Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Őszintén:Ti láttok esélyt...

Őszintén:Ti láttok esélyt arra, hogy valaha is visszakapjuk Erdélyt, és azokat a területeket, ahol többségben Magyarok élnek?

Figyelt kérdés

Én Gyergyóból, Hargita megyéből származom, nagyapámék jöttek el anno a VH miatt, s költöztek ide. Nekem soha nem 'verték a fejembe' ezt, sem a "nagymagyarságot", de én ennek ellenére rettenetesen vágyom vissza a hegyekbe, ott érzem magam otthon igazán. Van egy nyaralónk Gyergyószentmiklóson, és olyan jó lenne, ha 'belföld'-ként utazhatnánk oda...

nem ez a lényeg, csak leírtam, én miért tartom ezt fontosnak, miért került ki a kérdés.

Én rettenetesen szeretném, hogy ez megtörténjen, viszont csak a teljes népi összefogást látom arra esélyesnek, hogy az ügyben egy kis szalmaszálat is meg tudjunk mozdítani.

Szerintetek, van rá esély, hogy ez bekövetkezzen?

Az ottaniakba igenis belenevelik, hogy Magyarok, s hiába történt idestova 90éve a trianoni szerződés, jobb Magyarok, mint némelyikünk ebben az országban. Ezt csak azért írom, mielőtt valaki azt mondaná, hogy a kintieknek ez nem olyan fontos.

Az alapkérdés, hogy esély van-e erre, és Ti hogy látjátok, mikor, miért következhetne be, mit kellene tegyünk??

2011. dec. 21. 16:25
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
94%
Hát tényleg jó lenne, de azért gondolj bele, hogy Magyarország gazdaságilag túlélne-e egy ilyen dolgot... De persze, van rá esély, a történelemnek nincs vége :)
2011. dec. 21. 17:21
 12/32 anonim ***** válasza:
88%
Nem és jelen formájában nem is csatolnám vissza, másfél millió magyarral együtt jönne 5,5 milla román, mi értelme lenne?
2011. dec. 21. 17:41
 13/32 anonim ***** válasza:
90%

Őszintén:

előbb rakjunk rendet a határokon belül!

Aztán meg, a békességért, nem beszélni, hanem cselekedni kell.

Jelen pillanatban, Magyarországnak, még nagyobb baja lenne ebből.

2011. dec. 21. 17:42
 14/32 anonim ***** válasza:
84%
a trianoni az 1920as, a párizsi pedig a 1946os, ami hatályon kívül helyezi úgymond, de egyben meg is erősíti a trinanonit.
2011. dec. 21. 17:51
 15/32 anonim ***** válasza:
45%
Trianon az nem egy város te szerencsétlen hanem egy kastély!
2011. dec. 21. 20:29
 16/32 A kérdező kommentje:

tisztában vagyok vele "te szerencsétlen" azt is írtam, hogy Párizsnál (valahol a peremterületén van)

ráadásul Kis-Trianon Kastély...

[link]

2011. dec. 21. 21:48
 17/32 toportyan5 ***** válasza:
94%

Ha valaki azt mondja ,hogy nem lehet, az nagyon szűk látókörű. Mert

esély mindig van de, ameddig nincsen itt semmiféle akaraterő addig hiába várunk bármit is .Plusz ha növelni tudnánk

az elcsatolt területeken a magyarság lélekszámát az sokat segítene. Sőt ha minden egyes magyarlakta terület megkapná

a rendes nyelvi, kulturális és gazdasági autonómiát akkor azok a területek sokkal fejlettebbek lennének. De mivel ott is csak ilyen semmire kellő pártok vannak az most még nem fog működni. De minden esetre elindult valami, lássatok csak a román(székely) hoki csapat is már büszkén vállalja székelységét és magyarságát.

2011. dec. 21. 22:14
 18/32 BeerHunter ***** válasza:
'89 elején ki gondolta volna, hogy megszűnik a Szovjetunió?
2011. dec. 21. 23:15
 19/32 anonim ***** válasza:
67%

Nem, nincs rá esély, és ez nem az akaraterőnkön múlik.

Önként Románia nyilvánvalóan nem fog egyetlen négyzetkilométer területet sem visszaadni nekünk. Miért tenné?

Nekünk meg, finoman szólva, nincs hozzá erőnk.

Marad a nagyhatalmi támogatás és/vagy egy újabb európát érintő világháború felfordulása.

Háborút normális ember nem akarhat, de ahogy a magyar politikai elitet ismerem, annak is csak egy harmadik Trianon és a román hadsereg újabb budapesti "látogatása" lenne a vége.

Nagyhatalmi támogatás meg nincs Románia megcsonkítására és nem is lesz.

Több lehetőség pedig nincs. Ez van.

2011. dec. 22. 00:08
 20/32 Problem2 ***** válasza:
Utolsó:Ezért kell támogatni az Erdély autonómiáját, mert ,ha az sikerülne ,akkor arra nem lenne fennhatósága a román államnak ill. ha nem tudná elfogadni ,akkor bevonulna és azzal már csak ők kerülnének xarba:)
2011. dec. 22. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!