Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most komolyan azt hiszik a...

Most komolyan azt hiszik a balosok hogy Bajnain kívűl minden közgazdász ostoba? Nem "médianaív" hozzáállás ez egy hangyányit?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 14:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

""Én is balos vagyok és én se csak Bajnait tartom annak. Egyébként ha csak közgazdászok irányítanák az országot, akkor lenne igazi sírás.

Nem feltétlen lenne sírás.

Ugyanis csak a neoliberális felfogás nem vesz tudomást a társadalompolitika és a gazdaságpolitika közötti kapcsolatról. ""Meg is bukott"

2012. jan. 14. 15:37
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

Azt hiszem elég naiv felfogás uralkodik itt Bajnairól, "balosokról", USA-ba utazásról és államadósságról.

Kétségtelenül van sok buta és elfogult balos, ahogyan jobbos is. De aki valamennyire objektívnak tartja magát, a tettek összességét nézi elsősorban. És ha politikust vizsgál, cselekedeteit az ország előrehaladása szempontjából ítéli meg. Hogy Bajnai közgazdászként milyen, nem tudom és nem is érdekel, miniszterelnökként azonban az ország a kezdése és befejezése között előbbre jutott az államadósság, a nemzetközi megítélésünk, mozgásterünk, gazdaságunk javulása szempontjából. Ennek az az egyszerű oka, hogy neki nem számított a politikai megítélés, mert nem akart választást nyerni. Hogy ő maga ezen túl milyen ember, csak akkor foglalkoztatna, ha a

munkája eredményén látszódna a káromra.

Az USA véleményét meghallgatni és figyelembe venni mennyire kell, hosszan lehetne értekezni róla. Egyetlen szempontot említenék: mit tegyen az egér, ha az elefánt talpa van a feje felett? Kérje ki magának, vagy fusson odébb - aztán kezdjen társalogni?

2012. jan. 14. 15:38
 13/17 A kérdező kommentje:

""crem0001:Most őszintén, mi bajod a baloldallal?

Semmi, csak néhány furcsa balossal, akik nem értik hogy a kormányzás nem annyi hogy végrehajtom amit a nyugatiak elvárnak.

""Talán hogy a baloldali érvekben több a logika, mint az emútnyócévben, a nyugatinagytőketönreteszminketben, és az egyéb orbán és vona féle jobboldali érvekben?

Nincs is baloldali logika, sajnos.

Csak hogy bízzunk a nyugati nagytőkében.

Ezt viszont az elmúlt 22 év cáfolja és nem pusztán az elmúlt 8. De tévedés azt hinni hogy pld én a nyugati nagytőke ellen vagyok. Felőlem hozza csak ide a befektetéseit. De az Isten szerelmére, olyan közgazdasági felfogás nincs amiben nem lenne szerepe egy adott lokalitás önálló tőkejövedelme. Az az, a magyar gazdaságot sem ártana lassan 22 év után fejleszteni és kihasználni az ország adottságait, ugyanis addig nem lehetséges a munkaerő és a tőke viszonyának kialakulása, az az nem nőnek csak az infáció mértékében és központilag irányítva a bérek. De hogy világos legyek.

A nagytőke hajlandó kompromisszumokra, ha az adott lokalitásban ahol működnek ott a fogyasztói rétegük is.

Ugyanis hiába olcsó a munkaerejuk ha a fogyasztásuk kevés.

Versenyképtelenekké válnak pillanatok alatt.

Nállunk az a baj, hogy az a nagytőkésréteg akivel a tőke - munkaerő közötti kapcvsolat piaci alapokon működhetne, a nagytőke oldaláról nem éríntett, ugyanis itt termel de nem mi vagyunk a fogyasztói. Ezért nem is érinti a keresleti indikácó elmélet.

"Mondjuk, mostanában észrevettem, hogy hajlamosak vagytok tőlünk lopni.

Lehet hogy véletlen én is "lopok" de nekem azért sok önálló gondolatomés rálátásom akad.

"" Ahogy mi megemlítettük például, hogy agymosottak vagytok, és 2 hónapra rá, ugyan ezekkel a dolgokkal jöttök ti is. (csak persze, nem alapozzátok meg, hogy miért lennénk agymosottak) Már pedig ha a vitatkozol valakivel, és a vita vége felé a vitapartnered azt mondja hogy valamiért hülye vagy (és ezt alá is tudja támasztani érvekkel), és te egyből rávágod hogy ,,nem! te vagy a hülye!" az azt jelenti hogy kifogytál az érvekből. Nah igen, ennyit a jobboldalról.

