Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit hoz a közeljövő?

Mit hoz a közeljövő?

Figyelt kérdés

1. Orbán visszavesz az arcából, és az EU - IMF nyomásgykorlása eredményes lesz. (Fellegi Tamás elnézést kér az Orbán kormány nevében.)

2. Államcsőd, vagy egyéb súlyos nehézségek várnak az országra.

3. Csoda történik, és az EU-IMF meghátrálva elfogadja Orbán terveit, és hamarosan felvirágzik Magyarország. (Barroso és Clinton kérnek elnézést.)

2012. jan. 3. 21:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Na és ha államcsőd les, akkor mi van? Semmi. Akkor sem fog semmi változni. Amúgy meg már régen államcsőd van."

Felfogod egyáltalán mit jelent az államcsőd? Jelenleg nincsen szerencsére. Az majd akkor lesz, ha nem kapják meg a nyugdíjukat az emberek, nem kapnak fizetést a közalkalmazottak. Nem lesz pénz iskolára, kórházra, rendőrségre. Semmire. Hiperinfláció alakulhat ki. Ami azt jelenti, hogy most egy kiló kenyér 300 forint, jövő héten akár 3000, de a fizetésed egy forinttal nem nő. Bevezetik a jegyrendszert. A bűnözésről már ne is beszéljünk. Szerintem ilyet senki se várjon!

2012. jan. 3. 22:11
 12/22 anonim ***** válasza:
22:11 Amiről te beszélsz, az nem államcsőd te szerencsétlen flótás.
2012. jan. 3. 22:14
 13/22 anonim ***** válasza:
27%
Orbán ki fog tartani céljai megvalósítása mellett, történjék bármi is. Kemény évek jönnek azokra akik eddig is csak eléldegéltek, de az sem lenne jobb ha behódolna a nyugat nyomásának, mert az akár még hosszabb bizonytalanságot szülne. Az IMF valószínűleg olyan alkut kötne csak Orbánékkal, ami egy életre hazavágná ezt az országot. Orbán meg próbál ebből az adósságcsapdából kitörni, ami eredményesebb lehet mint egy újabb előnytelen szerződés az IMF - el. Ugye mint azt tudjuk úgy nézett ki hogy mégis lesz megegyezés, de Orbánt ismerve biztos vagyok benne hogy valami nagyon szemét alkut akartak aláíratni velünk, különben nem küldte volna melegebb éghajlatra az egész társaságot miniszterelnökünk.
2012. jan. 3. 22:18
 14/22 anonim ***** válasza:

"22:11 Amiről te beszélsz, az nem államcsőd te szerencsétlen flótás."

Mondd már meg szerinted mi az államcsőd! Az államcsőd, az állam fizetésképtelenségét jelenti.

[link]

2012. jan. 3. 22:26
 15/22 anonim ***** válasza:
Én szerencsétlen flótás nemsokára közgazdász diplomát szerzek, gondolom te jobban tudod mit jelent az államcsőd fogalma.
2012. jan. 3. 22:28
 16/22 anonim ***** válasza:

"Orbán ki fog tartani céljai megvalósítása mellett, történjék bármi is. Kemény évek jönnek azokra akik eddig is csak eléldegéltek, de az sem lenne jobb ha behódolna a nyugat nyomásának, mert az akár még hosszabb bizonytalanságot szülne. Az IMF valószínűleg olyan alkut kötne csak Orbánékkal, ami egy életre hazavágná ezt az országot. Orbán meg próbál ebből az adósságcsapdából kitörni, ami eredményesebb lehet mint egy újabb előnytelen szerződés az IMF - el. Ugye mint azt tudjuk úgy nézett ki hogy mégis lesz megegyezés, de Orbánt ismerve biztos vagyok benne hogy valami nagyon szemét alkut akartak aláíratni velünk, különben nem küldte volna melegebb éghajlatra az egész társaságot miniszterelnökünk."

Azt megkérdezhetném, hogy miért van szükség újabb hitelre, ha olyan jó gazdaságpolitikát folytatnak? Ők hívták be az IMF-et újra.

2012. jan. 3. 22:30
 17/22 anonim ***** válasza:
52%
Ne idegesítsd magad, itt mindenki okosabb a másiknál, még a kukás autón dolgozó is. Például én is csak leírtam kulturáltan mint mindig amit gondolok, máris le vagyok pontozva. Ez egy ilyen ország, nem is csoda ha egyszer tényleg államcsőd lesz. Egyébként pedig Orbán valóban rájött hogy nagy baj van, csak mint már írtam is az IMF valószínűleg szándékosan olyan feltételeket szabott ki az országnak ami nem biztos hogy több előnnyel járna mint rosszal. Viktor kemény kezűsége nem aratott nagy sikert, elvégre csak egy kis porfészeknek számítottunk nyugat szemében mindig is, és ezt most nem tudják megemészteni, ehhez még hozzájön az ellenzék áskálódása is. Nekem egyébként volnának ötleteim, nem véletlen vagyok már több mint 20 éve rendületlenül az üzleti élet élvonalában, de az ország helyzetét nem nekem kell megoldani. Sajnos nem vagyok rokoni kapcsolatban miniszterelnökünkkel, bár van aki szerint én magam vagyok ő.......................
2012. jan. 3. 22:38
 18/22 anonim ***** válasza:
Kösz kolopele! :)
2012. jan. 3. 22:43
 19/22 anonim ***** válasza:
22:28 Ha te még csak "nemsokára" szerzel közgazdász diplomát, akkor neked még nagyon sokat kell tanulnod majd az életben és az élettől. Gyerek vagy még. Ne ide irogass ilyen későn, inkább készülj a holnapi napra.
2012. jan. 3. 22:47
 20/22 A kérdező kommentje:

Nyilván olyan feltétellel akartak nekünk hitelt nyújtani, ami minden alapot megadott arra, hogy ne fogadja el a miniszterelnök úr.

Mindössze azt gondolom, hogyha mi fordultunk kérelemmel a világbankhoz, akkor nem lehetnek túlságosan jó tárgyalási pozícióink az alkudozáshoz.

Általában az szabja a feltételt aki kölcsönt ad, nem pedig az, aki kölcsönt kér.

Orbán miniszterelnök úr vagy tud valamit, amit senki más nem tud, vagy blöfföl, és hazardírozik.

Szerencsés esetben az EU eléggé tart egy esetleges magyar csőd továbbgyűrűző hatásától, és ezért mindenképpen segítséget nyújt.

Szerencsétlenebb esetben rajtunk fognak példát statuálni, és megmutatni a többi porfészek kis országnak, hogy mi történik akkor, hogyha valamelyik kormányzat széllel szemben próbál vizelni.

Nagy kérdés, hogy az EU-nak ebben a helyzetben mi éri meg.

Azonban az EU részére az is nettó nyereség lenne, ha egy csődhelyzet esetén a Magyarországnak ítélt támogatásokat visszatarthatják, és még jól megis regulázhatják az országot.

Ez érdekes történet lesz.

A baloldal pedig egyértelműen arra játszik, hogy vagy a hitelfelvétel okán, vagy a "európai normák" megtagadása okán támadják a kormányt.

2012. jan. 3. 23:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!