Szerintetek jól tették azok akik elmenekültek 1956-ban külföldre?
"Azért azt fontos megjegyezni, hogy a majdnem 100%-os foglalkoztatottság, a nagy építkezések és sok más egyéb dolog amit a szocializmus pozitívumaiként emlegetnek, hiteligényes volt, másképp nem lehetett volna fenntartani ezt- a mai szemmel nézve szinte utópisztikus- világot."
Hát gyermekem, sok ostobaságot írtak már itt le a Kádár rendszerről, de úgyvélem te mindet űbereled.
"Magyarország első nagy eladósodása már a '80-as években megtörtént, a Fekete János jellemezte gazdasági korszakban."
Hihető...
"Ezt persze kevesen tudták, hiszen akkoriban az ilyen információk még nem jelentek meg az újságok címlapjain. A rendszer nem véletlenül omlott össze, a politikai válságot jellemzően gazdasági válság előzi meg, így történt ez akkoriban is. Ez a rendszer a piaci igényeknek megfelelően működő nyugati gazdasággal szemben nem nyerhetett volna."
Elképesztő ökörségednek ez már tényleg a csúcsa.
Az emberi ostobaság rendszerint megmosolyogtat, ám a tiéden sírni tudnék. Engedd meg hogy emiatt néhány ponton korrigáljam hozzászólásod:
Magyarország államadóssága a rendszerváltás előtt 21 milliárd volt. Ez az összeg az akkori viszonyok közt úgy nézett ki, mintha te keresnél havonta százezer forintot, lenne félmillió megtakarításod és tartoznál nekem egy ezressel.
Magyarország az államadóssága pontosan 12 szeresét fizette vissza a rendszerváltásig.
TEHÁT A KÁDÁR RENDSZERNEK NEM VOLT ADÓSSÁGA!
És megfeledkezel még egy fontos momentumról, nevezetesen annak megemlítéséről, hogy mivel minden cég, vállalat, földbirtok, kastély, áruház, de még a legutolsó újságosbódé is állami kézben volt így a kincstári vagyon a csillagos eget verte. Maga a kormány sem volt tisztában a teljes vagyonával és Magyarország akkoriban Európa második leggazdagabb államának számított. Ezekről vajon miért felejtettél el beszélni? Hm?
Mit gyerekem?
Azt hogy a sok értelmetlen és alaptalan hozzászólásotokat korrigáljam és tudatlanságotokból adódó valótlanságokra kell felhívnom a figyelmeteket rendszeresen?
De! Már nagyon unom. És napról napra egyre jobban unom...
Egyáltalán nem értem olyan emberek, akik Magyarország múltját illetően ennyire nincsenek képben és szinte azt sem tudják hol vannak, minek írogatnak a politika témakörbe?
Ezeknek nyitni kellene valami babázó témakört, vagy SIMS3 témakört és ott érvényesülni tudnának.
"Szerintetek jól tették azok akik elmenekültek 1956-ban külföldre?"
Jól. Ki az, aki a Kádár-rendszert választja egy normális országgal szemben?
"De nem értem sokan miért utálják azokat akik elmenekültek."
Csak a mocskos kommunisták utálják őket, akik közül egy itt ebben a topikban is vígan hazudozik.
22:02
"1970-1990 : Évi 4% os növekedés"
Mindvégig alacsonyabb, mint a nyugati országok növekedési üteme.
"20milliárd dollár adósság"
Ami kezelhetetlen volt, hiszen az adósságszolgálatot nem tudta fedezni a konvertibilis export, így hólabdaszerűen önmagától nőtt az adósságállomány, amíg 1989-ben csődközelbe nem került az ország és akkor a komcsik jobbnak látták eljátszani a rendszerváltás című komédiát, nehogy fellógassák őket.
"1990-2010 : Évi 0,9 os növekedés"
Persze, ha beleszámítod az 1990-1996 időszakot is, amikor a kommunista szemét eltakarítása, alkalmazkodás folyt. A gazdasági rendszerváltás kb. 1997-re zárult le. 1997-től a válságig a magyar gazdaság gyorsabban növekedett a nyugatiaknál, vagyis felzárkózóban volt. Szemben a Kádár-korszakkal.
"80 milliárd dollár adósság"
Ami az exportbevételekhez képest kicsi adósságszolgálattal jár, és nem növekszik öngerjesztő módon, nincs adósságcsapda.
Tegnap 22:33 vagyok.
Tegnap 22:50-neked köszönöm a kiegészítést és a kritikát.
Ma 00:43-mivel azt már más részben megtette helyettem, én nem kezdem el neked fejtegetni, miért nem helyes az érvelésed. Azt viszont szeretném megjegyezni, hogy a stílusoddal gyakorlatilag megadtad a választ az eredeti kérdésre. Igen, jól tették, akik elmenekültek, talán máshol nem ilyen bunkók az emberek. Lehetne vitatkozni emberi hangnemben is, ehelyett a hozzászólásod 90%-a az én becsmérlésemről szólt. Amint olvastam amiket írtál, az is felmerült bennem, hogy valami érzékeny, személyes pontodra tapintottam, hisz mi más indokolná ezt a közönséges stílust? Ha így volt, elnézést kérek, hogy megsértettelek.
A fentiek egyébként nem csak egy hozzászólóra vonatkoznak, mindenkit megkérnék, ha lehet, emberi hangnemben beszéljünk egymással!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!