Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért a saját országunkat...

Miért a saját országunkat utálják az emberek, miért nem az EUt, vagy Amerikát?

Figyelt kérdés

Igaz, hogy elkövetett jópár nagy hibát a kormányunk, de van egy pár dolog amit jól csinálnak, pl. az új alkotmány, egyedülálló Európában, és az, hogy megpróbáljuk megőrizni nemzetünk egyedi értékeit, őrzi a több évezredes magyar hagyományt.

Mi sose voltunk senkinek alárendelve, egészen a kommunizmusig, ami alól szinte az egész világban egyedül mi próbáltunk kitörni.

Most persze fél Európa, meg Hillary Clinton és egyéb marhák ellenünk fordultak, mert féltik a kis világuralmukat. Az országunk példát statuál, ezért nekik is példát statuálva kell ezt a kis "lázadást" letörni. Mindez persze a legrosszabb időben, válság van, de sajnos arra is csak ilyenkor van lehetőség, hogy egy kormány 2/3-ot szerezzen. Mi magyarok meg egymásnak megyünk, nem tiszteljük az országunkat, inkább pár amcsi meg nyugati burzsuj fenekét nyaldosnánk. Hogy lássátok nem vagyok Orbán-hívő: a felsőoktatási törvénnyel nagyon is nem értettem egyet (szinte semelyik aspektusával), mitn ahogy a diákok 99,9%-a. És milyen fura: se az EU, se Amerika nem nagyon kifogásolta az új törvényt. Ellentétben a médiatörvénnyel, aminek rendesen nekimentek, pedig nem egy olyan über diktatorikus törvény, ahogy azt ők lefestették. Komoly propaganda tehát az egész.

Régen utáltuk a komcsikat, mert elfoglalták az országunkat, és félelemben tartottak, most miért nem a Nagytestvért utáljuk? A pénz tehát erősebb lenne a fegyvernél is?

2012. jan. 17. 15:52
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

ma 16:03

az adózási rendszer rögzítése tényleg nem jó, persze biztos meg lesz majd a módszere a köv. kormánynak h trükkösen lecserélje.

de én inkább olyanokat olvasok a külföldi oldalakon, h a magyar alkotmány Európai felfogással szembe megy, mert tiltja a meleg házasságot stb. Kit érdekel ez most? Ha a magyar nép szerint a házasság férfi és nő köteléke, akkor kit érdekel h ők szeretnék bevenni a melegeket is?

TVt ritkán nézek, inkább olvasok, azt is egyszerre több lapot, (szélsőségeseket, és baloldalit is), hogy hátha lesz valami átfogóbb képem a dolgokról, innen onnan csak összeszedek valami igazság morzsákat (remélhetőleg nem mindenhonnan a kamut). Mindenesetre a közmédiával, meg úgy a TVvel általában eddig is úgy voltam, h rendkívül manipulatív, képekkel könnyebb manipulálni az embert, mint szavakkal. Úgyh midnigis nagyon sok fenntartással kezeltem a dolgot.

Szomorú amit írsz, de ennek ellenére sztem az USÁban sokkal nagyobb népbutítás és manipulálás folyik a TVben, mint itthon, ezért ha valakiknek nekik nincs joguk kritizálni.

2012. jan. 17. 16:16
 12/31 A kérdező kommentje:

ma 16:06

Igazad van, nem egyedülálló, mint ahogy pl. az is, hogy nem csak mi csináltunk forradalmat. De mindenképp egyedülállóbb mint egy kommunista ország alkotmánya. De érdekes, hogy azok az országokat akiket írsz, mind az EU "fekete bárányai".

2012. jan. 17. 16:21
 13/31 anonim ***** válasza:
Az új alkotmány szerintem gáz. Két dolgot emelnék ki. 1. A magzatot a fogantatástól fogva védi az új alkotmány - konkrétan mit jelent?? ezzel az erővel betilthatnák az abortuszt. 2. A felnőtt gyermeknek el kell tartania a szüleit. Szerinted? Látják előre, hogy összeomlik a nyugdíjrendszer, így inkább alkotmányba foglalják, hogy tartsd el te az öregeket, mert az állam nem fogja.
2012. jan. 17. 16:21
 14/31 anonim ***** válasza:

Én nem utálom Magyarországot. Adtam neki 3 évet főiskola után... aztán mikor a sajtóban dolgoztam rájöttem mi megy odafenn. Mikor a fideszes a fideszes seggébe harap... de ha van pénze az mszps-nek akkor jó bratyi...

Nem nagyon értek a politikához és már nem is érdekel. Nagyon boldog lennék, ha visszamehetnék Magyarországra és meg lehetne élni az ottani fizetésből. De amíg nem lehet addig szerintem kussban kéne lennie a kormánynak és elfogadni minden nyugati segítséget nem pedig kritizálni. Mert mi lesz majd azzal a rengeteg uniós pályázati pénzzel ami az országba van ölve, a hitelekről nem is beszélve? És mi lesz a rengeteg nyugatra költözött magyar emberrel, ha kilépünk az EU-ból?

Válság van, de sehol sincs már lassan akkora, mint Magyarországon. Hagyományokat őrizni, meg egyedülállóságra törekedni úgy is lehet, hogy nem szarunk a barátaink fejére.