Talán az írásomból kiderűl hogy nem az érvek muníciója nélkül indulok "csatába".

Jah és a kérdésre válaszolva: Balos vagyok, de nem csak Bajnait tartom jó közgazdásznak.

2012. jan. 14. 15:50
 14/17 anonim ***** válasza:
71%
Most komolyan azt hiszik a jobbosok, hogy komolyan azt hiszik a balosok, hogy Bajnain kívül minden közgazdász ostoba? Nem "médianaív" hozzáállás ez egy hangyányit?
2012. jan. 14. 16:04
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, kik azok a "balosok", azt meg főleg nem, hogy én az vagyok-e, de szerintem inkább Matolcsy az (saját bevallása szerint), aki olyan közgazdasági könyvet követ, amit még nem írtak meg. Értsd: úgy gondolja, hogy rajta kívül minden közgazdász ostoba.

Bajnai pénzügyminisztere, Oszkó Péter tagja volt a Reformszövetségnek, ami egy pártok felett álló testület volt, és úgymond tudományos alapon csinált egy programot, hogy hogy lehetne az országot növekvő pályára helyezni.

[link]

2012. jan. 14. 16:06
 16/17 A kérdező kommentje:

""Nem tudom, kik azok a "balosok", azt meg főleg nem, hogy én az vagyok-e, de szerintem inkább Matolcsy az (saját bevallása szerint), aki olyan közgazdasági könyvet követ, amit még nem írtak meg. Értsd: úgy gondolja, hogy rajta kívül minden közgazdász ostoba.

Én olvastam Bajnai és néhány közgáz a magyar gazdaság dilemáit vizsgáló "feltáró jellegű" elemzését.

És igen érdekes módon sok tekintetbe teljesen osztom a véleményüket. A baj csak az hogy a tényfeltárás csak addig történik meg, míg bizonyos érdekek nem sérűlnek.

Miről is beszélek?

Leírják hogy a magyar vállalatok vállalkozók azért nem tudnak sokesetben versenyképesek lenni mert nem megfelelőek az üzemméreteik. Az pedig azért vanb mert magasak az adók és nem képesek a szürkegazdaságból kiszakadni a magas adóterhek következtében.

Példának említik a Lengyel építőipart ahol arányaiban ugyan annyi a dolgozó, munkavállaló, viszont sokkal kevesebb ám sokkal nagyobb létszámban foglalkoztató a vállalkozói kapacitásuk. Az az nagyobb üzemméret, gazdaságosabb működés.

Ez eddig ok.

Csak arról feledkeznek meg hogy miért is alakúlt ez így ki.

Tovább viszem a fonalat.

Mivel a magyar gazdaságpolitika a nyugati multitőkére támaszkodott mindíg is, ezért őket favorizálta minden kedvezménnyel és befektetési hozzájárulással.

Az az a magyarok nem számíthattak semmi hasonlóra.

Így viszont fejlődésképtelenné tettek mindent.

Hiszen az olcsó munkaerő lett a versenyképességünk záloga, ami ellehetettlenítette a vállakozások belsőpiacról történő feltőkésedését is.

Illetve olyan alacsony fogyasztásra nyújtott lehetőséget, amiben csak irreális és az adóelkerülést is versenyképességi kitételként felsorakoztató jelenséggé alakúlt. Egy idő után eljutott odáig a gazdaságunk, hogy a multik szabályos acóbefizetése nélkűl nem képes az állam a minimális szükségleteire sem beszedni az adóit.

Az az ha ma már érdemi adócsökkentésbe kezdenének, 1, a magyar vállakozók legfeljebb hivatalossá tennék a mai bevallásukat de többet nem remélhetne az állam.

Viszont a multioldalon hatalmas kiesésekre számíthatna még amellett is hogy sok sok multi egyébb adómegítélés és kedvezmény alá esik.

Na így teljese a dolog.

Viszont ha egy közgáz ezt nem merri ilyen mélységekig boncolni, annak komoly oka van.

Hiszen valjuk be, oilyn nincs hogy a magas adók a probléma, és azoknak a kialakulása csakúgy keletkezet!

2012. jan. 14. 16:32
 17/17 anonim ***** válasza:
LiBajnai a lehető legostobább, méltó párja Orsós Viktorka...
2012. jan. 23. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!