Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az LMP=SZDSZ, akkor Jobbik=...

Ha az LMP=SZDSZ, akkor Jobbik=Miép?

Figyelt kérdés
Ennyire beszűkültek vagyunk, mi magyarok?
2012. jan. 12. 18:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"Furcsa mód nagyon hiányosak az emlékeid. Csak egy példa: a 2009 EP választásokn mindkettő indult."

-Ja. Aztán jól le is nyúlták egymástól a szavazatokat.

--------

Hát ebben a válaszban sok logikátt nem látok abban, hogy az szdsz-ből lett az LMP. éppen a konkurenciát igazolja. Akkor lett volna neked igazad, ha az SZDSZ visszalép az LMP javára, de nem ezt tette, sőt! Az SZDSZ Országos Választási Bizottsági delegálttja volt az egyetlen, aki megtámadta az EU választáson az LMP indulását, mert mondvacsinált ürüggyel érvénytelennek akarták nyilvánítani az ajánlószelvényeik nagy részét. (köőjel volt pluszjel helyett az LMP + HP nél)

Azt nem értem, hogy akkor miért húzta az agonizálást a szadesz, és miért volt olyan botrányos, miért nem oszlottak fel egy évvel korábban, és fél évre rá megalakul az LMP... mit kerestek benne volt fideszesek.

Egyébként FIDESZ=MSZMP (ez jobban megállja a helyét, mert sok a fideszben az mszmp-s volt tisztségviselők, és a mostani eredményük is inkább a régi korra kezd hasonlítani, persze csak az elnyomást tekintve, a jólét, a közbiztonság, a kiszámíthatóság messze alatta van.

Most olyan rendszert csinált a fidesz, amelyik mindegyikből a rosszat tartja meg, és a jót nélkülözi.

2012. jan. 16. 04:20
 12/27 anonim ***** válasza:
22%

"Hát ebben a válaszban sok logikátt nem látok abban, hogy az szdsz-ből lett az LMP. éppen a konkurenciát igazolja."

Vagy azt, hogy mivel rohadtul ugyan az a szavazótábora, teljesen ugyan azt a politikai irányvonalat követik mint a szadesz.

2012. jan. 16. 15:43
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként FIDESZ=MSZMP (ez jobban megállja a helyét, mert sok a fideszben az mszmp-s volt tisztségviselők, és a mostani eredményük is inkább a régi korra kezd hasonlítani, persze csak az elnyomást tekintve, a jólét, a közbiztonság, a kiszámíthatóság messze alatta van."

Ezt a hasonlatot inkább az MSZP-re érezném hitelesnek. Egyébként meg nem tudsz olyan embert mondani akinek le lenne vonatkozása a komcsi rendszerhez, ha már legalább 40-50 éves.

"Most olyan rendszert csinált a fidesz, amelyik mindegyikből a rosszat tartja meg, és a jót nélkülözi."

Ez meg mondjuk nem értem, hogy jön a kérdéshez.

2012. jan. 16. 15:44
 14/27 anonim ***** válasza:
61%

Szóval azért LMP = SZDSZ-szel, mert nagyos sok szavazója régebben az SZDSZ-re szavazott? Ez furcsa érvelés. A "régi SZDSZ" szavazótábornak, milyen más választása lehetett volna? MSZP Fidesz? Jobbik? Nanemá! Vagy ne menjenek szavazni?

Folyamatosan kiábrándultak a pártjukból, mert zavarossá és korrupttá váltak, és eltértek eredeti értékeiktől.

És alakult egy új párt, amelyiknek határozott programja van a korrupció ellen, amelyik tiszteli az emberi jogokat. Gazdasági és más téren viszont teljesen különbözik a két párt programja.

Fidesznél és az mszp-nél EGYARÁNT megállja a helyét.

Az nyilvánvaló, hogy "ajánlott" volt tagnak lenni, viszont nem volt kötelező párt, vagy kisztitkárnak ill egyéb tisztséget vállalni, ha utálom a rendeszert.

"Most olyan rendszert csinált a fidesz, amelyik mindegyikből a rosszat tartja meg, és a jót nélkülözi."

