Miért hiszik azt egyesek, hogy az egyetemi élet csak tanulásból áll és nem lehet mellette szórakozni? Nem arra gondolok, hogy valaki csak szórakozik és nem tanul, hanem tanul és szórakozik.
Attól függ,hogy milyen egyetemen tanulsz és milyen eredményeket akarsz elérni.
Orvosin pl. csak minimálisan szakíthatsz időt szórakozásra. Akkor is lesz lelkiismeret furdalásod.
Vannak egyetemek,ahol a hallgatók élete valóban szórakozásból áll. Ezek zavarják azokat,akik tanulni akarnak.
Ez nagyban szakfüggő:
Ahova én járok a következő a kép:
-vannak emberek akik egyáltalán nem buliznak, ők haladnak a tanulmányaikkal
-vannak emberek akik heti többször buliznak, ők jellemzően eléggé hamar a kicsapás és az átsorolás szélén állnak
-vannak emberek, aki heti-kétheti egyszer mennek el bulizni, azt hiszem magamat is ide sorolhatom, mi még lényegében tudunk haladni a tanulmányainkkal:)
Szóval lehet bulizni, de azért bőven mértékkel.
Ellenben másik szakokról ismerőseim között tényleg van olyan, aki végigbulizza a félévet és utána minden vizsgáján átmegy...
"Én még nem találkoztam olyannal, aki azt hitte :D inkább fordítva gondolták."
A kérdést úgy értettem, hogy vannak akik úgy gondolják, hogy csak tanulásból kellene állnia.
"Hagyjuk már az egyetemi élet csak bulizásból áll, ki tud több csajt megdugni, meg több pasit leszopni. Ennyi"
Hol BTK-n? Vagy ezt olyan mondja akinek csak ennyiből állt. Nem ebből áll.
"-vannak emberek, aki heti-kétheti egyszer mennek el bulizni, azt hiszem magamat is ide sorolhatom, mi még lényegében tudunk haladni a tanulmányainkkal:) "
Pont erre gondoltam, hogy ez a normális. Viszont van olyan aki azt hiszi, hogy csak tanulásból KELLENE állnia az egyetemnek, semmi szórakozás.
"Hagyjuk már az egyetemi élet csak bulizásból áll, ki tud több csajt megdugni, meg több pasit leszopni. Ennyi"
Ha neked ennyiből állt akkor nem valami jó egyetemre járhattál.
Tényleg nagyon egyetemfüggő a dolog, meg személyfüggő is hogy kinek mi a szórakozás.
Egy BME-s építészkar azért nem egy leányálom, attól függetlenül össze lehet hangolni, de tény hogy az egyik képes a másik rovására menni, és mindig dönteni kell hogy ez vagy az legyen, és mivel jár.
Az hogy a hallgatói élethez tartozik a szórakozás, az jó reklám a leendő diákok felé.
És azért tényleg van egyetem és egyetem között is különbség, van ahol ha tanulsz folyamatosan, akkor se biztos hogy kellő eredménye lesz, kis leeresztéssel meg máris el tudod b*szni a dolgokat, másokon meg egész félév átbulizása után egy napi tanulással 4-5ösökkel mennek át.
Az meg hogy miért hiszik ezt meg azt....azért mert ők nincsenek benne, még egy egyetemistának is elég nagy "tévképzetei" vannak más egyetemekkel, fősulikkal kapcsolatban, az aki meg "kívülálló" az úgysem fogja tudni hogy mi hogy működik benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!