2012. jan. 17. 16:22
 15/31 A kérdező kommentje:

ma 16:22

Kilépni nem fogunk, kirúgni nem fognak minket. A görögöket is kézzel lábbal segítik, pedig rendesen húzzák magukkal az egész Uniót. Olaszokat is. Egy ilyen kis ország nem visz sok pénzt, de taktikailag nagyon is sokat jelent, hiszen Európa közepén vagyunk. Ha kilépünk, és lepaktálunk mondjuk Kínával, akkor az USA mit fog csinálni pl?

Az pedig nem barát, aki anyáskodni akar felettünk, az a barát, aki jóban rosszban segít. Mi is segítünk az EUnak épp eleget, h nyomatjuk kifele a tudósokat, ingyen képezzük az orvosaikat, és ráadásként, esszük a francia kaját, miközben a magyar gazdák tönrkemennek.

2012. jan. 17. 16:29
 16/31 anonim ***** válasza:
0%

"de van egy pár dolog amit jól csinálnak, pl. az új alkotmány, egyedülálló Európában, és az, hogy megpróbáljuk megőrizni nemzetünk egyedi értékeit, őrzi a több évezredes magyar hagyományt. "

Jah... egyedülálló... Nem sokáig mert annyit sem fog bírni mint az előző. Milyen több évezredes???

"Mi sose voltunk senkinek alárendelve, egészen a kommunizmusig"

Itt azért kimaradt egy pár korszak.

"Most persze fél Európa, meg Hillary Clinton és egyéb marhák ellenünk fordultak, mert féltik a kis világuralmukat."

Amerika fél, hogy Magyarország lesz a következő szuperhatalom. Milyen igaz....

"Mi magyarok meg egymásnak megyünk, nem tiszteljük az országunkat, inkább pár amcsi meg nyugati burzsuj fenekét nyaldosnánk"

Nyaldossad csak Orbánét, ha azt hiszed az kevésbé szaros.

"Ellentétben a médiatörvénnyel, aminek rendesen nekimentek, pedig nem egy olyan über diktatorikus törvény, ahogy azt ők lefestették"

A kettő nagyon nincs 1 kategóriában.

"Régen utáltuk a komcsikat, mert elfoglalták az országunkat, és félelemben tartottak, most miért nem a Nagytestvért utáljuk? A pénz tehát erősebb lenne a fegyvernél is?"

Nem foglalta el senki az országunkat, önként csatlakoztunk az EU-hoz. De persze jó is a demagóg dumát meghallgatni, és még véletlen sem gondolni arra, hogy nem feltétlen az EU miatt tartunk ott ahol tartunk.

2012. jan. 17. 16:32
 17/31 A kérdező kommentje:

ma 16:21

A felnőtt gyermeknek el kell tartania a szüleit. De ha úgy vesszük, neki is kell a pénz valahonnan. Vagyis, ha nem lesz rá pénze, ugyanúgy tüntetni fog, mind ahogy a nyugdíjasok tüntettek volna, ha nem lett volna nyugdíjuk.

Egyébként meg ez h nem lesz nyugdíj, ez számomra eléggé elképzelhetetlen, mivel már jópár éve a nyugdíjasok segítik kormányra a pártokat. Ha valakinek nem lesz pénze, akkor azok a munkások.

A fogantatás pillanatától védeni a magzatot. Hát nem tudom. Az abortuszt betiltani tényleg hülyeség. Ebben amúgy igazad van.

2012. jan. 17. 16:35
 18/31 A kérdező kommentje:

ma 16:32

Írtam már, hogy nem vagyok Orbán fan, úgyhogy nem kérek a személyeskedésedből. Általánosságban véve hatalom ellenes vagyok, így nem voltam oda a 2/3-ért, de mostmár úgy látom Orbánnál sokkal nagyobb erők állnak fölöttünk. Akiknek vagy meghunyászkodunk, vagy csórók leszünk. Ok, hunyászkodjunk meg. De akkoris Orbán lesz a hibás. A háttérben pedig semmi politikai érdek, vagy Unió, összetartozás stb nem áll, csak spekuláció, és pénz, pénz, pénz.

Én nem azt mondom, a Fidesz helyett is jó lenne egy jobb párt, de nincs alternatíva. És ilyen felfogással soha nem is lesz, mert ezt az országot nem a magyar kormány, hanem az USA és az EU irányítja.

2012. jan. 17. 16:41
 19/31 anonim ***** válasza:

Itt aztán megy az értelmetlen szófosás!

1990 től, a nagytőke semmi mást nem csinál csak keni a politikusainkat hogy előnybe kerűljenek a magyarokkal szemben.

Ezen nem vitatkozik épeszű ember, mert nap mint nap találkozunk a bizonyítékaival.

Az hogy 2004 óta teljesen betett a gazdaságunknak, az csak azért van, mert ezt teljesen legálisan csinálhatják, sőt, törvényileg felhatalmazva. Olyan vállalásokat tettünk, ami a korruptcióval halálos elegyet képez a gazdaságunknak.

Hogy most ezt Eu nak, vagy az Eu nagytőkéseinek nevezzük az teljesen mindegy, hiszen az Eu pontosan ezekre a nagytőkéseire szabta a szabályrendszerét.

2012. jan. 17. 16:42
 20/31 anonim ***** válasza:
Szóval te vagy Gondolkozoo padavanja. Így már értem.
2012. jan. 17. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!