Miért van itt ennyi kommunista? Meg aki visszasírja Kádárt?
Igazából szüleim nagyszüleim elmondása alapján:
A Rákosi kor tényleg szar volt, ezt nem is kell részletezni. A Kádár korért sem rajongtak, amíg benne éltek, de most, hogy 20 éve új rendszer van visszasírják. Hogy miért is?
Akkor sokkal kiszámíthatóbb világ volt, kiszámolhattad, hogy ha te minden hónapban x forintot félreteszel a fizetésedből akkor y év múlva tudsz venni pl.: egy balatoni nyaralót. Ezt ma nem teheted meg, mert y év alatt a fizetésed számtalanszor változik, és az sem kizárt, hogy közben esetleg munkanélkülivé válsz. Továbbá a balatoni nyaralók ára is állandóan változik, így nem mondhatod meg, hogy teszem azt 5 év múlva jön össze rá a pénzem, mert fogalmad sincs, hogy 5 év múlva mennyibe fog kerülni és így tovább. Szóval nem dőzsöltek akkor se az emberek, de előre kiszámítható volt, hogy mi fog történni.
" Épp hogy egyenlőséget teremt, a legélhetőbb, legemberibb rendszer amit valaha kitaláltak."
Na ezen most jót röhögtem :D
Hidd el én utána néztem alaposan annak, hogy mi a kommunizmus.
Szerintem is egy szép eszme.De! Olvastam a kommunista kiáltványt, és állítom, hogy nem több egy tizedrangú,
magát filozófusnak nevező senki dühös felindulásánál.
Az egész eszme a "szegény jó, gazdag rossz" elvre épül.
Ha körbenézel a volt vagy jelenlegi kommunista rendszerekben, nem véletlenül van az, hogy mindenki csóró.
Az egyenlő társadalmat így próbálják megteremteni.
Az amúgy jó színvonalon élőket lerántják a legszarabbul élők szintjére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!