Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a halálbünte...

Mi a véleményetek a halálbüntetésről? Ha lenne rá lehetőségetek, megszavaznátok?

Figyelt kérdés
2009. máj. 22. 13:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
56%

Jelenleg amilyen világot élünk (bárki bemárthat bárkit, ha van hozzá protekciója) azért nem, mert ártatlanul is érhet valakit, ha nincs protekciója a rosszakarójának meg van, túl kockázatos.

Nem tudom, én inkább valami más megoldást látnék jónak, attól, hogy az a gyilkos gyilkossággal bemocskolta a kezét, én nem akarom az enyémet bemocskolni ilyennel, még akkor se, ha hatósági döntés születne. De az se állapot, hogy kiengedik a bűnösöket "jó magaviseletre" hivatkozva. Nem tudom, mi lenne a megoldás, de most, ebben a korrupt világban nagyon kockázatos lenne a halálbüntetés, és biztos régen is voltak igazságtalan kivégzések, mikor ez még nem volt betiltva. Nem véletlenül szüntették meg.

2009. máj. 22. 16:46
 12/29 anonim ***** válasza:
71%
Igen, vissza kellene állítani!
2009. máj. 22. 16:50
 13/29 anonim ***** válasza:
68%
Igen!!!
2009. máj. 22. 17:07
 14/29 anonim ***** válasza:
71%
igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. máj. 22. 17:25
 15/29 anonim ***** válasza:
66%
Nem szavaznám meg. Aki gyilkolt, ne úszhassa meg pár perc alatt egy kivégzéssel, hanem szenvedjen 30-40 évig egy magánzárkában.
2009. máj. 22. 17:36
 16/29 anonim ***** válasza:
43%
NEM
2009. máj. 22. 20:29
 17/29 anonim ***** válasza:
82%

Nem feltétlenül. Első sorban nem a büntetés súlyossága a visszatartó, hanem az, hogy várhatóan mikor kapják el, ha elkapják egyáltalán. Épeszű embernek tök mindegy, hogy 40évre varrják be, vagy fellógatják, úgy sem követi el.

Viszont, menjen az összes dolgozni a bányába, ne kábel tv-t nézzen, könyvtárba járjon, meg humoristák menjenek előadni nekik, hogy megédesítsék a börtön éveiket!

2009. máj. 22. 21:00
 18/29 anonim ***** válasza:
65%

Azt hiszem, itt mindenki le lesz pontozva, aki nem válaszolt határozott igennel. De azért én megsúgnám, hogy a történelem során sok olyan ember volt, akit ártatlanul végeztek ki, ugyanez lehetne ebből is, mert nagyon korrupt világban élünk, és akinek van protekciója, mindent el tud érni, és nem biztos, hogy a valódi bűnösök bűnhődnének.

Nekem egyik közvetlen felmenőm unokatestvére volt az egyik aradi vértanú, aki csak azért nem menekült meg (és halt meg a saját születésnapján), mert egy napot késett a kegyelmi levél, mert akiknek az állt érdekükben, azok feltartották a futárt.

2009. máj. 22. 22:57
 19/29 anonim ***** válasza:
31%

Hát szerintem nem kellene, mert gondolj bele: van 1 gyilkos. Ha ezt a gyilkost valaki elítéli (aki nem is ismeri) azt bármilyen jó szándék is vezeti: felbújt valakit, hogy ölje meg...valaki pedig megöli...most akkor 1 bűnösből lett 2...

Én a "rohadjon a bányában" nézetet támogatom.

2009. máj. 23. 00:00
 20/29 anonim ***** válasza:
71%

Haha!!!

Milyen érdekes!!!

Aki IGEN-t válaszolt, az most (2009.05.23. 11:12-kor) mindenki 100%-osan hasznos. Aki pedig NEM-et az valahogy mind sokkal haszontalanabb...

Szóval itt is az a hasznos aki feltétel nélkül egyetért a csordával???

Pedro

2009. máj. 23. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!