Szerintetek sem olyan rossz párt az MSZP?
Én erősen jobboldali vagyok, de az MSZP szerintem nem olyan rossz mint ahogy gyurcsi bacsi lejaratta, csak átok Gyurcsány tönkre verte, meg most vergődik itt az életképtelen dk-javal...
Az is bizonyítja h nem ert egyet az MSZP gyurcsival, hogy nem engedtek megreformálni neki az MSZP-t
"12 évig nem csinálták meg Magyarország legnagyobb problémáját, az államháztartási hiányt."
Már hogyne csinálták volna meg... Évről évre egyre nagyobbra!
Per pill egy dolgot tudok nagyon értékelni bennük, csak erre sajnos már sokan nem emlékeznek: amikor ők kormányoztak kétharmaddal, akkor az első szabályt saját magukra hozták, miszerint a kétharmados törvényeket csak akkor módosíthatják, ha azt az ellenzék is támogatja.
Ez egy intelligens, a jogállamiságot megőrző döntés volt.
A Fidesztől pont az ellenkezőjét látjuk, ők visszaélnek a kapott lehetőséggel és istent játszanak.
Kicsit sajnálom azt, hogy nem hozott olyan törvényt anno az mszp, ami az ellenzékkel való konszenzust minden kétharmaddal rendelkező kormány esetén kötelezővé teszi.
"amikor ők kormányoztak kétharmaddal, akkor az első szabályt saját magukra hozták, miszerint a kétharmados törvényeket csak akkor módosíthatják, ha azt az ellenzék is támogatja. "
Csak koalíciós kétharmaddal nyertek. Az MSZPnek sosem volt valód 2/3-a.
Elismerem, de ebből a szempontból nem tökmindegy? Volt bennük annyi, hogy nem éltek vissza azzal a hatalommal, amit az emberek a kezükbe adtak. Ellentétben a jelenlegi kormányunkkal.
A koalíciót sem kényszerítette senki a saját hatáskörének korlátozására.
11:41
"Csak koalíciós kétharmaddal nyertek. Az MSZPnek sosem volt valód 2/3-a."
Ha arányaiban más is, de a Fidesz is a KDNP-vel koalícióban lett 2/3-os...
A Fidesz és a KDNP közösen indult, szóval nem külön lett a KDNP-nek 36 képviselője...
Úgy lenne koalíciós kormány ha a KDNP külön indul, de a választás végen koalícióra lep a Fidesszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!