Ha az LMP=SZDSZ, akkor Jobbik=Miép?
1. Nem nem olvasom el, eltaláltad. Hangzatos demagóg lükeségeket bármelyik párt oldalán olvashatok. Nincs nekem erre egy szabad napom, hogy ezen röhögjek.
2. Minden párt kirakat tagjai nagyrészt egyetemi végzettségűek, szóval ez egy elég béna érv. Az LMP-ben pont ez taszít, a sok taknyos frissen végzett diplomás fajankó, akik azt hiszik, hogy ők az atyaúristen.
Ha valamiről valaki nem tud, és úgy mondja, hogy nincsen az egy dolog. Úgy hívják, hogy tudatlanság.
Ha valaki valamiről tudja, hogy van, de nem hajlandó tájékozódni róla, mégis véleményt mond róla, látatlanul minősíti, az egy másik dolog: úgy hívják ostobaság.
Aki meg erre a két dologra még büszke is, az h*lye.
Az LMP-ben nem csak a kirakatemberek diplomások, és nem csak frissen végzettek vannak, akik semmilyen élettapasztalattal nem rendelkeztek (mint ahogy pl. a fideszesek beültek a rendszerváltáskor a parlamentbe), hanem a tagok, a szimpatizánsok és a szavazók többsége is.
Az LMP-ben programalkotói általában nem "világmegváltó" egyetemisták, hanem szociális munkások, stb. akiknek munkájukhoz kellett a diploma, és munkájuk során tapasztalják a "rendszerhibákat". (A programalkotók nem feltétlenül a parlamenti frakció tagjai, bár neked az ilyesmi szintén magas szerintem.) Ezt érzékelik a szimpatizánsok is, akik képesek gondolkodni, tájékozódni, mielőtt véleményt alkotnának.
Mellesleg (bár büszkén vállalod, hogy nem vagy hajlandó tájékozódni, csak szajkózni) az LMP parlamenti frakciójának tagjainak előéletéről itt olvashatsz:
Ha nem is olvasod el, a lényeg, hogy nem az a jellemző rájuk, hogy az egyetemről mentek a Gödörbe füvezni, aztán gondoltak egyet, és teleportálták magukat a Parlamentbe. :)
"Apáááám" Nem túl sok értelmét látom, hogy észérvekkel hassak olyanra,akire nem lehet, ezért valószínűleg ez az utolsó hozzászólásom: okos enged.
Kérlek, írd meg nekem, hogy Wittner Máriának milyen diplomája van, és azt is, hogy az érettségijét hol szerezte!
Sok más képviselő is van, akik diploma nélküliek, és ha nem csak a parlamenti képviselőkre, hanem az önkormányzatiakat is figyelembe veszed, akkor még ennél is rosszabb a helyzet (még budapesti viszonylatban is).
Csak megismétlem, (anélkül, hogy személyeskedő jelzőket alkalmaznék, ami a tehetetlen, érvek nélküli emberek jellemzője) hogy pl. míg a fideszesek nagy többsége annak idején csak úgy, az egyetemről beugrottak a bársonyszékbe, nem szereztek semmilyen egyéb tapasztalatot: kapanyelet nem fogtak, de ráadásul semmilyen szociális, és egyéb ismereteket sem pl. szociális munkásként... ami meg is látszik a politikájukon).
El kezdem elemezni a
forrásból, hogy hánynak van felsőfokú végzettsége, és bizony, nem mindenkinek, sőt (sokuknál csak annyi van írva, hogy járt egyetemre, ami még nem jelenti azt, hogy sikeresen el is végezte a tanulmányait.)
Másik érdekesség, hogy hányan vannak, akik, az egyetemről csöppentek be fideszes módra. Az LMP-nél más a helyzet.
A harmadik érdekesség, az ex-miépesek száma.
Negyedik, hogy a civil életben milyen tapasztalati szempontból politikában hasznosítható szerepvállalásuk volt, stb. igen keveseknél derült ki, inkább csak hangzatos szavak olvashatóak. Talán nem véletlenül.
Nem néztem végig a listát, de írd meg kérlek, hogy Balla Gergőnek, Egyed Zsoltnak, Jámbor Nándornak, Schön Péternek pl. milyen diplomái vannak! (csak sch-ig néztem a névsort)
Sehol sem állítottam, hogy minden LMP-tag, szimpatizáns diplomás lenne! Azt mondtam, hogy az arányokat tekintve az LMP ebből a szempontból magasan veri az összes többi pártot, és ez azért jelent valamit, mégpedig az értelmiségi réteget. Ezzel nem utalok arra, hogy szimplán általánossal rendelkező ember nem lehet értelmes!!!
A KSH adatai megcáfolják a diplomásokat számát illető kijelentésed.
"Fájó szívvel", olvasom, hogy nem érdekellek, és hogy rossz véleménnyel vagy rólam. ;)
Most is csak akkor látsz, ha tükörbe nézel. ;) Ha pártállástól függetlenül bárki végigolvassa az okfejtéseinket, tájékozódási készségünket, stb. könnyen eldöntheti, hogy melyikünk a konstruktívabb vitapartner. Egy vitában a személyeskedés és sértegetés nem érv, hanem elégtétel a kudarc miatt. :)
Tiszteletben tartva határaidat mégis a felvetésedre készséggel válaszolok.
A diploma még önmagában nem teszi rátermettebbé egy politikust. Ellenben ha a diplomás emberek szakképzettségüknek megfelelő munkát és szakterületi/élettapasztalatot szereznek, ami által rálátást szereznek a mindenkori rendszer hibáira. CIVIL életben szerzett szakmai tapasztalattal azonban már értékesebb lehet valaki.
Én is kevésbé értékelem azt, ha csupán egy diplomával beejtőernyőzik valaki a parlamentbe, és előtte max párttevékenysége volt. (pl. jobbikos Dóra, Novák Előd és társaik)
Az LMP-nél meg lehet nézni, hogy ki mit tett le az asztalra, mielőtt politizálásba fogott.
A felsőfokú végzettséget, mint statisztikai tényt, miszerint az LMP szimpatizánsai körében a legnyagyobb a felsőoktatású végzettségűek, ill ott tanulmányaikat aránya a többi párthoz képest, azért írtam, mert (nem lebecsülve bárkit is) az is tény, hogy a felsőoktatásban részesült emberek ÁTLAGBAN jobban törekednek a tájékozódásra, és az ÁTLAGOSAN az intelligenciahányadosuk is nagyobb... Ezeket az embereket jelszavakkal, trappolással, morális pánikkeltéssel stb. nagyságrendekkel nehezebb mozgósítani, mint a kevésbé tanult, tájékozódott, embereket.
Azt, hogy a szegénység "kellemetlen", mindenki tudja. Kérdés, hogy mit tudna valaki tenni nyolc általánossal, amikor rálátása sincs a gazdasági összefüggésekről, stb.
mivel nem vagy hajlandó elolvasni, de még megnézni sem az általam feltett információkat (sem az általad letagadott programot, sem a képviselők civil életben szerzett tapasztalataikról szóló tájékoztatást), úgy látom nem akarod, és nem is vagy képes felfogni, az érveimet. A gondolkodásra nehéz valakit neten megtanítani, főleg ha az illető nem is akar megtanulni. Egy gondolkodásra képtelen ember a számomra méltatlan vitapartner, és a logikai "legyőzésed" számomra nem kihívás, és nem is cél. Nem szeretek senkit sem alázni, megszégyeníteni mások előtt.
Meddő ez a "vita", ami sajnos nálad veszekedésbe torkollott, és én arra nem vagyok vevő. Részemről ezért befejezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!