Ha államcsőd lenne, és bedőlnek a bankok, akkor a hiteltartozások is megszűnnének?
"Ha rajtam múlt volna, egyetlen devizahiteles nem kapott volna egy fillér segítséget sem."
Én utálom a Fideszt, de ha ezt nem vezetik be, akkor hajléktalanok lesznek.
Az pedig még haszontalanabb lenne az államnak, az érintettekről nem is beszélve...
Szerencse, hogy nem rajtad múlt :)
a végtörlesztés tipikusan olyan intézkedés, ami a médiában jól hangzik, de valójában pont nem azon a rétegen segít, aki igazán nagy bajban van.
és igen, a devizahitelt felvenni nem kellett volna, pláne nem ilyen tömegekben, ebben az első Orbán, és az utána lévő Medgyesy kormánynak is benne van a keze.
Panda Péter:
Azért ez nem fekete-fehér. Nálunk a családban mindenkinek volt saját lakása, most pedig kettőt eladunk, amiből pont ki is fizetjük a rajtuk lévő hitelt. Utána pedig összeköltözünk a maradék egybe. Szóval nem arról van szó, hogy a zsebünkben van a lóvé, és gazdagok vagyunk.
Hajdu Péter
Az árfolyam nem megtévesztő, hanem kockázatos volt. Nem vertek át szegény tudatlan embereket, mert kaptak egy szerződést. Én ha kötnék egy szerződést, amiben az áll, hogy milyen módon fizetem vissza a hitelem, amit 25 évig törlesztek, akkor azt én elolvasom és ha valamit nem értek, akkor kérdezek.Sok embert ismerek, akikkel a bank szóba se állt volna, de hitelügyintézők valahogy mégis elintézték a hitelt nekik. Na ezeket viszont felülvizsgálnám.
Jó ötlet? Azért fizeti most mindenki más az okozott kárt a magasabb költségekkel és magasabb THM-ekkel.
A végtörlesztésre fordított pénzből lehetett volna bérlakásokat építeni azoknak az embereknek és hagyni a hiteleket bedőlni, legalább helyreállt volna a piac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!