Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van itt olyan, aki egyetért...

Van itt olyan, aki egyetért Orbánnal?

Figyelt kérdés
Magyarázzátok el, hogy szerintetek miért jó, h azt csinálja, amit csinál?Félreértés ne essék, nem vitatkozni akarok, csak fiatal vagyok, és sok mindent nem értek.Pl. azt, hogy neki miért lenne érdeke csődbe vezetni az országot, de ha jól teszi azt, amit tesz, miért van mindenki ellene?
2012. jan. 7. 09:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

""A gazdaságot nem pörgeti a csóró! Nézz szét egy panel lakásban, mit találsz ott ami magyar termék? Szerintem a kenyéren kívül semmit. Mi itt "gazdagéknál" nem megyünk el kináig nyersanyagig. Én szeretem a pénzt, és ha van, tudok, és csinálok belőle.

Nem ez volt a kérdés barátom, de válaszolok!

Mit vegy a gazdagabbja ami magyar ha az adója csökken?

Semmit.

1, mert már azelőtt is megvette.

2, mert inkább importot vesz.

Ne akard megmagyarázni, mert ezelőtt 4-5 évvel mikor nekem is ment az amit csináltam vettem a transporterem mellé egy vito-t stb stb

Az máskérdés hogy az akkori vállalkozásom bővítésére, és igen foglalkoztattam 3 embert.

Mióta nincs az átlag magyarnak megfelelő jövedelme, elküldtem a 3 embert, mert nincs megrendelésem, és csak a vito val járok feketén dolgozni.

A vállalkozások ennyire egyszerüen működnek, mert a megrendeléseim 80% át az egyszerű átlagos magyarok jelenteték és csak 20 % ban az újagazdagok.

A baj, hogy sok hozzám hasonló ex vállalkozó van, és mivel az átlagtól elvettek, ők kiestek a potenciális megrendelők közzűl, viszont akiknek adott az 1k azok nem fognak annyival több megrendelést adni.

Az az, ha az 1k nem az alacsonyabb jövedelmek terhére jelent volna meg, még azt mondanám ok.

De így kifejezetten káros!!!

Változatlanúl várom hogy meggyőzz, és egy logikus példán levetítsd hogy lehet a mai helyzet gazdaságélénkítő hatású?

2012. jan. 7. 10:05
 12/24 anonim ***** válasza:
3%
Gondolkodj el ki miatt nincs megrendelés... Biztos nem az MSZP agyalágyult halogató politikája miatt.
2012. jan. 7. 10:09
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

ma 09:28

figyelj öreg, sztem azért pontoznak le, mert egy ilyen dilettáns társaságot támogatsz, mint a Fidesz...

Hidd el, hogy a többség nem jókedvéből elégedetlenkedik

2012. jan. 7. 10:25
 14/24 anonim ***** válasza:
91%

ma 09:48

na igen és a gazdagok arroganciáját sem szeretik itt.

2012. jan. 7. 10:26
 15/24 A kérdező kommentje:
És akkor szerintetek hogy lehetne rendbehozni az ország helyzetét?Mit kellene csinálni?Vagy kinek kéne kormányon lenni?
2012. jan. 7. 10:33
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

Most hogy jön ide az MSZP?

Érdekes hogy a Fideszesek takarója lett a maszop!

Pedig a maszop is bőven megéri a pénzét.

Mikor akarjátok észrevenni hogy mind a két párt ludas.

Addig amíg nem csatlakoztunk az Eu hoz, még el is ment ez a langyos a külföldben bízó politika.

De már a csatlakozásunk is katasztrófa volt, és azóta se voltak képesek ezen változtatni.

Akkora veszetségeket szenvedtünk amiből ma itt tartunk.

Ez nem az Eu hibája, hanem a méllyen megvesztegethető politikusainké!

2012. jan. 7. 10:35
 17/24 anonim ***** válasza:
63%

Én Orbán mondandójával teljes mértékben egyetértek, csak az a baj, hogy amit csinálnak, már nem az.

Styloo

2012. jan. 7. 10:54
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Vegyünk egy példát, van 2 gazdag, aki jobban jár az adózás során és van 8 szegényebb, aki rosszabbul. A 2 gazdag nem vesz annyival több kiflit, mint a másik 8 tenné, hiába keres többet. Helyette megy külföldre vásárolni, nyaralni stb. Esetleg vesz magának még egy házat, nyaralót. Ez nem élénkíti a gazdaságot. Viszont, ha a maradék 8 kap 10 ezerrel többet. Ők az rögtön fogyasztásra költik, mert így is szűkölködnek. Ha a 8 ember spórol ők több szobát tudnak kifestetni összességében, mint a maradék 2. A 2 gazdag lehet, hogy el sem költi, csak tartalékol, ami szintén nem tesz jót a gazdaságnak. Ennyit a gazdaság élénkítéséről.
2012. jan. 7. 11:10
 19/24 anonim ***** válasza:
35%

11:10

Szerintem nem a kifli fogja élénkíteni a gazdaságot. Részben igazdad van, de valószínű, hogy a szűkölködő sem fog neki költekezni. Takarékoskodik a télre, vagy a gyereke iskoláztatására, festetni havi +3-4 ezer Ft-ból meg pláne nem fog. A jobb keresetűeknél hagyott +10 ezrek viszont már előidézhetik a nagyobb költektezést, nem feltétlen külföldön.

Megint más hatást teremt az egykulcs ilyen világgazdasági környezetben, ahol ezekre a pénzekre speciel szüksége lenne az államnak. Mindenhol gáz van, nem hiába sírt az olasz miniszter is, amikor bejelentette a megszorításokat. egy stabil európai rendszerben ez nem feltétlenül lenne rossz, de sajnos nem ez van.

Styloo

2012. jan. 7. 12:09
 20/24 anonim ***** válasza:
68%

""Szerintem nem a kifli fogja élénkíteni a gazdaságot.

De sajnos az fogja!

Mindíg borsózik a hátam a leegyszerűsített "neoliberális" gondolkodás láttán! Ez pontosan az ékes példája.

Ha megtudja venni sok ember azt az egy kiflit, akkor azok is jóljárnak akik előállítják. Az az, mivel a kifli csak példa, akik ma az egykulcsal jártak jól a vállakozásuk kapcsán, azol szintén jóljárnának hisze a termékeiket magasabb arányban fogyasztanák. Ez a Keynes féle multiplikátor hatás, de kár hogy a neoliberális gazdasági szakértők valahogy ezt már nem akarják értelmezni!

2012. jan. 7. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!