Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Érettségi bizonyítvány csak...

Érettségi bizonyítvány csak 50 óra közmunka után. Vélemények?

Figyelt kérdés

[link]

én nem helyeslem. szerintem az egész csak arra lesz jó, hogy elkönyvelik, mint önkéntes munkát (mert a diákok pénzt gondolom nem fognak kapni), aztán lehet villogni Európában, hogy Magyarországon mennyi önkéntes van.

2011. dec. 20. 13:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%
Egy undorító intézkedés ez. A munkáért pénz jár. Nem mindenki van pár száz méterre az iskolától az aki egy órát utazik az hogy oldja meg és még mellette a tanulás is? Mondjuk én jobb helyzetbe vagyok de van jobb dolgom is mint hogy dolgozzak a cigányok meg a munkakerülők helyett ráadásul INGYEN!
2011. dec. 20. 16:27
 22/34 anonim ***** válasza:
87%

Véleményem szerint a munkáért pénz jár amit valaki nem önszántából végez. Ez a fajta kihasználás borzasztó. Ráadásul hülyén hangzik hogy "kötelező önkéntesmunka".

Tenni fog ez a javaslat arról, hogy a diákok még jobban megutálják az önkéntes munkát.

2011. dec. 20. 16:55
 23/34 anonim ***** válasza:
24%

Ingyenmunka? Nem erről van szó!

Önkéntes munka, melynek nyugaton és a tengerentúlon nagy hagyománya van, itthon sajnos nagyon kevés ember jutott el egy olyan értelmi szintre, hogy megértse ez mit is jelent.

2011. dec. 20. 17:05
 24/34 anonim ***** válasza:
45%

Most sokan meg fogtok kövezni. De nekem ezzel nincs bajom, ill. nem lenne. (A "kötelező önkéntesség" valóban hülyén hangzik, de a felsőoktatásban is ott vannak a "kötelezően választható" tantárgyak. Ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg, hogy legalább olyan hülyén hangzik.)

Amúgy engem nem zavart volna, ha az érettségimhez szükség lett volna ehhez. Pedig én másfél órára laktam a középiskolámtól, de bőven bele fért volna még így is az időmbe. Arról nem is beszélve, hogy 50 óra az igazán nem sok idő. Gyanítom, hogy ezt az 50 órát, nem az érettségi előtt egy héttel kell elkezdeni... Valamint, ha mondjuk az egész osztályom ki lett volna vezényelve a Ferenciek terére, hogy szedjünk szemetet, számomra az se lett volna degradáló, és tudjátok miért nem? Mert tízen évesen nem úgy fogtam volna fel, hogy én most ingyen dolgozok, hanem az egészben azt láttam volna, hogy együtt vagyok a barátaimmal és közben teszünk valami jót a fővárosunkért, sőt tovább megyek lehet, hogy felüdülés lett volna egy dupla matek után. Abban viszont egyetértek, hogy ne legyenek kiskapuk, senki ne menjen apuci cégéhez kávét főzni, hanem ugyanúgy menjen szemetet szedni, vagy kórházat takarítani vagy bármi ilyesmi.

2011. dec. 20. 18:45
 25/34 A kérdező kommentje:

valóban igaz, hogy máshol az emberek több kedvet éreznek a közösségi, önkéntes munkához. de vajon itt miért nem? lehet, hogy azért, mert elég neki az az egy munkahely, ahol éhbérért halálra hajtja magát?

de nem is erről van szó. arról, hogy így aztán biztos nem fognak kedvet csinálni hozzá, ha mintegy zsarolásként használják az érettségi ellenében.

egyetértek pár hozzászólóval. diákoktól várnak ingyen munkát, miközben rengeteg ember otthon ül és kapja a segélyt! először talán azt a problémát kéne megoldani, ha már a munkáról van szó.

2011. dec. 20. 20:11
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

"Önkéntes munka, melynek nyugaton és a tengerentúlon nagy hagyománya van"

Erről van szó. De ott az emberek önként mennek, nem kötelezi őket senki, ráadásul javarészt felnőtt emberek, nem érettségiző fiatalok. Egy ilyen hagyományt nem úgy kell megteremteni, hogy kötelezővé tesszük, hanem pl olyan körülményekkel, hogy az embernek a rendes munkaidő mellett még legyen ideje és lehetősége önkénteskedni.

2011. dec. 20. 20:59
 27/34 anonim ***** válasza:

A közmunka országa leszünk

azt hiszem világos, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség milyen országot akar ide...

szerintem el kell kergetni (akár halállal végződően) őket, amíg még nem késő

2011. dec. 21. 09:02
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 17:05

Te idióta

ez nem önkéntes, hanem kötelező!

Pont olyan mint a kommunista szombat!

2011. dec. 21. 09:02
 29/34 anonim ***** válasza:
76%

Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.

Egyrészt jó dolognak tartom, mert a diákoknak ey kicsit megmutatják, hogy mi van az iskolán kívül. Nem gondolom, hogy igazságtalan ("munkáért pénz jár"), mert ennyi erővel a matek tanulásért is pénz járna. Értsd: ahogy az elemi összeadás és kivonás elsajátítása (tényleg, ez kell még az érettségihez, mert amiket mostanában hallottam róla...) kötelező az érettségi megszerzéséhez, ugyan így lehet kötelező a közmunka is. Más példa: főiskola/egyetem kötelező szakmai gyakorlat. Legtöbb esetben még a hallgató fizet, hogy elmehessen gyakorlatra.

És a negatívum: láttuk, mekkora kókler ez a banda. Azt sem tartom kizártnak, hogy "tanítsa az élet" felkiáltással az egész középiskola közmunkából álljon a következő fidesz-kdmp köznevelési törvény egyéni módosító beadványban.

2011. dec. 21. 10:36
 30/34 Sidel válasza:
40%

Végre valami, ami jogos és jó. Olvastam a hozzászólásokat, de nem értek egyet.

Jó dolog, hogy a gimnazistákat munkára ösztönzik, olyanra, amivel másokat segítenek. Nem nagyon tudom, hogy ezt hogy tervezik, vagy hogy van, de nem hiszem, hogy csak a suli mellett, annak a közelében lehetne végezni... (mondom ezt annak, aki panaszkodott az egy órás út miatt), ráadásul ha tanítás után van, tanítási napokon, akkor abszolút nem lehet kifogása ellene.

Nem csak azért jó, mert az állam ingyen munkaerővel segíthet a rászorulókon, hanem mert ezzel tapasztalatot is szereznek a diákok, ami a későbbiek során jól jöhet. Nem mindenki akar önként dolgozni én sem voltam még sehol önkéntes, de még csak nem is dolgoztam (most kezdtem az egyetemet), de én egyértelműen jó ötletnek tartom.

2013. febr. 4. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!