjén lennénk, mert egyszerűen túl sok embert kell eltartania az államnak, gondolok itt a sok gyerekes munkanélküliekre, segélyen élőkre. Ezzel szemben pedig alig van bevétele, nincs ipara, mert minden külföldi kézben van, és kiviszi a haszont. Persze a tökéletes és szent állam ezt még segíti is, mindenféle támogatásokkal. Egyszerűen azért, hogy amíg kormányon vannak, kevesebb legyen a munkanélküli a statisztikákba. Ez csak egy példa volt, van még ezer. Az IMF/Unió kritizálását mindig csak a maguknak, és nem a népnek dolgozó korrupt politikus bűnözőkből álló kormányok szokták bevetni. Közbe meg pont ők játsszák ki a haverjaik, saját maguk, és a külföldi tőke számára apró pénzért az állami vagyont. Ehelyett, sokak szerint az IMFnek csak az ország rabigába hajtása és kifosztása a célja. Most komolyan, adtátok már csak úgy oda egy idegennek a fizetéseteket, egy szép mosolyért cserébe? Ha nem kapunk hitelt akkor bizony befog dőlni az ország. Nem azért mert nincs földünk, vizünk, ásványi kincsünk vagy jó képzettségű szakmunkásunk, tanárunk, mérnökünk, mezőgazdászunk. Mert van, rengeteg és talán a világon a legjobbak. Egyszerűen csak azért van szükségünk IMF hitelre mert a kormányunk pazarló, önmagának dolgozik, korrupt, NEM szakértő, csak a 4-5 éves ciklusra tervez, így minden amit tesznek hosszú távon visszafog ütni, mint az ezelőtti kormányoké üt vissza most, de ez őket nem érdekli, mert egy darabig ők vágták a tortát.
2012. jan. 22. 14:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Persze, az IMF jó, meg az EU is.

Egyik sem arról híres, csak úgy, adakozó kedvében lenne.

Az IMF, csak hitelt ad, amit vissza is kell fizetni. Idáig ez, még nem történt meg. Szerinted mire vannak ezek a megszorí... bocsánat: átszervezések?

Orbán Viktor, hiába mond, újabb munkahelyeket, ha addig, leépítenek. Ja és nem a TV-ben hallottakról beszélek én, mert az, csak a jéghegy csúcsa! A bankok is számítanak a leépítésekre, csak még, fel kell dolgozniuk a végtörlesztésekkel kapcsolatos adatokat, utána meg mehetnek a levesbe.

Amúgy is, beruházásokra kell pénz. A kormánynak van pénze, csak ott is, javában a lenyúlások mennek.

2012. jan. 22. 15:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Tényleg komolyan gondolom.
2012. jan. 22. 16:00
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A piacon jelenleg 7% körül adnak nekünk hitelt, az IMF 2,5 %-on. Ezért van szükségünk az IMF-re. Ekkora összegeknél rengetek az a 4,5 %.

(Bár szerintem itt sok embernek még a % számítás sem megy, vagy hogy mit jelent ez egyáltalán, amit leírtam.)

2012. jan. 22. 16:08
 14/18 Sz1u ***** válasza:
100%

16:00 Gondolkozóó

"Tényleg komolyan gondolom."

Szarban vagyok. Ugye adsz nekem -mondjuk- 10.000 forintot kölcsön (minden fedezet-, (elő)ismeretség nélkül és persze ingyen kamatra)? Persze azt is tudnod kell, ha adni fogsz nekem, akkor simán le foglak zsidózni, meg személyeskedésnek fogom venni, ha meg mered kérdezni, hogy miből fogom visszafizetni.

2012. jan. 22. 16:22
 15/18 anonim ***** válasza:

# 13:

Miből lenne az a 2,5%?

Az tény, hogy 100.000 Ft-nál semmit sem jelent, de ha, több millióról van szó, akkor még, ez is sok!

2012. jan. 22. 16:46
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Miből lenne az a 2,5%?

Az tény, hogy 100.000 Ft-nál semmit sem jelent, de ha, több millióról van szó, akkor még, ez is sok!"

Hát igen, de valamiből finanszírozni kell magunkat. Vagy szerinted képes megállni az ország a saját lábán? Szerintem nagyon nem, szükségünk van a kölcsönökre. És ezért írtam, hogy mennyivel jobb megoldás a 2,5%-os hitel, mint a 7%-os.

2012. jan. 22. 16:56
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Attól még hogy szükségünk van a kölcsönökre egyszer ki kell szabadulnunk az adósság spirálból. Ideje kelet felé fordulni és nem ahhoz a nyugathoz akik jóváhagyták Magyarország 2/3-nak elrablását.
2012. jan. 22. 21:20
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem már fordultunk kelet felé, Kínához, és Oroszországhoz, és ilyenek voltak:

[link]

Nem tudom miért várjátok tőlük, hogy ők majd jóindulatból kihúznak minket. Ha nem éri meg nekik, ugyanúgy szarnak ránk.

2012. jan. 22. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!