Mit gondolsz? Jó, hogy bevezették ilyen nagy mértékben a tandíjat a felsőoktatásban?
Érted, engem az háborít fel, hogy rengeteg ember azért áll csak melléjük, mert másnak így rossz lesz. Neki semmiben sem lesz jobb, szerintem neked sem lesz semmivel sem jobb, ha ez bármilyen irányba változik. Senkinek sem fog több pénz leesni, ha most ennyit kivonnak a felsőoktatásból.
Én benn vagyok már, a változások engem nem érintenének. Tehetném azt, hogy leszarom az egészet. De én látom, hogy ezek az intézkedések nem vezetnek jó irányba, ahogy az a viselkedés sem, hogy "leszarom, nekem jó, az a lényeg!"
Fidesznek megint sikerült bebizonyítani hogy mekkora archuszárok. OV majdnem szívrohamot kapott mikor az mszp-nél vetették fel a tandíj ötletét, erre ők most meg bevezetik.
Így nem az okos hanem a gazdag gyerekek kiváltsága lesz a felsőoktatás.
Nem jó pláne hogy ilyen irreális összegért.a végén megfogadják a sok Fidesz párti ötletét és külföldre ennek el tanulni és akkor még ennyi diplomás sem lesz.
Kolopele ,ha megkérhetlek ne a századrangú iskolák bölcsész/egyiptológiai szakáról induljál ki,vannak olyan helyek még ahol tanulnak is az emberek.Sztorizgatni meg mindenki tud ,tehát azt se kezeljük cáfolhatatlan bizonyítékként.
"Így nem az okos hanem a gazdag gyerekek kiváltsága lesz a felsőoktatás."
Erre meg ott a bejáratott válasz, hogy "hát tessék jól tanulni kérem, ott vannak az állami helyek."
Ja tényleg. Ezen logika alapján akkor legyen csak 1 államilag támogatott hely minden szakon, és akkor tényleg a legjobbat támogatná az állam.
Akik ezt hajtják, azok vagy már benn vannak államin, és onnan persze, hogy könnyű pofázni (megjegyzem, én is azon vagyok), vagy pedig olyan emberek, akik egyetemnek még a környékén sem jártak.
Azért az tény, hogy nagyon sok az egyetemista. És az is tény, hogy sokan nem tudnak elhelyezkedni. A létszámcsökkentés mindenképpen indokolt volt, csak nem így. Teljesen nyugodtan lehetett volna arányosan csökkenteni a helyeket, vettek volna fel mindenhova 30%-kal kevesebb diákot. Ja persze abból nem lát extra pénzt az állam.
Komolyan már csak a fejem kapkodom, a chipsadón még mosolyogtam, de ez már mindennek a teteje. Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy mindenki adja oda minden évben a januári jövedelmét az államnak? Egyre undorítóbb módszerekkel húzzák ki a pénzt az emberek zsebéből.
"Jogászból és közgazdászból Dunát lehet rekeszteni, annyi van."
Más, fejlett országban ennél sokkal több van. Csak éppen ott vannak munkahelyek is. Ha azt akarod, hogy jobb legyen, ne a munkaerőt lehetetlenítsd el, hanem adj nekik munkát. Csak hát sajnos eddig nem ér az ész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!