Mi magyarok tényleg ezt érdemeljük?
Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 17:57
1/4 anonim válasza:
Mit?Nevetséges adókat?idióta politikusokat?Kétlem...
2/4 anonim válasza:
“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”
gróf Széchenyi István
3/4 anonim válasza:
Azért Széchenyinek sem lehet mindenben igaza. Sajnos olyanok a törvények, hogyha egy pártot 4 évre megválasztanak, akkor bármit tehetnek, demokratikus úton nem lehet őket elmozdítani. A békés tüntetéssel sem mennek semmire. Ahhoz már fegyvert kéne fogni, de való igaz, hogy manapság már senki nem akarja agyonlövetni magát. De ha így folytatják, eljön az is.
4/4 anonim válasza:
Szerintem Széchenyinek igaza van. Én 19 évesen szerintem még de facto nem számítok felnőttnek, de mostanában sokat elgondolkozom rajta, hogy mégis hol van az a határ, ahol a magyar emberek azt mondanák, hogy elegük van és egy népként előállnak. Ezen az oldalon is fröcsög mindenki, hogy olyan, mintha a náci Németországot élnénk, mert Hitler is így kezdte a hatalomra jutást, meg hogy micsoda alkotmány, a FIDESZ bebetonozza magát, semmi nem szent neki, bármit megtehet, lenyúlja a nyugdíjasok pénzét... én is azt mondom, hogy egy országnak olyan kormánya van, amilyet érdemel. Azt lehet kizsákmányolni/megalázni, aki hagyja. Nem értem, miért nem bukkan elő egy modern Kossuth, aki rendet tenne. Mi vagyunk a NÉP, mi vagyunk többen, elvileg tőlünk származik a hatalom. Miért nem érvényesítjük? Ha a FIDESZ semmibe veszi az alkotmányt, akkor a nép is semmibe veheti. De komolyan, itt sosem lesz felkelés, vagy valami? Majd ha államcsőd lesz, akkor is csak magában mormog majd mindenki, mint akit kiheréltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!