Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Érettségi bizonyítvány csak...

Érettségi bizonyítvány csak 50 óra közmunka után. Vélemények?

Figyelt kérdés

[link]

én nem helyeslem. szerintem az egész csak arra lesz jó, hogy elkönyvelik, mint önkéntes munkát (mert a diákok pénzt gondolom nem fognak kapni), aztán lehet villogni Európában, hogy Magyarországon mennyi önkéntes van.

2011. dec. 20. 13:26
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
nem akartam a régi szép időkkel jönni - sőt szerintem az lenne a cél, hogy legalább valamilyen területen ne hátrafelé menjen az ország.
2011. dec. 20. 14:18
 12/34 anonim ***** válasza:
Annyit fűznék ehhez,hogy azaz érettségi se ér sokat manapság!
2011. dec. 20. 14:31
 13/34 anonim ***** válasza:
80%

De sajnos az kell a diplomához.

Ja de, tudom, a diploma se ér semmi, persze!

SZAKMUNKÁSOK ELŐRE!!!!!!!!!

2011. dec. 20. 14:35
 14/34 anonim ***** válasza:
81%

KOMMUNISTA SZOMBAT

Nevetséges, ingyen munka?

Hová tartunk kérdezem?

De a sok fideszes hogy megélénkűlt hírtelen?

Csak narancsba borúlva helyeselnek, miközben haladunk vissza a szocializmusba!

Nem vagyok hajlandó, sőt a gyermekeimnek meg is tiltom, hogy akár csak 1 percet is ingyen dolgozzanak.

Ebből egyszer már elég volt!

És mi lesz ha megduplázzák a kötelező munka idejét, vagy megtriplázzák?

2011. dec. 20. 14:40
 15/34 Andizsuzsi ***** válasza:
95%
Nekem alapvetően azzal, hogy a diákok "társadalmi munkát" végezzenek, semmi problémám nincs. Mi is végeztünk anak idején, jártunk a helyi csecsemőotthonba karácsonyi műsort tartani, festettük a lakótelep játszóterén a játékokat stb. De hogy ez az érettségi bizonyítvány kiadásának a feltétele? Semmi köze a kettőnek egymáshoz. És hiába élcelődött itt valaki, egy nem túl nagy városban is van egy évben 1200 érettségiző, az 60.000 óra. Valóban, ki fogja ezt megszervezni? Szerintem ez (is) eg eléggé elkapkodott döntés volt.
2011. dec. 20. 14:59
 16/34 A kérdező kommentje:

az biztos, hogy van pár elkényeztetett apucikislánya, akiknek nem ártana megtanítani, mi az, hogy munka.

én mégsem ezt a módszert preferálom, legalább ha vmennyi pénzt kapnának, akkor sokan megtanulnák a pénz értékét. (de tudom, arra nincs elég fedezet az állam felől)

akkor már sokkal jobb lenne az a módszer, ha az érettségin pluszpontokat lehetne kapni azért, ha valaki munkát vállal - és az állam biztosítaná a munkát.

így nem lenne senki rákényszerítve, de meglátszódna, hogy ki az, aki komolyan gondolja.

2011. dec. 20. 15:03
 17/34 anonim ***** válasza:
19%
Személy szerint engem már nem érdekel. Tegnap meglett az 50 óra és nem haltam bele :)
2011. dec. 20. 15:09
 18/34 anonim ***** válasza:
89%
Én ellenzem. A munkáért fizetni kell, akárki csinálja. Majd én megtanítom a gyerekemet dolgozni. Segít a kertben apának füvet nyírni, a lány főzni. Ez megint nem az iskola feladata kéne, hogy legyen. És minden diáknak tényleg nem lehet majd megoldani. Megint csak egy csomó felesleges adminisztráció.
2011. dec. 20. 15:22
 19/34 anonim ***** válasza:
24%

Ezt az ötletet is a nemzetközi érettségi programból vették (www.ibo.org). Én ilyen érettségit tettem, és messze túlteljesítettem az 50 órát. Nem volt probléma ezzel, kimenni lefesteni egy kerítést, kitakarítani a parkot, egy idősotthon lakóival beszélgetni nem megerőltetés. Ha félévente 5 órát eltöltesz ezzel, akkor meglesz ez az érettségire - ez az 5 óra pedig nem nagy kiesés.

Mellesleg a közösségben való gondolkodás, egymás segítése is része a gyerek NEVELÉSÉNEK, nem csak az oktatás.

2011. dec. 20. 16:04
 20/34 anonim ***** válasza:
64%
Örülök, hogy már leérettségiztem. Én az érettségimkor nem értem volna rá ilyenekre, mert tanultam nyelvvizsgára/emelt érettségire, aminek meg is lett az eredménye, mert bejutottam az orvosira. Arról nem is beszélve, hogy tele vagyok mindenféle betegséggel (súlyos vérszegénység, gerincsérv, vészesen alacsony vérnyomás etc.), ami miatt az ilyen közmunkák jelentős része ki is esett volna. Szerintem is elsősorban a családnak kell megtanítania a munka értékét, nem az iskolának...
2011. dec. 20. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!