Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Őszintén:Ti láttok esélyt...

Őszintén:Ti láttok esélyt arra, hogy valaha is visszakapjuk Erdélyt, és azokat a területeket, ahol többségben Magyarok élnek?

Figyelt kérdés

Én Gyergyóból, Hargita megyéből származom, nagyapámék jöttek el anno a VH miatt, s költöztek ide. Nekem soha nem 'verték a fejembe' ezt, sem a "nagymagyarságot", de én ennek ellenére rettenetesen vágyom vissza a hegyekbe, ott érzem magam otthon igazán. Van egy nyaralónk Gyergyószentmiklóson, és olyan jó lenne, ha 'belföld'-ként utazhatnánk oda...

nem ez a lényeg, csak leírtam, én miért tartom ezt fontosnak, miért került ki a kérdés.

Én rettenetesen szeretném, hogy ez megtörténjen, viszont csak a teljes népi összefogást látom arra esélyesnek, hogy az ügyben egy kis szalmaszálat is meg tudjunk mozdítani.

Szerintetek, van rá esély, hogy ez bekövetkezzen?

Az ottaniakba igenis belenevelik, hogy Magyarok, s hiába történt idestova 90éve a trianoni szerződés, jobb Magyarok, mint némelyikünk ebben az országban. Ezt csak azért írom, mielőtt valaki azt mondaná, hogy a kintieknek ez nem olyan fontos.

Az alapkérdés, hogy esély van-e erre, és Ti hogy látjátok, mikor, miért következhetne be, mit kellene tegyünk??

2011. dec. 21. 16:25
1 2 3 4
 31/32 anonim válasza:
Ha a határon kivüli magyarok is fellázadnának ez ellen és az itt élö vagyis el nem szakatt honfitársak is elkezdenének tüntetni és lázadni elképzelhetö hogy egy kis harc után vissza kapnánk mindent a világháborut senki sem akarná ujra :D a Németeknek is vissza adták vagyis hagyták hogy vissza szerezzék..nem igaz?
2014. aug. 5. 14:35
 32/32 anonim ***** válasza:

A vonaton utazo öreg székely bácsitol kérdezte az egyik utas, lesz - e még valaha Erdélyben magyar világ ?

Az öreg székely határozottan mondta :

" Egeszen biztos, hogy lesz.Csakhogy addigra már nem lesznek magyarok. . . "

2017. szept. 13. 06:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!