Átváltsam a megtakarításom forintba vagy hagyjam euróban?
most nagyon jó az euró,de ki tudja,h így marad-e,vagy hosszútávon nem fog e jelentösen visszaesni?
ha vki ért hozzá,köszi a segítséget.
hagyd euróban egyelőre
ha át is váltod
ne huf-ba váltsd
Ha ennyire pénzpiaci tőzsdézni szeretnél, akkor ne csak a Ft meg az euro lebegjen előtted és 10× annyit kereshetsz.
""Persze ennek van egy hátúlütője!! Egész nap a gépelőtt űlsz és böngészed az árfolyamokat" az az "árfolyam figyelő " vagy
Én csináltam megbízásból egy félévet, jól kerestem, de köszi. A derekam leszakadt.
Ha meg nem így csinálod akkor vagy nem keresel, vagy nagyot bux!
3. ha jól csináltad, nem értem mi a baj. Leszakadt a derekad? Miért? Mindenkinek fáj a dereka, aki egész nap gép előtt ül, akár 80 e Ft-ért, akár milliókért. Ajánlom a gerinctornát.
Szerintem a legjobb foglalkozás a világon a forexezés, mi most tanuljuk, de még félek, hogy sokat bukok. Inkább csak mikroszámlán csináljuk. ha jól menne, akkor én csinálnám inkább ezt, mint havi 120 e-ért dolgozzak a munkahelyemen.
A forint jobban kamatozik. Sőt, mivel még lesznek kamatemelések, ezért később még jobban fog. Az eurón gyakorlatilag nincs reálhozamod, a forinton jelentős van.
Ha a hozam nem érdekel, csak a biztonság, akkor tartsd euróban. Ha érdekel a hozam, de csak kis kockázatot akarsz vállalni, akkor a magyar államkötvények nagyon jó megtakarítási formák jelenleg.
Szerintem egyáltalán nem olyan jók a magyar állampapírok, legalábbis, amik a kisbefektetőknek elérhetők. Most lehetett kapni egy éves diszkont kincstárjegyet bruttó 6,5 % kamatra, amiből még lejön 16 % kamatadó, azaz nettó 5,46 % a kamat, mikor jövőre hivatalosan 4,5 % inflációt terveznek, de eddig minden évben több volt a tervezettnél. Az államkötvények meg általában nem kisbefektetőknek valók, mert nagyon hosszú a lejárati idejük, ha meg előtte kiszállsz, az általában csak komoly veszteséggel lehet. Pár napja néztem, volt államkötvény 8 % kamatra is, de valami írdatlan hosszú lejárati idővel, talán 4-5 év volt. Ennyi időre egy kisbefektető nem tudja lekötni magát, meg teljesen beláthatatlan is az ország ekkora időtávon. (Még 4-5 hónapra is beláthatatlan.)
Az akciós banki kamatok ennél jobbak, de ott meg a bődületes készpénzfelvételi, átutalási és számlavezetési díjak rontják le a tényleges hozamokat.
Úgy hogy összefoglalva, az inflációt is figyelembe véve, az 1 % reálhozam már jónak mondható a magyar betéteken. A forint árfolyamromlása ezt egy nap alatt is behozhatja, és erre szerintem a következő időszakban még bőven lesz esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!