Ez meg mondjuk nem értem, hogy jön a kérdéshez.

akkor értsd meg! Pl úgy, hogy LMP = SZDSZ akkor jobbik = MIÉP -> Fidesz ~ MSZMP (mem csak azért mert néhány tag tisztségeket töltött be az mszmp-ben, hanem mert az amit tesznek most az mszmp-s rendszert idézi vissza. ha még mindig nem érted, nem akarod érteni, lassan írom, hogy akkor is megértsd, ha nem akarod: alátámasztottam az kiegészítést. A Fidesz az mszszmp hibáit követi el, és annak negatív "eredményeit" teremtik ismét meg.

(Nekik is megvoltak az elvakult, fanatikus rajongóik! ;P )

2012. jan. 17. 22:47
 15/27 anonim ***** válasza:
9%

Jól van kedves előző, akkor ennyi erővel kutya=papucs=részecskegyorsító=Béla.

Azzal meg, hogy elmondtad, hogy ki másra szavaztak volna az SZDSZ szavazók, egy az egyben elmondtad, hogy ez az SZDSZ 2. Van egy rakás kicsi liberális, polgári párt, miért nem rájuk szavaztak, miközben ők már több éves múlttal rendelkeztek? Miért egy teljesen új pártra? Na azért, mert az az SZDSZ új névvel. Látszik is, lassan szétesnek.

2012. jan. 18. 15:14
 16/27 anonim ***** válasza:

#15 van humorod, és értékelem. Egyébként az első mondatoddal véletlenül fején is találtad a szöget. :) minden anyag molekulákra bontható le, és a molekulák még kisebb részecskékre. Az alap: elektron, neutron, proton. Ugyanaz, és mégis különböző, jééé! :)

"Van egy rakás kicsi liberális, polgári párt, miért nem rájuk szavaztak, miközben ők már több éves múlttal rendelkeztek?"

Melyekre gondolsz? Én nem láttam egyet sem a szavazócédulán! Ha te igen homályosíts fel! Ahhoz, hogy valakire szavazni lehessen, néhány követelménynek meg kell ám felelni: 1. a pártnak országos listát kell állítania, 2. kellő mennyiségű érvényes ajánlószelvényt kell gyűjtenie adott idő alatt! Ezt hány párt teljesítette?!

Például polgári pártra nehezen szavaznak azok, akiknek ellenszenves többek között a zsidózás. A szabadelvű gondolkodó emberek nem szeretik a diktátorokat. Egy pártról elárul az, ha még egyszer sem volt vezércseréje.

Megnyugtatlak: szétesésről szó sincs. Ez is éppolyan "jóslat", mint hogy nem lesz elég kopogtatócédula, be sem jutunk a parlamentbe...

Az, hogy vannak nálunk lemondani képes emberek, azt jelenti, hogy fontosabbnak tartják a pártot az önös érdekeiknél. Sajna ez a polgári pártokra nem mondható el, mint ahogy az mszp-re sem. Ennek jelentőségével tisztában vannak a szavazóink. Gondolom, te nem fogod megérteni ezt, és nem is leszel a szavazónk. :)

"Fájó szívvel" tudomásul veszem. :D

2012. jan. 19. 14:16
 17/27 anonim ***** válasza:
43%
Pl a Civil Mozgalom már előbb megvolt mint az LMP. Amúgy te valami vad tagja vagy ("pártunk")?
2012. jan. 19. 18:18
 18/27 anonim ***** válasza:

A civil mozgalomról azért kiderült, hogy eléggé köze volt a Tomcathez pártjához MSZZP. Pl.a két pártnak/mozgalomnak közös telefonja volt...

És valahogy a Civil mozgalom akkoriban annyit tett csak hogy előhozott egy ügyet és botrányt kavart gyűjtögette az aláírásokat és kész. Semmilyen programja nem volt, semmilyen megoldást nem kínált, csak sárt dobált. Nagy száj, üres fej, a kopogtatócetli meg ment a Tomcatnek. (le is bukott csúfosan). Mindketten el is tűntek.

[link]

Én nyíltan felvállalom, hogy az LMP-ben találtam meg a politikai otthonom. Vad nem vagyok, senkit még csak meg sem félemlítettem, és tárgyakban sem okoztam kárt.

