A kormány aszt fontolgatja, hogy az áfa elérheti a 40%-ot is amíg hatalmon lesznek szerintetek ez igaz?
Nem csak vizilabdában vagyunk világelsők.
köszönöm hogy észrevetted a válaszom amiben igazad van az hogy fiatal vagyok és az hogy nem értek hozzá viszont nem is szakértőket kérdeztél hanem mondjuk ugy az utca emberét
szerintem nem fogja elérni a 40%ot az áfa mértéke a következő választásokig, ha utána az emberek annyira hülyék lesznek hogy visszaszavazzák ezeket akkor az lesz az a pont nekem hogy viszlát kishazám hogy utána lesz e 40% azt nem tudom de nem is érdekel ha a nép annyira hülye hogy ezek után őket megszavazza aztmondom hogy meg is érdemli
ja és nem keresgélek rossz helyesírású kérdéseket csak nagyon feltűnt hogy rosszul írtad
Szerintem nem kell utánaolvasni, hanem gondolkodni kell.
A gyártó legyárt egy terméket. Megtervezi, kivitelezi, dolgozik vele. Mennyi haszna van általában ezen? 10-20 %? A bolt, amelyik eladja mennyi haszonnal dolgozik? 10-15 %? (Jó, tudom vannak extra esetek, de általában.) Ezért ők sokat dolgoznak, kockáztatnak, sőt, még adóznak is belőle. Ezek után az állam meg ráteszi a 27 %-ot, csak azért mert ő az állam? Az egész terméken ő keresett a legtöbbet, anélkül, hogy egy fűszálat keresztbe tett volna. Igazságos? Miért, mert a fogyasztást terheli?
Igaz, hogy az áfát a vásárló fizeti ki, de vásárláskor végiggondolja, hogy megéri-e nekem ennyiért megvenni? Nem azt mondja, hogy nettó ennyi, bruttó ennyi. Tehát ha túl drága és nem létszükséglet, inkább nem veszi meg, vagy olyantól, aki nem is ad számlát.
Arról nem beszélve, hogy az összes európai országban az alapélelmiszerek alacsonyabb áfakulcsba tartoznak. Csak nálunk van a kenyéren 27 %, ráadásul a kiskereskedő ezt mindenképpen fel fogja számolni, akkor is, ha nem kérsz számlát róla.
Nem hiszem, hogy lesz 40 %, azt már tényleg nem lehetne elkérni az emberektől. Így is sokan nem adnak számlát, és nem azért, mert ők akarják az adót elkerülni, hanem azért, mert áfával együtt egyszerűen már nem tudják a terméket eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!