Mit szóltok hozzá, hogy az aktiv lakosság nagy része segélyekből él?
Attól függ ,hogy miért és mióta él segélyből. Én is munkanélküli vagyok de nem ülök a seggemen gőzerővel igyekszem vissza a munkaerőpiacra.
Rossz itthon. Nincsenek nagy igényeim, elképzeléseim.
Haszontalannak érzem így magam. Ezt még tetézi hogy negyvenhez közeli vagyok és meg kell küzdenem a korosztályomat érintő előítéletekkel, de nem hagyom letörni magam. Tudom, hogy sikerülni fog:)
"Az egyik elmondta, hogy százezret összetud "kalapálni' a tanácstól. "
Ez valóban így van. Én ugyan nem kapálok össze ennyit viszont mint már írtam itthon termelek, és e két jövedelemforrásommal lényegesen jobban jövök ki, mintha valahol gürcölnék 8-10 esetleg még annál is több napi órában. És valljuk be azért nem kevés munkáltató van manapság aki jóval a napi 10 óra fölötti munkavégzést is elvár, jómagam dolgoztam már 16 órában is folyamatosan és szerinted mennyivel kerestem többet mint egy önkormányzati közmunkás aki 8 órában békésen elgereblyézgeti a faleveleket? Elárulom 10-20 ezer forinttal. Szóval érdemes még ebben az országban (alkalmazottként) dolgozni? Természetesen nem.
"Ha valaki az egyéni kvalitásai alapján ennyire hivatott, akkor az éljen segélyből."
Épp az alacsony kvalitásúak mennek el dolgozni. Aki gondolkodásra is képes az nem adja fel a jólétét pusztán azért, hogy valami görény vállalkozónak új Audit vegyen. Megveszi inkább magának.
1.Nincs munkahely.
2.Ha mégis akad munkahely, akkor az többnyire sz*rul fizet.Olyannyira, hogy a fizetés és a segély összege között nincs akkora nagy különbség, hogy az különösebb inspirációt jelentene a munkanélkülinek, hisz mindkettőből csak éhen halni lehet.
3.Amíg nem emelik meg a béreket és nem létesítenek több munkahelyet, addig ez így is lesz, és ezen nincs mit csodálkozni.
4.Nehogy már a kizsákmányoló munkáltatók malmára hajtsuk a vizet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!