Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a jó a Demokráciában?

Mi a jó a Demokráciában?

Figyelt kérdés

A demokráciában az emberek 51%-a irányítja a maradék 49%-ot.

Ha Te ennek a 49%-nak vagy a tagja, nem vagy szabad.

Benjamin Franklin azt mondta: "A demokrácia arról szól, hogy két farkas és egy birka szavaz arról, hogy mi legyen a vacsora"

2012. jan. 10. 17:43
1 2 3 4
 21/35 Shai-Hulud ***** válasza:

Ebcsont

Olvasd el a definíciót, és értelmezd. Arról nem tehetek, hogy a diktatorikus kormányzást összekevered a választási rendszerrel...

Pedro

2012. jan. 11. 15:25
 22/35 anonim ***** válasza:

Ha demokratikusan választanak diktátort az demokrácia. Ahogy az is, ha demokratikusan választanak királyt (ez utóbbit hívják alkotmányos királyságnak, ami demokrácia).

Akár elnök, akár király, akár miniszterelnök, akár császár, akár tábornok az ország vezetője, ha demokratikusan választja meg a nép, és a következő választáson megteheti, hogy elküldi, és mást választ helyette az bizony demokrácia és nem diktatúra. A diktatúra attól diktatúra, hogy nem a nép választ ki valakit, hanem valaki kiválasztja saját magát a nép számára, mert úgy gondolja így helyes.

2012. jan. 11. 16:03
 23/35 anonim ***** válasza:

A választók tisztában vannak vele, hogy a Fideszben Orbán a nagyfőnök. Aki a Fideszre szavaz, az vagy pont ezért teszi ezt, vagy egész másért, de ez sem tántorítja el attól, hogy a Fideszre szavazzon.

Mások meg nem szavaznak a Fideszre. Ha azok, akik a Fideszre és Orbánra szavaztak, többen vannak, akkor tudomásul lehet venni, hogy a Fidesz és Orbán van hatalmon. Illetve lehet tüntetni, de akoris ez van. Ez a demokrácia. Én sem örültem neki, amikor Fletóék voltak hatalmon. De nem tehettem mást, minthogy beletörődtem, hogy most ez van.

2012. jan. 11. 16:08
 24/35 Shai-Hulud ***** válasza:

"Ha demokratikusan választanak diktátort az demokrácia."

Igen.

Persze.

Figyelmedbe ajánlom, hogy ez Hitlerrel is így történt.

Az is "demokrácia" volt.

Teljesen demokratikusan irtottak ki pár millió embert.

Ismétlem (Lassan írom, hogy megértsd):

OLVASD EL a definíciót, és ÉRTELMEZD.

Pedro

2012. jan. 11. 16:41
 25/35 anonim ***** válasza:

Kedves Pedro

Neked kellene értelmezned amit olvasol.

1. Hitler nem szerzett 2/3-ot, de még olyan többséget sem, hogy egyedül kormányt alakíthatott volna. Hogy hogy lett kancellár, arról itt olvashatsz:

[link]

2. Saját félkatonai szervezetet tartott fent. Embereket félemlített meg, és eltörölte a választásokat. Innentől nem volt demokrácia, az emberek nem tehették meg, hogy elzavarják egy választáson.

Komolyan sajnállak, ha te jelenleg megfélemlítve érzed magad. Ki bántott? Van rá esély, hogy a véleményedért megvernek, börtönbe csuknak? Látsz rá esélyt, hogy 2014-ben nem lesznek választások? Hihetetlen, hogy te is képes vagy párhuzamot látni Orbán Viktor és Adolf Hitler közt, ez beteges és egyben szánalmas! Mintha Lendvai Ildikót vagy Gusztos Pétert hallanám. :S

2012. jan. 11. 23:00
 26/35 anonim ***** válasza:

"Az is "demokrácia" volt.

Teljesen demokratikusan irtottak ki pár millió embert."

Ugye tudod, hogy most mélyponton vagy? Az érettségi előtt ezt megoszthattad volna a történelem tanároddal is, hogy milyen demokratikus volt Hitler. Aligha lenne most érettségid!

2012. jan. 11. 23:05
 27/35 Shai-Hulud ***** válasza:

Ebcsont

Látom, azon kívül, hogy a szöveget nem érted, az iróniát sem.