Nem vagyok azonban fizetett propagandista, ha ezt akarod kihámozni belőlem, de idetévedtem, és megmondom a véleményem, mint ahogy bárki más is. :)

Szerintem több mint valószínű, hogy minden pártnak vannak itt, a gyakorikérdésen erős szimpatizánsai, akik rendszeresen kifejtik a véleményüket. Így színes a világ mért lenne ez gond? Csak az a kérdés, hogy érvelni tud-e vagy csak szitkozódni, esetleg csupán lepontozni. ;-)

Bár látom, hogy a "nem hasznos" sokak számára azt jelenti, hogy nem értek vele egyet, pedig nem ugyanaz!

Nem rólam szól, és valójában a kutyát nem izgatja. Sajnos azt hiszik itt lehet szavazni. Legyen bármilyen párti, aki rendszeresen politikai kérdésekre reagál, az előbb-utóbb 10% alatt végzi. :D

2012. jan. 20. 03:35
 19/27 anonim ***** válasza:
9%

"A civil mozgalomról azért kiderült, hogy eléggé köze volt a Tomcathez pártjához MSZZP. Pl.a két pártnak/mozgalomnak közös telefonja volt...

És valahogy a Civil mozgalom akkoriban annyit tett csak hogy előhozott egy ügyet és botrányt kavart gyűjtögette az aláírásokat és kész. Semmilyen programja nem volt, semmilyen megoldást nem kínált, csak sárt dobált. Nagy száj, üres fej, a kopogtatócetli meg ment a Tomcatnek. (le is bukott csúfosan). Mindketten el is tűntek. "

Magyarul akkor ugyan olyan áll párt mint az LMP.

LMP-s létedre érdekes, hogy tényként kezeled a kurucinfós cikkeket.

És még egy utolsó gondolat: az LMP-nek konkrétan nulla programja van. Tüntetéseket szerveznek és körmönfont mondatokban küldenek el mindenkit az anyjukba, majd jönnek a lesajnálásukkal és ennyi.

2012. jan. 20. 16:13
 20/27 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló, tévedsz. Szánt szándékkal linkeltem kurucos oldalt, mert nem akartam, hogy elfogultsággal vádolj. De nyomozhatsz te is (én is így találtam ezt meg: google a barátod, beírod, hogy

"seres mária" +tomcat

És meglátod, hogy mi jön ki. ;)

Visszaolvasva az üzenetemet helyesbítésre szorul annyiban, hogy nem a cetli ment a CM-től a Tomcathez, hanem a begyűjtött adatok.

A kurucot nem szoktam olvasni, annyi hülyeséget írnak, de történetesen korrektek voltak. És vannak ügyek, amikben az lmp és a jobbik álláspontja azonos. Nem az a lényeg tehát hogy ki mondja, hanem az, hogy mit mond, és hogy mi a célja vele.

"akkor az lmp ugyanolyan párt" (utalva az üresfejűségre, nagy szájra)

Érdekes, a statisztikákat nézve az lmp tagjai és szimpatizánsai nagy többsége egyetemista, ill. főiskolai ill. egyetemi végzettséggel rendelkezik. Azért ha visszanézel az akkori megszóllalásait az lmp-nek tudatosan kerülték az indulatokat, sárdobálások helyett a problémamegoldásra koncentráltak.

Seres pl. elővett egy felháborító ügyet, és néhány meggondolatlan húzással, próbálta jelenlétét mutogatni. (lásd népszavazás a költségtérítéssel kapcsolatban). Az LMP is érzékelte ezt a problémát, és foglalkozott is vele, csak sokkal komplettebb megoldásrendszerük volt.

Az sem igaz, hogy a CM előbb létezett, mint az LMP. talán nézz utána egy-két dolognak.

1. Az LMP (párt) egy azonos nevű mozgalomból alakult.

2. Az LMP(mozgalom) a Védegyletből kiválva alakult meg 2008-ban tehát már volt LMP, de előtte is léteztek valahol.

A konkrétan nulla programról itt olvashatsz egy "kicsit" (és ez csak a "letölthető dokumentumok"!)

[link]

kíváncsi vagyok hogy elolvasod-e :) vagy az ilyesmi neked már magas?! :)

2012. jan. 20. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!