Érettségi bizonyítvány csak 50 óra közmunka után. Vélemények?
én nem helyeslem. szerintem az egész csak arra lesz jó, hogy elkönyvelik, mint önkéntes munkát (mert a diákok pénzt gondolom nem fognak kapni), aztán lehet villogni Európában, hogy Magyarországon mennyi önkéntes van.
De sajnos az kell a diplomához.
Ja de, tudom, a diploma se ér semmi, persze!
SZAKMUNKÁSOK ELŐRE!!!!!!!!!
KOMMUNISTA SZOMBAT
Nevetséges, ingyen munka?
Hová tartunk kérdezem?
De a sok fideszes hogy megélénkűlt hírtelen?
Csak narancsba borúlva helyeselnek, miközben haladunk vissza a szocializmusba!
Nem vagyok hajlandó, sőt a gyermekeimnek meg is tiltom, hogy akár csak 1 percet is ingyen dolgozzanak.
Ebből egyszer már elég volt!
És mi lesz ha megduplázzák a kötelező munka idejét, vagy megtriplázzák?
az biztos, hogy van pár elkényeztetett apucikislánya, akiknek nem ártana megtanítani, mi az, hogy munka.
én mégsem ezt a módszert preferálom, legalább ha vmennyi pénzt kapnának, akkor sokan megtanulnák a pénz értékét. (de tudom, arra nincs elég fedezet az állam felől)
akkor már sokkal jobb lenne az a módszer, ha az érettségin pluszpontokat lehetne kapni azért, ha valaki munkát vállal - és az állam biztosítaná a munkát.
így nem lenne senki rákényszerítve, de meglátszódna, hogy ki az, aki komolyan gondolja.
Ezt az ötletet is a nemzetközi érettségi programból vették (www.ibo.org). Én ilyen érettségit tettem, és messze túlteljesítettem az 50 órát. Nem volt probléma ezzel, kimenni lefesteni egy kerítést, kitakarítani a parkot, egy idősotthon lakóival beszélgetni nem megerőltetés. Ha félévente 5 órát eltöltesz ezzel, akkor meglesz ez az érettségire - ez az 5 óra pedig nem nagy kiesés.
Mellesleg a közösségben való gondolkodás, egymás segítése is része a gyerek NEVELÉSÉNEK, nem csak az oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!