Na de mindegy. Ez már a te bajod. :-)

Pedro

2012. jan. 12. 10:05
 28/35 anonim ***** válasza:
Én mindent értek Pedro, te viszont nem válaszoltál a kérdéseimre. Azért nem válaszoltál, mert nagyon jól tudod, hogy hibás mindenfajta párhuzam a hitleri Németország és a mai Magyarország közt. Erőltetetten próbálsz párhuzamokat vonni, mikor ez nem megy, akkor meg ironizálsz és mellébeszélsz. De semmi gond. Legalább te is mondtál valamit, mégha nem is tudtad alátámasztani, merthogy nem is lehet. ;)
2012. jan. 12. 11:58
 29/35 Shai-Hulud ***** válasza:

Idézet onnan, amit te linkeltél:

"Sok kommunista és szociáldemokrata képviselőjelöltet börtönbe zártak, illetve külföldre üldöztek. A márciusi választásokon a nácik így már 43,9%-ot nyertek. A párt többséget szerzett a parlamentben a DNVP-vel való koalícióban."

Szóval azért mégiscsak demokratikus választás során került oda, aztán "kissé" elszállt vele az úthenger. Nem szerzett ugyan többséget, de megteremtette magának. Nem éppen demokratikus eszközökkel.

De ez most mindegy is, nem ez volt a kiindulás, hanem az, hogy mitől diktatúra a diktatúra.

Nem attól, hogy bárkit lefejeznének, vagy hogy jogtalanul került volna hatalomra, hanem (ismétlem) attól, hogy mások véleményének, érdekeinek figyelembe vétele nélkül, azok MELLŐZÉSÉVEL, diktátumok útján (azaz párbeszéd nélkül) történik az irányítás. Ennek pedig a Fidesz-uralom tökéletesen megfelel, ha tetszik neked, ha nem.

Megjegyzem, az előző válaszomban is csak ennyit mondtam, úgyhogy felesleges ebbe többet belemagyarázni. Amit mondtam, az NEM AKAR többet jelenteni, mint amit mondtam. Ez ennyire egyszerű.

Pedro

2012. jan. 12. 12:19
 30/35 anonim ***** válasza:

Idéznék onnan én is.

"1932. szeptember 12-én feloszlatták a Reichstagot, és ismét új választásokat írtak ki, féléven belül immár a másodikat. Az előjelek kedvezőtlenek voltak a náci párt számára. A november 6-án lezajlott új parlamenti választásokon az NSDAP kétmillió szavazatot veszített (az előző 37,3% helyett 33,1%-ot ért el). 230 képviselő helyett 196-ot szerzett.

Logikusan úgy látszott, Hitler és pártja rendkívül távol került a hatalomtól. Téves tehát az a felszínes (és hamis) egyszerűsítés, hogy Hitler választások útján került volna hatalomra. Papen és Schleicher tábornok féktelen hatalmi küzdelme azonban más útra vezette a német (és a világ)történelmet."

Az utolsó választáson mindössze 33,1%-ot értek el a nácik. Utána pedig megfélemlítésekkel, gyilkosságokkal és egyéb módokon kiiktatták az ellenfeleket. Ez először is nem tükrözte a népakaratot, hisz egy 33,1%-os párt abszolút irányítása egy országban minden, csak nem demokratikus. Az ellenzék likvidálása szintén nem az. A megfélemlítés és az elhallgattatás sem az.

Ezzel szemben ma Magyarországon mindenkit megillet a szabad vélemény nyilvánítás joga. Nálunk van a leginkább kormány-kritikus sajtó a világon. Nem félemlítenek meg senkit, nem gyilkolnak meg senkit, nem vonulnak az utcán félkatonai szervezetek. Nem zárnak börtönbe senkit a véleménye miatt, meg azért sem mert mondjuk tüntet. Nem lövetik a tüntetőket szembe, nem törik össze a tüntetők csontjait, nem próbálják meg a tüntetőket összekeverni a csőcselékkel.

A Fidesznek továbá nem 33,1%-a van, hanem több mint 66%. Ezt az irtózatosan nagy felhatalmazást nem Orbán Viktortól kapták, nem Scmidt Páltól, de mégcsak nem is a Mikulástól, hanem a magyar néptől! Folytatnak ők párbeszédet, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy véghezvigyék azt, amire a választók felhatalmzták őket. Ez bizony nagyon is harmóniában van a demokráciával.

2012. jan. 12. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!