Felsőoktatásban mekkora felvehető létszámot határoznátok meg és azokat miként osztanátok el? (szakonként/karonként)
Én kezdésnek kitöltetnék diplomásokkal egy tesztet, h el tudott e helyezkedni illetve mik a kilátásai valamint milyen eredménnyel végzett és ez hogy aránylik a többi társa eredményéhez..
Aztán ez alapján kezdenék el szorozni,osztani.
Mivel nem értek mindenhez így nem tudok válaszolni a kérdésre...
Mondjuk az biztos, hogy jó ideig nem indítanék kommszakot államilag támogatott formában.
Visszahozatnám a régi felvételi vizsgát/elbeszélgetést. Pofátlanság, hogy egyik iq-huszár csoporttársamat kettes-hármasokkal felvették informatikára, kipuskázta az egész zh-t színötösre, míg én, aki 5-ös érettségikkel jött ide, 1 héten keresztül tanultam a 125 oldalt, és ugyanaz a zh csak négyes lett.
Az ilyen Hoffman Róza-féle ámokfutóktól viszont írtózok, hogy most kötelező emelt érettségi kell, a műszakisok és természettudományosok pedig hatalmasat fognak szívni szigorúbb vizsgalehetőségek miatt.
Van néhány fontos kérdés, amit tudni kéne a meghatározás előtt:
- mennyi a rendelkezésre álló keret?
- mennyi az egyes szakok várható költsége?
- melyek azok a végzettségek, amik keresettebbek, melyek kevésbé?
Ezek nélkül fölösleges akár azt is mondani, hogy bölcsész nem kell csak mérnök meg közgazdász. És a kérdéseimre a választ itt szinte biztosan SENKI sem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!